Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2015 - Anul XX, nr. 132 (5944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Amenzi

20 de firme din domeniul panificaţiei, sancţionate contravenţional de inspectorii de muncă suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de agenţi economici din domeniul fabricării produselor de brutărie şi a produselor făinoase, precum şi din comerţul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase au fost amendaţi de inspectorii de muncă suceveni  în urma unor controale care au vizat identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, precum şi verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă pentru angajaţi. Verificările s-au făcut în cadrul unei campanii naţionale desfăşurate în perioada 12-15 mai, iar amenzile au totalizat 20.000 de lei. Potrivit informaţiilor furnizate de şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Romeo Butnariu, opt agenţi economici au fost sancţionaţi cu 13 amenzi în valoare de 17.000 de lei pentru nereguli în domeniul relaţiilor de muncă. Au fost depistate următoarele deficienţe: evidenţa timpului de muncă nu este întocmită în concordanţă cu timpul efectiv prestat de către salariaţi, netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor, lipsa documentului de iniţiere a negocierilor colective cu salariaţii, necompensarea concediilor de odihnă şi nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal.

 

Deficienţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

Alţi 12 angajatori au primit 26 de amenzi în sumă totală de 3.500 de lei pentru deficienţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost depistate următoarele nereguli: neîntreţinerea căilor de acces şi de circulaţie, neluarea măsurilor necesare pentru acordarea primului ajutor, neîntocmirea instrucţiunilor proprii de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de muncă şi lipsa buletinelor de măsurători care să ateste verificarea legăturii la instalaţia de legare la pământ pentru echipamentele de muncă electrice folosite. În cadrul campaniei naţionale din domeniul panificaţiei,  în judeţul Suceava au fost verificaţi 45 de angajatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de firme din domeniul panificaţiei, sancţionate contravenţional de inspectorii de muncă suceveni.
 Vizualizări articol: 2001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
20 de firme din domeniul panificaţiei, sancţionate contravenţional de inspectorii de muncă suceveni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine" Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima ceta de scaun a Țării Românești, îi spune: „fondue roumaine", „alintându-l" și, în același timp,... Citeşte