Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2015 - Anul XX, nr. 155 (5967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Înşelăciuni

Tânără anchetată de poliţie pentru că lua bani pentru joburi în străinătate şi se legitima cu o copie de buletin falsificată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi tineri din Dumbrăveni, Plopeni şi din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava ar fi fost înşelaţi grosolan de o tânără în vârstă de 21 de ani care le-a spus că le găseşte locuri de muncă în străinătate şi le-a încasat bani în avans, câte 550 de lei de la fiecare. Pentru a le câştiga încrederea, tânăra le-a dat acestora copii după cartea sa de identitate. Ce nu ştiau păgubiţii era că acea copie era falsificată, în sensul că era modificat numele, domiciliul şi CNP-ul, doar poza fiind autentică. Halucinantul caz de înşelăciune s-a petrecut în luna aprilie a acestui an, iar pe numele tinerei s-a întocmit dosar penal pentru comiterea a două infracţiuni.

 

Au dat bani în schimbul unei copii după buletin

Doi dintre tinerii care au reclamat că au fost înşelaţi, ambii din Dumbrăveni, ne-au relatat că au auzit, de la cunoştinţe, despre o femeie din Dorneşti care duce suceveni la muncă în străinătate. Au intrat în contact cu fiica acelei femei, care le-a spus că îi poate duce la muncă în Germania, pentru a lucra în agricultură, mai exact la împachetat fructe şi legume. Li s-au promis salarii de 1.300 de euro pe lună şi bonusuri pentru ore suplimentare. S-au întâlnit cu tânăra la un mall din Suceava, unde aceasta le-a cerut 550 de lei, bani în avans înainte de a pleca la muncă.  Din păcate, tinerii nu s-au gândit că pentru un loc de muncă în străinătate este nevoie de un contract cu o firmă specializată, dar şi de o chitanţă pentru bani daţi în avans. S-au mulţumit cu „garanţia” copiei după cartea de identitate.  În acea copie apărea fotografia tinerei cu care s-au întâlnit şi numele “Popescu Elena Andreea”. Din păcate, înşelăciunea nu s-a oprit aici.

 

Numărul victimelor ar fi mult mai mare

„Mai întâi a spus că mai are doar un loc de muncă, apoi m-a întrebat dacă nu mai ştiu şi alte persoane care vor să meargă în Germania. În total, sunt 13 tineri care s-au întâlnit cu această fată şi i-au dat bani în avans”, ne-a relatat unul dintre păgubiţi, Daniel Pamparău, din Dumbrăveni.

La un moment dat, tinerii au realizat că ceva este în neregulă şi au intrat la bănuieli. Au făcut o serie de verificări pe o reţea de socializare şi şi-au dat seama că tânăra cu care s-au întâlnit nu este „Elena Andreea Popescu”, ci Elena Andreea Macovei, în vârstă de 21 de ani, domiciliată în comuna Dorneşti.  Au chemat-o din  nou pe tânără la mall, sub pretextul că au mai găsit şi alte persoane care vor să plece în Germania, şi apoi au chemat la faţa locului Poliţia.

 

Duşi cu vorba că li se vor returna banii de trei luni de zile

Echipajul deplasat la faţa locului a constatat în scurt timp că acea copie după cartea de identitate era falsificată. Erau schimbate adresa, numele de familie şi CNP-ul, care de altfel nici nu exista.

Tânăra a fost dusă la Poliţie, pentru audieri, declarând că le va returna banii păgubiţilor. Din păcate, nici acum, în luna iulie, tineri nu şi-au recuperat banii.

„Ne-a tot dus cu vorba că ne dă banii înapoi, de la o săptămână la alta, iar de vreo două săptămâni nici nu ne mai răspunde la telefon. Din ce ni s-a spus de la poliţie este plecată din ţară”, a declarat Daniel Pamparău.

 

Ce spune Poliţia

Referitor la acest caz, subcomisarul de poliţie Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a precizat că în cauză se efectuează cercetări faţă de tânăra în vârstă de 21 de ani pentru infracţiunile de „uz de fals” şi „înşelăciune”.

„Deocamdată la dosar există plângerile a doar două persoane vătămate, care s-au constituit părţi civile în vederea recuperării prejudiciului. Avem informaţii însă şi de alte persoane păgubite, iar acestea urmează a fi audiate pentru a se putea constitui părţi vătămate în dosar”, a explicat ofiţerul de poliţie.

Reporterii Monitorului de Suceava au încercat să o contacteze telefonic pe Andreea Elena Macovei, însă aceasta nu a răspuns. Din păcate, înşelăciunile de acest gen, cu locuri de muncă în străinătate, au devenit frecvente. Se întâmplă din cauză că,  din disperare, victimele acceptă să ofere sume de bani fără a face nici un fel de verificări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânără anchetată de poliţie pentru că lua bani pentru joburi în străinătate şi se legitima cu o copie de buletin falsificată.
 Vizualizări articol: 5948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânără anchetată de poliţie pentru că lua bani pentru joburi în străinătate şi se legitima cu o copie de buletin falsificată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei