Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2015 - Anul XX, nr. 165 (5977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sâmbătă seară

A ameninţat că se aruncă în gol de la etajul V al Spitalului Judeţean, reclamând că a fost bătut de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a ieşit sâmbătă seară pe o fereastră a Spitalului Judeţean şi, de la etajul V al clădirii, a ameninţat că se aruncă în gol, protestând astfel, susţinea respectivul, faţă de anumite abuzuri comise asupra sa de unii poliţişti de la Fălticeni.

Era în jurul orei 21.00 când au început să sune telefoanele la 112 cu sesizări despre acest caz, la faţa locului fiind trimise echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ale Poliţiei şi ale Jandarmeriei.

Cei de la ISU au venit şi cu o autospecială cu autoscară mecanică, pe care au amplasat-o chiar la intrarea în perimetrul Unităţii de Primire a Urgenţelor, pentru a putea ajunge până la etajul V, unde, pe un pervaz exterior, se afla bărbatul care ameninţa că se sinucide.

Intrarea cu ambulanţele la Urgenţe a fost astfel blocată, între timp venind mai multe ambulanţe cu răniţi ori bolnavi, care au fost nevoiţi să aştepte mutarea autospecialei ISU ori să găsească alte căi de acces.

Directorul medical al spitalului judeţean, Tiberius Brădăţan, a explicat sâmbătă seară că bărbatul care ameninţa că se aruncă a fost adus cu ambulanţa de la Spitalul Fălticeni. „Acuza că a fost agresat. A fost preluat în Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru investigaţii, iar la un moment dat s-a scuzat că vrea să ajungă la toaletă. Nu a fost adus cu poliţia, era o persoană total liniştită, care nu părea să pună probleme din acest punct de vedere. Şi de la toaletă a urcat pe casa scărilor, a ieşit pe unul dintre geamurile laterale şi s-a plimbat de-a lungul saloanelor, prin exteriorul clădirii”, a arătat doctorul Brădăţan.

În cele din urmă, după ce reprezentanţi ai ISU au negociat cu respectivul bărbat, în jurul orei 22.15, acesta a fost convins să renunţe la protestul său extrem, intrând singur, pe geam, în interiorul unităţii medicale.

Respectivul a fost identificat în persoana unui anume Iulian Tănase, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Fălticeni.

 

„M-au încătuşat cu mâinile la spate, m-au pus jos în salvare, iar unul dintre ei mi-a dat cu pumnii şi picioarele în cap”

Întrebat ce anume l-a determinat să aleagă acel mod extrem de protest, Iulian Tănase, care prezenta mai multe urme de violenţă în zona capului şi a feţei, a declarat că în acea zi a fost luat de poliţie, după o îmbrânceală cu o persoană, pe raza municipiului Fălticeni. „Băiatul ăla s-a luat de mine, eu l-am împins de vreo două-trei ori, dar fără să-l rănesc, iar o persoană a sunat la 112. Poliţiştii au spus că ăsta e nebun şi îl trimitem cu japca la Suceava, să-l internăm la Psihiatrie. M-au încătuşat cu mâinile la spate, m-au pus jos în salvare, iar unul dintre ei mi-a dat cu pumnii şi picioarele în cap. Degeaba, degeaba, degeaba. Unul dintre ei mi-a spus că el nu este poliţist, e miliţian. Doar nu puteam să mă dau singur cu capul de pereţi”, mărturisea sâmbătă seară Iulian Tănase. Bărbatul a mai spus că a vrut să sune la 112, să vină poliţişti de la Suceava, însă cei de la Fălticeni i-au luat şi telefonul mobil, iar singura modalitate de a sesiza autorităţile, s-a gândit el, a fost de a se urca pe spital şi a ameninţa că se aruncă în gol.

Potrivit reprezentaţilor unităţii medicale, bărbatul va fi expertizat din punct de vedere psihiatric, iar în privinţa  acuzaţiilor sale, declară cei de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, o eventuală plângere va fi trimisă unităţii de parchet pentru demararea cercetărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A ameninţat că se aruncă în gol de la etajul V al Spitalului Judeţean, reclamând că a fost bătut de poliţie.
 Vizualizări articol: 3095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
A ameninţat că se aruncă în gol de la etajul V al Spitalului Judeţean, reclamând că a fost bătut de poliţie3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Concluzii pe fast-forward: trimis de
(20 iul 2015, 13:24:47
1. Miliția, prin mijloace „specifice” de întunericire, îi scoate NEBUNI pe toți cei ce nu sunt cuprinși de adâncă pioșenie la vederea unei table și jumătate de tan-majur, sau pe toți cei ce nu împământează genunchiul slugarnic și catadicsesc să dea în vileag ABUZURILE INIMAGINABILE la care se pretau acești DERBEDEI înțoliți în haina statului și remunerați din resursă bugetară.

2. expertizarea psihiatrică este o găselniță conjuncturală ipocrită, menită să estompeze caracterul mai mult decât EXPLICIT al unei manifestări de protest individuale.
În momentul în care individului i-a fost FURAT telefonul mobil (persoana reținută sau arestată având dreptul să sune un avocat sau autoritățile !!!), acestuia nu i-a mai rămas altă posibilitate de COMUNICARE decât forma protestului radical.
De ce trebuie pus semnul egalității între țâcneală și o formă de protest determinată de radicalismul violenței cu care au acționat milițienii?

3. În momentul în care rolul căii administrative a petiționării a intrat în disoluția specifică proverbului „o mână spală pe alta și amândouă obrazul”, nu mai rămâne la îndemâna petentului decât forma de protest pe macarale, pe blocuri sau pe stâlpi de înaltă tensiune. DOAR AȘA SE MAI FACE AUZIT din larma și zumzetul „specific” creat de boacterii milițieni.

4. Și ce coincidență fericită face ca acest articol, al treilea în pagină, să fie precedat de istoria hotărârii CEDO prin care TOT un fălticenean a obținut despăgubiri pentru bătaia ce a primit-o de la aceiași milițieni fălticeneni.
Se pare că pe la Fălticeni este o pâine de mâncat pentru organismele de control intern ale M.I.

ALLE SIND KLAR JETZT?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei