Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2015 - Anul XX, nr. 139 (5951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Două mandate de arestare, după ce un colet cu canabis şi cocaină a ajuns accidental la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri au fost arestaţi preventiv, iar unul a fost plasat în arest la domiciliu, ieri, de Tribunalul Suceava, în dosarul de trafic de droguri deschis de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, după ce pe raza municipiului reședinţă de judeţ a fost interceptat un colet cu stupefiante, care conţinea 960 de grame de canabis şi 27 de grame de cocaină.

Mihai Cristian Rădoi şi Emil Andrei Sima au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în timp ce faţă de Gheorghe Anghel s-a luat măsura arestului la domiciliu. Cei trei tineri, toţi din Bucureşti, sunt acuzaţi că, alături de alţi suspecţi, o parte încă neidentificaţi, au constituit un grup infracțional organizat, scopul acestora fiind de a procura droguri din străinătate pentru ca mai apoi acestea să fie introduse în țară și vândute pentru obținerea într-un mod facil de beneficii materiale.

 

Cum au ajuns drogurile la Suceava

Interesant este că drogurile au ajuns accidental la Suceava, după ce membri ai grupării au ajuns prea târziu la Oradea, la autocarul cu care făceau transportul. Conform anchetei, membri ai grupării s-au deplasat în luna februarie în Austria, de unde a cumpărat drogurile. Marfa a fost pusă într-un troler și expediată spre România, din Viena - Austria, cu un autocar aparținând unei firme de transport persoane din Suceava. Coletul urma să fie recuperat pe 3 martie, însă cel care trebuia să-l preia de la Oradea a ajuns după ce autocarul care transporta trolerul plecase din orașul respectiv. Cum autocarul avea ca destinaţie finală municipiul Suceava, pe 4 martie drogurile au ajuns la Suceava.

 

Încercare de prindere în flagrant, ratată la Oradea

La scurt timp, ofiţerii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava au aflat că în incinta unei societăţi de transport de pe raza municipiului Suceava se afla un colet expediat din Austria, care avea ca destinatar o persoană din judeţul Bihor. Existau suspiciuni că în acel colet s-ar fi aflat droguri, suspiciuni confirmate în urma desfacerii coletului respectiv, în baza dosarului deschis la DIICOT Suceava.

Ofiţerii Antidrog au intrat pe fir şi au încercat, pe 5 martie, să organizeze un flagrant pe raza municipiului Oradea, pentru a-i prinde pe suspecţi. Aceştia din urmă au reuşit să părăsească locul flagrantului cu un autoturism în urma forţării dispozitivului de poliţie.

 

Suspecţii, săltaţi în urma unor percheziţii în urma cărora s-au ridicat şi alte cantităţi de droguri

Chiar dacă suspecţii au scăpat în prima fază, ancheta a continuat, iar ofiţerii BCCO Suceava, cu sprijinul structurilor specializate, Direcţia Operaţiuni Speciale şi BCCO Bucureşti, au reuşit să-i identifice pe mai mulţi indivizi care ar fi implicaţi în această grupare de crimă organizată.

„În baza probatoriului administrat, la data de 17.06.2015, poliţiști din cadrul BCCO Suceava – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul unor lucrători din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București, al Serviciului Operaţiuni Speciale Suceava, al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava și al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei București, au efectuat şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului București și a judeţului Ilfov și au pus în executare cinci mandate de aducere", au transmis anchetatorii.

În comunicatul DIICOT se mai arată că după efectuarea percheziţiilor domiciliare au fost identificate diferite cantităţi de droguri de risc, cântare electronice, recipiente de depozitare a drogurilor, telefoane mobile, laptopuri și cartele SIM, precum și sume de lei și valută, provenite din activitatea infracţională de trafic de droguri.

Miercuri după-amiază, cinci suspecţi au fost aduşi la audieri la DIICOT Suceava. Trei dintre ei, cei amintiţi mai sus, au ajuns în arestul IPJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două mandate de arestare, după ce un colet cu canabis şi cocaină a ajuns accidental la Suceava.
 Vizualizări articol: 2990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două mandate de arestare, după ce un colet cu canabis şi cocaină a ajuns accidental la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei