Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2015 - Anul XX, nr. 165 (5977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sâmbătă

Bugetarii s-au întrecut la pescuit în apa caldă a Iazului Şomuz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe Iazul Şomuz, administrat de SC Pescoliv, s-a desfăşurat sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 6,00, a treia ediţie a concursului de pescuit „Cupa Nada Florilor”, competiţie aflată în programul Zilele Municipiului Fălticeni. Au participat 25 de echipe, fiecare echipă fiind formată din câte trei pescari care au reprezentat instituţii publice, servicii deconcentrate şi partide politice din judeţul Suceava. Au fost permise câte două beţe de pescuit pentru fiecare participant, iar montura a fost la alegere.

Pregătirea pentru concurs a început la ora 5,00, cu tragerea la sorţi a  standurilor, după care pescarii şi-au pregătit undiţele, momelile şi tot ceea ce este necesar pentru ca la ora 6,00, când arbitrul concursului, prof. Vasile Buduşanu, a sunat din fluier, firul să fie cât mai întins şi cât mai departe de mal. Cele 30 de grade Celsius din aer şi 25 în apa iazului nu prea au ţinut cu pescarii, astfel încât unii nu au mai aşteptat să audă fluierul final de la ora 12,00 şi după ora 10,00 au început să-şi strângă sculele. Unii mai îndrăzneţi au tulburat la propriu apa, intrând să se răcorească până la mijlocul iazului.

Prof. Vasile Buduşanu, preşedintele juriul concursului, ne-a spus: “Am început la ora 5,00 cu instructajul, tragerea la sorţi a locurilor de pescuit, iar de la ora 6,00 pescuim. Anul acesta nu au fost capturi extraordinare, dar avem premii tentante. În plus vom premia şi zero captură, cel mai mare rac, cel mai mare peşte etc. Am pus şi de un borş de peşte, iniţial am vrut să-l facem din ceea ce pescuim, dar cum premizele sunt sumbre de a avea ce găti din peştele prins aici, am apelat la soluţia de avarie, peştele cu cod de bare. Faţă de anul trecut avem cu două echipaje mai puţin. Avem şi pescari pătimaşi, avem şi oameni care au venit să se relaxeze, este o vreme deosebită, în iaz avem şi peşte, dar este acoperit cu apă. Totul depinde de măiestria pescarilor, pentru că este căldură mare şi peştele se duce la fund pentru că vrea răcoare”.

După şase ore de fir întins, cântarul a stabilit câştigătorii: locul 3 – Consiliul Judeţean Suceava, cu o captură de 2,270 kg, locul 2 – PP-DD, filiala Fălticeni, cu o captură de 5,460 kg, iar locul 1 – Primăria municipiului Fălticeni, cu o captură de 11,870 kg.Cea mai mare captură individuală a fost consemnată de Gavril Gherman, din echipa Poliţiei Locale Fălticeni, un crap de 0,850 kg, iar Petrică Moisii, de la Poliţia municipiului Fălticeni, a reuşit singura captură de biban. În total, concurenţii au capturat 91 de kilograme de peşte, care potrivit regulamentului a fost eliberat.

Efortul pescarilor a fost răsplătit cu diplome, cupe, medalii, tricouri şi cu o masă… de peşte. Pentru ocupanţii locurilor I, II şi III, sponsorul concursului, PFA Stamate Gabriel, a oferit beţe de pescuit, mulinete, scaune de pescar şi role de nailon de diferite dimensiuni. 

Concursul de pescuit a fost organizat de Primăria Fălticeni, cu sprijinul Pescoliv, în cadrul programului Zilele Municipiului Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetarii s-au întrecut la pescuit în apa caldă a Iazului Şomuz.
 Vizualizări articol: 2215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetarii s-au întrecut la pescuit în apa caldă a Iazului Şomuz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei