Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2015 - Anul XX, nr. 155 (5967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Zilele Municipiului Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zilele Municipiului Fălticeni, ediţia 2015, se vor desfăşura în perioada 17-20 iulie, perioadă în care în urbea de pe Şomuz vor avea loc evenimente cultural-artistice, sportive, religioase, spectacole, etc..

Vineri, 17 iulie, începând cu ora 14,00, la Biblioteca Municipală „E. Lovinescu” se va desfăşura Medalionul comemorativ Eugen Lovinescu şi va fi lansată ultima carte scrisă de profesoara Lenuţa Rusu, “Fântâna”. Seara, începând cu ora 20,00, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor evolua tinere talente locale: Iulian Aghiniţei, Andrei Mihailov, Iuliana Condur, Denisa Apetrei, Iosefina Telescu, Alex şi Vlad Livadaru, Roxana Gabriela Maxim, Ionel Livadaru şi formaţiile “Flori de Mălin” şi “Loredana Band”.

 

Pescuit, tenis de masă, fotbal feminin şi recital Alessia

Sâmbătă, 18 iulie, la ora 6,00 se va da startul pe Iazul Şomuz la concursul de pescuit, unde au confirmat prezenţa peste 60 de pescari. La ora 9,00, la Sala de sport „Gabriel Udişteanu” va începe concursul de tenis de masă Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, competiţie inclusă în Circuitul AMATUR. De la ora 17,00, pe Stadionul „Tineretului” va avea loc meciul de fotbal feminin dintre “Armonia” Fălticeni şi Campioana Republicii Moldova “Noroc” Nimoreni. De la ora 17,00, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un spectacol în care vor evolua câştigătorii concursului “Fălticenenii au talent”, un spectacol de dans susţinut de formaţiile Centrului Cultural „G.V. Birlic” şi Clubul Copiilor Fălticeni, după care vor urma recitalurile susţinute de Leya D &Cabaret, Vraciul şi Alessia. Între recitaluri vor avea loc spectacole de street dance.

 

Pavel Stratan şi Holograf vor fi prezenţi la Fălticeni

Duminică, 19 iulie, de la ora 9,30, pe terenul de sport al Colegiului „Nicu Gane” se va desfăşura un meci de fotbal Old Boys între fostele glorii ale fotbalului sucevean care au evoluat la echipele “Foresta” Fălticeni şi CSM Suceava. La ora 16,00, la Biserica Sfântul Ilie va avea loc sărbătorirea cuplurilor care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie. La ora 18,00, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură Ion Grigore şi un recital de flaut al prof. Nicolae Maxim, solist instrumentist al Filarmonicii Bucureşti. Tot de la ora 18,00, la Biserica Sf. Ilie va avea loc o slujbă de priveghere.

Începând cu ora 16,00, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” vor evolua Darius şi Andrei Popovici, Ansamblul Folcloric „Stejărelul”, condus de prof. interpret Maria Tanasă, Andreea Ghivirigă, Ehhoya, Pavel Stratan, Mad Socks (funk-rock) şi trupa Holograf. În jurul orei 21,00 este programată premierea olimpicilor şi sportivilor fălticeneni şi a cadrelor didactice care i-au îndrumat în obţinerea performanţelor.

 

Procesiune religioasă

Luni, 20 iulie, de la ora 8,00, la Biserica Sf. Ilie un sobor de preoţi va oficia slujba de Sfântul Ilie, urmată de o procesiune religioasă cu sfinte moaşte pe traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica Adormirea Maicii Domnului – Primăria Fălticeni – Catedrala Învierea Domnului – Biserica Sf. Ilie. La ora 10,00, la Centrul Cultural „G.V. Birlic” va avea loc concursul formaţiilor artistice participante la a X-a ediţie a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”.

 

12 ore de folclor

La ora 13,30, pe scena din Piaţa „Nada Florilor” va începe cel mai mare spectacol folcloric găzduit de municipiul Fălticeni, fiind programate aproape 12 ore de muzică populară. Printre cei care vor urca pe scenă se numără Sorin Filip şi invitaţii săi, laureaţii Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, Ansamblul Folcloric „Arcanul”, Fanfara “10 Prăjini”, Grupul Vocal „Balada”, condus de prof. interpret Maria Tanasă, Doina şi Ciprian Apetroaie, Alexandru Recolciuc, Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor” împreună cu numeroşii săi soliştii vocali şi instrumentişti, solistul din Republica Moldova Ion Paladi. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

În perioada 17-20 iulie, pe Aleea Pietonală se va desfăşura Târgul meşterilor populari, Târgul de produse tradiţionale – Alimenta Tradiţional Fălticeni, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Asociaţia „Produs în Bucovina”. Aceeaşi locaţie va găzdui în zilele de 19 şi 20 iulie Târgul de antichităţi.

Anul acesta Bâlciul nu se va mai desfăşura în zona gării, locaţia aleasă fiind Stadionul “Nada Florilor”, tarabele comercianţilor fiind amplasate pe pista de atletism a stadionului şi în zona stadionului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Municipiului Fălticeni.
 Vizualizări articol: 3039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele Municipiului Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei