Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2015 - Anul XX, nr. 139 (5951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reciclare politică

PNL Suceava începe recuperarea primarilor care au plecat la PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Judeţeană Suceava a PNL începe pregătirea pentru alegerile locale de anul viitor, la care îşi propune să obţină un număr cât mai mare de primari, cu care ar susţine şi candidaturile pentru Consiliul Judeţean. În calitate de vicepreşedinte pe regiunea Moldova, deputatul PNL Ioan Balan a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că partidul său îşi doreşte o majoritate confortabilă în deliberativul judeţean, care să asigure alegerea lui Gheorghe Flutur ca preşedinte al CJ. Pentru atingerea acestui obiectiv, PNL intenţionează să selecteze în fiecare oraş şi comună candidaţii cu cele mai mari şanse de a câştiga mandatele de primar, chiar şi dacă este vorba despre foşti membri PDL sau PNL care între timp au trecut la PSD ori s-au declarat independenţi.

Primul recuperat de la social-democraţi este primarul de Putna, George Coroamă, despre care Balan a anunţat, ieri, oficial că în 2016 va candida pentru un nou mandat din partea PNL. Confirmarea din partea celui nominalizat va veni în data de 2 iulie a.c., când liderii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu vor fi prezenţi la Putna. ”Pe 2 iulie vom fi la Putna acasă. Acasă înseamnă că fostul nostru coleg Coroamă va veni alături de noi în continuare. Restul oamenilor care şi-au arătat disponibilitatea de a fi alături de noi la alegerile din 2016, să candideze cu sprijinul PNL, vor fi anunţaţi în perioada următoare şi o vom face cu domniile lor de faţă, ca să nu existe dubii”, a declarat Balan.

 

”Dacă vrem să fim mai catolici decât papa, riscăm să rămânem fără primar în anumite zone”

Deşi liberalii au afirmat în repetate rânduri că în partid nu va mai fi loc ”pentru cei care au trădat”, apropierea alegerilor i-a făcut să-şi reevalueze poziţia şi să facă loc celor care vor să se întoarcă. Justificarea oferită de deputatul PNL Ioan Balan pentru această schimbare a fost aceea că, de fapt, primarii opoziţiei au trecut în barca puterii în urma unor ”presiuni de neimaginat” sau pentru că au fost şantajaţi.

”Primarul de la Putna, care îmi este şi un apropiat, suntem prieteni, a trecut la PSD făcându-se asupra lui presiuni de neimaginat. La fel, s-au făcut presiuni extraordinar de mari şi pe baza Ordonanţei 50, celebra ordonanţă a traseiştilor. Nu vreţi să cunoaşteţi la ce presiuni şi la ce şantaj au fost supuşi unii dintre cei care au devenit independenţi”, a afirmat Balan. Întrebat de ce ar avea nevoie PNL de candidaţi de primar care s-au dovedit şantajabili în faţa PSD, Balan a răspuns: ”Avem două componente, una politică şi una administrativă, şi îmbinăm lucrurile de aşa manieră să fie bine. Sunt situaţii în care dacă vrem să fim mai catolici decât papa, riscăm să rămânem fără primar în anumite zone. Dacă nu suntem într-o colaborare cu primarul, acolo nu avem şanse să-l batem”.

Țelul obţinerii majorităţii în CJ este mai important pentru PNL decât ”simplul joc politic, că unul care a fost ieri cu noi azi nu mai poate fi”.

Ioan Balan a mai anunţat că în perioada 1-2 iulie vor fi prezenţi la Suceava copreşedinţii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, care vor avea întâlniri de lucru cu primarii, viceprimarii şi consilierii judeţeni PNL, pe trei zone - Fălticeni, Humor şi Suceava. De asemenea, în data de 1 iulie va avea loc o dezbatere publică pe tema educaţiei, moderată de deputaţii Sanda-Maria Ardeleanu şi Raluca Turcan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava începe recuperarea primarilor care au plecat la PSD.
 Vizualizări articol: 2764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
PNL Suceava începe recuperarea primarilor care au plecat la PSD3.753

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei