Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2015 - Anul XX, nr. 155 (5967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În pas de melc

Finalizarea campusului şcolar de la Liceul Sportiv din Suceava, iar în impas

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările la campusul de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Suceava înaintează în pas de melc. Iniţiativa administraţiei locale, de a completa proiectul iniţial de construire a unui teren cu fotbal cu construirea de tribune şi vestiare, nu s-a materializat nici acum deoarece primăria şi şcoala nu au căzut de acord cine trebuie să facă acest al doilea proiect. Primarul de Suceava, Ion Lungu, afirmă că municipalitatea finanţează lucrările pentru tribune şi vestiare, dar proiectul trebuie întocmit de liceu. ”Aşteptăm de mai bine de o lună o propunere concretă de proiect din partea şcolii. Acolo există un director, un consiliu de administraţie, un consultant. Nu putem fi noi secretarul lor”,  a declarat primarul.

De cealaltă parte, directorul Liceului Sportiv, prof. Ioan Radu, spune că nu este vorba despre o investiţie a şcolii, ci a primăriei, deci această instituţie ar trebui să facă proiectul. ”Este investiţia primăriei, primăria dă banii, este treaba lor. Este un proiect total separat de cel pe care îl avem deja în derulare, finanţat cu bani europeni. Un studiu de fezabilitate costă peste 100 de milioane de lei vechi, de unde să luăm noi banii?”, întreabă directorul. Acesta a arătat că liceul a făcut un studiu de prefezabilitate, în trei variante, şi împreună cu primăria a căzut de acord ”asupra variantei cu costuri medii”.

 

Investiţia în campus este de aproape 18 milioane de lei

Ioan Radu afirmă că până în data de 23 iulie a.c. va exista totuşi un studiu de fezabilitate, care va fi supus aprobării Consiliului Local, în şedinţa din această lună.

Construcţia campusului şcolar de la Liceul cu Program Sportiv a început în 2007, a fost abandonată în 2008, din lipsă de bani şi a fost reluată în 2014, cu fonduri europene, în parteneriat cu Primăria Suceava. Termenul de finalizare este decembrie 2015. Valoarea totală este de 17,9 milioane lei, din care 10,54 milioane lei nerambursabili.

Proiectul presupune construcţia unui cămin cu o sută de locuri pentru elevi, cantină nouă, ateliere, două terenuri de handbal şi unul de fotbal. Terenul de fotbal nu a fost prevăzut în proiectul iniţial cu tribune şi vestiare, aşa că administraţia locală a hotărât să aloce aproximativ 10 miliarde de lei vechi pentru completarea cu aceste dotări absolut necesare unui stadion. Anual, la Liceul cu Program Sportiv frecventează cursurile peste 700 de elevi, majoritatea din afara municipiului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finalizarea campusului şcolar de la Liceul Sportiv din Suceava, iar în impas.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Finalizarea campusului şcolar de la Liceul Sportiv din Suceava, iar în impas3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei