Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2015 - Anul XX, nr. 139 (5951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Federer, Pacino, Rădoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E binevenită şi câte o divagaţie, mai ales în lipsa evenimentelor „hot”. Poate Simona să ne mai încingă cu vreo finală sau titlu la Birmingham, deşi mai e destul până departe, sau poate că semifinaliştii Tecău şi Mergea îşi vor disputa la Halle finala de dublu, caz în care eu voi merge pe... Mergea! Până atunci, să vă povestesc ce spunea Horaţiu Ciornei despre Rădoi. Ce spuneau alţii despre Rădoi şi funcţia de antrenor acoperit bănuiesc că ştiţi, că se reia în buclă. Horaţiu Ciornei a fost şef al redacţiei Sport la Prima TV, în perioada de expansiune a lui Gigi Becali pe sticlă. Cu altă ocazie, a povestit că s-a opus acelei tendinţe şi, din ce-mi amintesc, n-am motive să nu-l cred. Acum este colaborator permanent la Radio Naţional, adică este sunat în fiecare zi să facă agenda, plus că are o emisiune săptămânală. Ei bine, într-o dimineaţă a bătut monedă pe lipsa bacalaureatului din CV-ul lui Rădoi, folosind în mod repetat cuvântul „ruşinos”. Parcă dorea cu tot diandinsul să reţinem că Rădoi face parte dintr-o categorie inferioară. Măi să fie! Diploma de „bac” este o simplă patalama, pe care până deunăzi o lua toată lumea. La fel şi aia de facultate, creează doar unele premise, nu te face automat mai deştept. Iar rataţi cu diplome sunt pe toate drumurile. În unele domenii reuşeşti doar dacă eşti hărăzit, iar sportul e unul dintre ele. I-aş spune lui Ciornei că şi Federer a renunţat la şcoală la 16 ani. Şi nici Al Pacino nu şi-a terminat studiile liceale. Iar colegul de rubrică vă poate confirma că unii muzicieni uriaşi habar n-aveau să citească notele! Revenind la Rădoi, adevărata problemă este postura sa la Steaua, faptul că a acceptat să se fofileze şi să umble cu cioara vopsită. Ca să vă spun părerea mea până la capăt, sunt convins că, aşa cum a reuşit să fie fotbalist de succes fără bacalaureat, Rădoi sau altul ar putea foarte bine să aibă aceleaşi rezultate şi ca antrenor, că nu e mare filosofie după ce ţi-ai trăit tinereţea în fenomen şi te mai duce puţin şi capul. Dar dacă tot există o regulă, sunt două posibilităţi: să fie respectată sau să fie schimbată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federer, Pacino, Rădoi.
 Vizualizări articol: 1156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Federer, Pacino, Rădoi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exceptional trimis de
(19 iun 2015, 19:15:24
Exceptional punctul de vedere! Diplomele in ziua de azi nu mai valoreaza nici un rahat.
As adauga faptul ca Federer daca ar fi ales sa-si continue studiile, foarte usor ar fi obtinut doctorat aproape in orice domeniu ar fi ales. Chiar si asa, vorbeste citeva limbi de circulatie iternationala, ceea ce equivaleaza cu diplomele de licenta a citorva profesori de limbi straine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei