Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2015 - Anul XX, nr. 132 (5944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Festivitate de premiere a elevilor care au obţinut Diploma Internaţională de Limba Germană, la Colegiul „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a organizat miercuri, 10 iunie, festivitatea de înmânare a diplomelor de atestare a cunoştinţelor de limba germană oferite de statul german elevilor de la clasa bilingvă română-germană.

Au fost premiaţi 15 elevi care au promovat cu succes examenul de Sprachdiplom (DSD II), acestea fiind înmânate de Joachin Ferneding, consultant de specialitate al Ambasadei Germaniei, care a evidenţiat importanţa dobândirii acestor diplome. Potrivit acestuia, diploma certifică competenţe superioare în cunoaşterea limbii germane, este un certificat valoros, conferit de statul german, care le poate facilita tinerilor obţinerea unei burse în Germania, admiterea la o universitate de acolo sau angajarea în mari companii.

Totodată, Joachin Ferneding a felicitat colectivul de elevi şi de profesori de limba germană pentru rezultatele deosebite, rezultate care plasează colegiul sucevean pe locul I printre şcolile din România partenere ale Republicii Federale Germania, toţi elevii care s-au prezentat la acest examen promovându-l cu punctaje foarte mari.

Pe durata studiilor liceale, elevii clasei de germană au studiat câte şase ore de germană/ săptămânal, cu profesori din cadrul colegiului, dar şi cu profesori nativi.

Ei au susţinut examenul DSD II gratuit datorită parteneriatului dintre colegiul sucevean şi statul german.

La manifestarea de miercuri a participat şi Ella Shlosberg, profesor din Germania detaşat la colegiul sucevean, dar şi Maria Gheorghiu, preşedinta Forumului Democrat German din Bucovina, aceasta felicitând atât elevii, cât şi profesorii care au contribuit la reuşita discipolilor lor.

La rândul său, prof. Anca Greculeac a îndemnat elevii, în dubla sa calitate, cea de diriginte al clasei de germană şi cea de adjunct al instituţiei, să continue studiul limbii şi să activeze în cadrul structurilor care promovează limba germană.

„Am apreciat devotamentul vostru pentru limbă, pentru cultură şi modul în care, din timpul vostru exterior, aţi reuşit să coagulaţi o formă de colaborare şi de comunicare foarte preţioasă şi că v-aţi simţit ca o familie. Vreau ca peste timp tot ceea ce am construit noi să fie valorizat, să înflorească în structura voastră interioară, în viaţa voastră profesională şi să putem comunica peste timp, având de exemplu, ca moment de pornire, această festivitate”, le-a spus Greculeac absolvenţilor.

Înainte ca adolescenţii să fie recompesanţi cu diplomele DSD II, aceştia au prezentat un scurt film în limba germană, realizat de ei în urmă cu doi ani, şi un colaj de dansuri populare germane.  La final, absolvenţii şi profesorii au celebrat rezultatele cu o cupă de şampanie. 

 

Patru probe promovate de elevi

Certificatul obţinut în urma examenului DSD II – care constă din patru probe orale şi scrise – este recunoscut în întreaga lume.

Probele se compun din: înțelegerea unui text audiat, înţelegerea unui text citit, proba de creare a unui text şi proba orală care se bazează pe un proiect pregătit în echipă și presupune şi un discurs pe o temă dată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivitate de premiere a elevilor care au obţinut Diploma Internaţională de Limba Germană, la Colegiul „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 2740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Festivitate de premiere a elevilor care au obţinut Diploma Internaţională de Limba Germană, la Colegiul „Petru Rareş”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine" Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima ceta de scaun a Țării Românești, îi spune: „fondue roumaine", „alintându-l" și, în același timp,... Citeşte