Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 iul 2015 - Anul XX, nr. 155 (5967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examenul maturităţii

Rezultatele examenului de bacalaureat în liceele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O situaţie a rezultatelor bacalaureatului din acest an, prezentată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, înainte de depunerea contestaţiilor, relevă faptul că 68,63% dintre candidaţii suceveni au promovat examenul maturităţii. În total, 6.055 de absolvenţi de liceu au susţinut testarea, care a fost promovată cu medii mai mari de 6 de către 4.156 de tineri.

Cele mai multe dintre notele celor care au promovat bacalaureatul aparţin intervalului 8 - 8,99 (1.253) şi 7-7,99 (1.197). 939 de bacalaureaţi au medii între 6 şi 6,99, iar alţi 764 se pot mândri cu medii mai mari de 9.

Trei elevi din judeţ au obţinut nota 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului. Este vorba despre Eduard Ştefan Grigoriciuc - Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, Lidia Pascar - Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava şi Georgiana Raluca Strugar - Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

Rezultatele examenului de bacalaureat au fost afişate ieri, pe portalul www.bacalaureat.edu.ro.

În 2014, promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Suceava a fost, înainte de soluţionarea contestaţiilor, de 65,73%.

 

25 din cele 44 de licee au o rată de promovare de peste 50%

Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava este singurul liceu din judeţ unde toţi candidaţii au promovat examenul maturităţii.

 Urmează Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, cu o rată a promovabilităţii de 98,94% (un singur elev respins) şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, cu 98,23% dintre candidaţi promovaţi.

Promovare de peste 90% s-a mai înregistrat la: CN „Mihai Eminescu” Suceava (96,10%), CN „Nicu Gane” Fălticeni (93,47%), CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi (93,44%), Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” (92,08%) Suceava şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava (91,04%).

De parte cealaltă, la coada clasamentului se află  Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" Suceava şi  Liceul Tehnologic „Ţara de Sus” Vatra Dornei, cu zero promovaţi, cu menţiunea că în aceste unităţi doar doi candidaţi au susţinut testarea.

25 din cele 44 de licee din judeţ au o rată de promovare de peste 50%.

 

Sorin Cîmpeanu a declarat, la Suceava, că este mulţumit de rezultate

Prezent la Suceava, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, ieri, că, la nivel naţional, procentul de promovare este de 66,41%, el arătându-se mulţumit de aceste rezultate.

„Acest procent ridicat se datorează faptului că elevii şi profesorii au început să abordeze mai cu seriozitate acest examen, dar şi faptului că la etapa de simulare au fost reliefate o serie de deficienţe în pregătire, iar colegii, cadre didactice, s-au concentrat spre compensarea acestor goluri”, a menţionat Cîmpeanu la Suceava. Acesta a mai apreciat că subiectele nu au avut un grad de dificultate mai scăzut, subliniind că o dovadă în acest sens este faptul că numărul mediilor de 10 a fost la jumătate faţă de anul trecut. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele examenului de bacalaureat în liceele din judeţ.
 Vizualizări articol: 4606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Rezultatele examenului de bacalaureat în liceele din judeţ4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Diminutivala ignoranță trimis de
( 8 iul 2015, 11:23:36
Adelinuța, apăi dacă tu te uiți în cartea de identitate și vezi că scrie aclo „Adelina”, nu cred că-ți convine să-ți zică lumea „Adelinuța” sau „Adelinush”.
La fel și-n cazul COLEGIULUI NAȚIONAL MILITAR „Ștefan cel Mare”, care o fost aburcat în cin încă din doomipaișpe, adicătelea nu mai e Colegiu Militar Liceal, ci e ditamai Colegiul Național. Ce însamnă titulatura asta de Colegiu Național, e cam mult de esplicat și n-are rost de bătut apa-n piuă pe acest site „intelectualist”, îndeobște populat de ignoranții mânuitori ai dativului pronumelui personal versus forma de indicativ a auxiliarului „a avea”.

2.   Bacalaureat de tot rasul...! trimis de
( 8 iul 2015, 11:44:05
Subiecte cu grad mediu... de dificultate...ptr a da bine la procente...! Ne amagim stimabile..si ne crezi prosti in continuare... Fa ceva concret ptr invatamantul din tara asta... Insa lucrul grav este altul... Uitandu-ma... de curiozitate, pe listele cu mediile obtinute la bacalaureat sediunea iunie 2015...am constatat un lucru...infiorator..! Nota la proba a treia ( chimie, biologie logica, etc...etc..) este " zdrobitor de mare in comparatie cu primele doua probe....! Lucru care denota ca elevii mediocri la primele doua probe ( cu 5; 5 si ceva, ori 6)...s-au trezit peste noapte, au studiat intensiv si aprofundat si au obtinut note de 8,9 si 10...! Laudabil efort al cadrelor didactice ...supraveghetoare, care au reusit cu greu sa opreasca acesti elevi...din scris..., dupa cele 3 ore de munca asidua... Si cand te gandesti ca acest fenomen...are deja vechime( 2013, 2014)...si chiar nu se sesizeaza nimeni....? Ba da, s-a sesizat ministrul inv.....ca trebuie sa se felicite singur...ptr depasirea planului...anual de..admisi..si de fapt...dar si de drept , la bietul bacalaureat... Toti au luat bacul...intr-un fel ori altul...numai bietul ministru a pierdut...examenul de maturitate, la venerabila si stimabila lui varsta! Poate totusi ne lamureste cineva, numai , sa...stii...sa nu existe vorbe ( ...pe care oricum nu le ia nimeni in seama ).. Cainii....bat, Bac-ul...trece!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei