Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2015 - Anul XX, nr. 132 (5944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tratament

În Suceava s-a deschis o clinică pentru persoanele dependente de substanţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor) a deschis în Suceava o clinică pentru persoanele cu probleme de dependenţă de substanţe, aceasta funcţionând în centrul municipiului, în blocul nou de pe str. Mihai Eminescu nr. 10, etajul 2. Potrivit coordonatorului regional al Asociaţiei ALIAT, Alina Ciupercovici, clinica a fost deschisă prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană “Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependențelor de substanțe”. În cadrul aceluiaşi proiect, în comuna Pojorâta a fost deschis şi un centru rezidenţial destinat persoanelor cu probleme de dependenţă.

Clinica deschisă în municipiul Suceava va funcționa după un model de terapie integrată prin intermediul unui pachet de servicii de asistență socială, consiliere psihologică și psihiatrică, asistență medicală, în regim ambulatoriu, cu o echipă multidisciplinară de specialiști. Alina Ciupercovici a mai explicat că centrul rezidențial deschis la Pojorâta va oferi servicii de rezidență și va pune la dispoziția persoanelor dependente de alcool și droguri un pachet de servicii de asistență socială, consiliere psihologică și psihiatrică, precum și asistență medicală.

”Clinica de la Suceava și Centrul rezidential de la Pojorâta oferă pentru prima dată oamenilor cu dependențe de substanțe din nord-estul României un complex de servicii integrate ca o continuare a tratamentului din clinicile specializate de psihiatrie. Cea mai mare provocare pentru noi va fi mentalitatea oamenilor care cred că persoanele dependente nu se vor schimba niciodată și vor rămâne dependente. Da, este corect, rămâi dependent, dar poți să fii abstinent. Și, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor, trebuie să fim aproape de acești oameni și de familiile lor. Trebuie să promovăm acest model de terapie, să avem răbdare și să arătăm oamenilor că există verigi conexe și astfel să prindă încredere în acest tip de servicii”, a declarat Alina Ciupercovici.

Ea a adăugat că la centrul rezidenţial de la Pojorâta pot fi cazate 12 persoane, iar înscrierile se fac la clinica din Suceava. Proiectul “Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependențelor de substanțe” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritară 6, Domeniul Major de Intervenție 6.1 și este implementat în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (IDRU).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Suceava s-a deschis o clinică pentru persoanele dependente de substanţe.
 Vizualizări articol: 2403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În Suceava s-a deschis o clinică pentru persoanele dependente de substanţe5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine" Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima ceta de scaun a Țării Românești, îi spune: „fondue roumaine", „alintându-l" și, în același timp,... Citeşte