Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2015 - Anul XX, nr. 132 (5944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întârzieri

Probleme la plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de profesorii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Judeţeană a Sindicatelor „Pro Educaţia” Suceava, prin preşedintele Traian Pădureţ, atrage atenţia asupra faptului că oamenii şcolii nu vor primi la timp o parte din restanţele salariale cuvenite, drepturi băneşti câştigate de aceştia în instanţă.

Liderul sindical a menţionat că, începând cu data de 1 iunie 2015, ar fi trebuit să se facă plata tranşei a III-a aferentă acestui an a datoriilor din sentințele judecătoreşti, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Guvernanții s-au folosit iarăşi de exprimările <cu porţia>, cu care ne-au obişnuit, sau <începând cu data de 1 iunie 2015> şi au lăsat profesorii din nou în aşteptare. După cum se ştie, în perioada 4 – 15 a fiecărei luni, în învățământ se face plata salariilor. Conform calculelor făcute trebuia achitată, pe lângă salarii, şi tranşa a III-a din sentințe. Serviciile de secretariat şi contabilitate din şcoli au transmis, în urma solicitărilor primite, nenumărate situații contabile în ceea ce priveşte sumele din sentințe. În fiecare lună şcolile sunt nevoite să întocmească fel şi fel de situații privind sentințele judecătoreşti”, a transmis Pădureţ.

Aceasta a precizat că a primit mai multe semnale din teritoriu că banii pentru plata restanţelor salariale sunt insuficienţi, astfel că s-a adresat unităţilor şcolare şi Inspectoratului Şcolar Suceava pentru a cunoaşte situația reală.

Din datele primite rezultă că sumele existente, la data de 27 mai 2015, pentru plata drepturilor salariale câştigate în instanţă, începând cu data de 1 iunie, erau insuficiente, cu un minus de 1.613.000 de lei, necesarul pentru plata tranşei a treia fiind de 23.139.000 de lei.

„În data de 27 mai, organizația noastră a informat Federația Sindicatelor din Educație <Spiru Haret>, federație la care suntem afiliați, pentru a se face demersurile necesare pe lângă Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanțelor. În fiecare zi auzim că există excedent bugetar, că bani sunt. Numai că aceştia nu ajung acolo unde trebuie şi, mai ales, când trebuie. Cineva îşi bate joc de noi în mod voit sau cineva nu îşi face treaba cum ar trebui! Cu siguranță că aceste sume vor fi achitate. Dar nu acum. Probabil, intuim noi, după prima rectificare bugetară. Dacă nu se va apela la fondul de rezervă al Guvernului (şi asta se discută prin unele birouri)”, a conchis Pădureţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probleme la plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de profesorii suceveni.
 Vizualizări articol: 2972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Probleme la plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de profesorii suceveni2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine" Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima ceta de scaun a Țării Românești, îi spune: „fondue roumaine", „alintându-l" și, în același timp,... Citeşte