Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2015 - Anul XX, nr. 139 (5951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără explicaţii

Fostul vicepremier Dragnea afirmă că nu ştie de ce prefectul Sinescu a fost schimbat cu Constantin Harasim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motivele care au dus la înlocuirea fostului prefect de Suceava Florin Sinescu cu actualul prefect Constantin Harasim nu sunt cunoscute de fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, deşi la vremea respectivă ocupa această funcţie în guvern. Întrebat, ieri, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la Suceava, despre acest aspect, fostul oficial guvernamental a răspuns că ”prefecţii nu au fost în subordinea Ministerului Dezvoltării şi nu ştiu”. ”Schimbarea sau numirea unui prefect sau subprefect sunt acte normative care nu trec pentru avizare şi pe la Ministerul Dezvoltării, deci nu ştiu care a fost motivaţia nici pentru unul, nici pentru altul”, a declarat Dragnea.

Mai mult, acesta a spus că nici în calitate de lider PSD nu a ştiut despre înlocuirea lui Sinescu, motivând că ”prefecţii nu sunt oameni politici şi nu se discută la partid despre schimbarea sau numirea unui prefect”.

Florin Sinescu a fost retras de Guvern din funcţia de prefect al judeţului Suceava în luna martie a acestui an, după un mandat de aproximativ trei ani. Postul a fost preluat de Constantin Harasim, care cu o săptămână mai devreme fusese reinstalat în funcţia de subprefect, înlocuindu-l pe Atanasă Nistor. După numirea lui Harasim ca prefect, Nistor a revenit ca subprefect.

Din punct de vedere politic, anterior numirilor în funcţii de înalţi funcţionari publici, Atanasă Nistor a fost membru PSD, iar Harasim a fost membru PNL, ulterior trecut la PLR. Florin Sinescu a fost membru PSD în perioada 2001-2004. A devenit prefect din postura de funcţionar public în aparatul propriu al Prefecturii Suceava.

La ceremonia de învestire ca prefect, Constantin Harasim i-a mulţumit public liderul PLR Suceava, deputatul Constantin Galan, pentru că l-a sprijinit în demersul de obţinere a funcţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul vicepremier Dragnea afirmă că nu ştie de ce prefectul Sinescu a fost schimbat cu Constantin Harasim.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fostul vicepremier Dragnea afirmă că nu ştie de ce prefectul Sinescu a fost schimbat cu Constantin Harasim5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei