Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2015 - Anul XX, nr. 155 (5967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


PSD strănută, vântul duce…

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe seama degringoladei, la care se mai adaugă condimentul iute al DNA, PSD strănută continuu, a intrat în faza de a face alergie la orice. Scuipă neliniştit propriul sânge. Pierde vlagă fără să ştim prea bine care îi este suferinţa. Poate aroganţa şi nepăsarea, infatuarea şi parvenitismul, nesimţirea şi linguşeala instituţionalizată ar trebui notate în diagnosticul prezumtiv.

 

Partidul Social Democrat nu a fost niciodată într-o pasă mai proastă ca acum. Practic, formaţiunea aflată la guvernare este, din păcate, într-o stare de ameţeală. PSD-iştii nu ştiu să-şi vândă marfa! Realizările de până acum, în plan administrativ, economic şi social, pălesc în faţa gafelor, a comunicării ineficiente, a lipsei de unitate.

 

Liberalii, care au şi ei probleme cu propriii corupţi, cu lipsa de cadre, politicianismul ieftin şi prostia, tot vor la guvernare. Cu cine doresc să iasă în faţă nu ştim. În afară de feţele cât roata carului pe care le ştim de pe vremea guvernării PDL, nu cunoaştem alţii. Tot vor să înlăture Guvernul Ponta, dar nu bazându-se pe argumente solide, pe proiecte, măsuri demne de luat în seamă, ci, aşa, ca în politică, să ne aflăm în treabă. Să fim la putere, că vedem noi cum ne-om descurca.

 

Mare vâlvă a stârnit propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la cârma SIE şi, zău, nu înţeleg de unde atâtea resurse pentru muntele de uimire. MRU a fost ministru de Externe, potolit, decent, părea un personaj diferit de turma politicienilor care-şi alungau alene, cu coada, muştele de pe cozoroc. Apoi, încetul cu încetul, Mihai Răzvan Ungureanu s-a dat pe brazda apucăturilor dâmboviţene. A devenit premier, uşor arogant, şi-a descoperit un rafinament latent ce se dorea întreţinut din mulţi bani publici. Oamenii care îşi înfig dinţii în carnea de vită autohtonă, nu în frăgezimea porţiilor de Kobe, îşi amintesc de domnul Ungureanu ca de un înflăcărat susţinător al fostului preşedinte Traian Băsescu, în 2012, când cu demiterea. Acum sigur că acele episoade nu s-au şters nici din memoria liberalilor, care, marţi, s-au văzut puşi în faţa susţinerii lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE. Dar, aşa-i în politică, te mai prefaci c-ai uitat, ştergi unde ai scuipat. S-a schimbat traiul dumneavoastră cu ceva? Nu, a rămas acelaşi. Probabil vă mai amintiţi spovedania lui Traian Băsescu, despre cum l-a pus pe Elvis Săftoiu şef la SIE, pentru că aşa a vrut “sufleţelul” Adrianei Săftoiu. Ei, s-a prăbuşit serviciul? Nu. Dacă sub greutatea lui Elvis Săftoiu, soţul soţiei, nu s-a făcut gaură-n pardoseala SIE, de ce ar fi un risc supleţea domnului Ungureanu, întreţinută, vorba aceea, cu chestii fine? Degeaba sare PSD şi-şi flutură cu mândrie boicotul prin faţă naivilor; dacă ar fi ţinut morţiş ca MRU să nu ajungă şef la SIE, ar fi procedat altfel. Sau, poate există alte înţelegeri în cuibuşorul guvernării. Dacă totul funcţionează pe bază de bună înţelegere, de iertare a păcatelor din trecut, pe o clemenţă ce te mişcă până la lacrimi, de ce ne-ar creşte nouă, acasă, în fotoliu, tensiunea? Dacă nu l-ar fi chemat Ungureanu pe şeful SIE şi el s-ar fi numit altfel, ne garantează cineva că ar fi fost mai bine? Mâine poate fi şi mai rău. Dar şi mai bine… 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD strănută, vântul duce….
 Vizualizări articol: 1343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
PSD strănută, vântul duce…5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei