Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2015 - Anul XX, nr. 132 (5944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Locuinţe pentru tineri

Licitaţia pentru construirea a două blocuri ANL la Suceava va fi reluată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii sub 35 de ani vor avea oportunitatea de a li se repartiza 80 de noi locuinţe ANL, în zona Metro. În urma demersurilor făcute la Bucureşti de primarul Ion Lungu, care a plecat de luni în Capitală pentru rezolvarea mai multor probleme stringente ale municipiului Suceava, licitaţia pentru construirea a două blocuri ANL, cu câte 40 de apartamente fiecare, va fi reluată.

Chiar dacă municipalitatea suceveană a pus la dispoziţia Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) terenul necesar acestei investiţii, inclusiv toate utilităţile, în apropiere de Metro, de ani de zile investiţia este blocată, după ce licitaţia organizată la nivel central a fost anulată, iar ulterior nu i-au mai fost alocate fondurile necesare.

În condiţiile în care anul acesta are loc licitaţia şi este desemnat constructorul celor 80 de locuinţe, acestea ar putea fi repartizate chiar şi anul viitor, dacă sunt asigurate fondurile necesare de la bugetul de stat.

Tinerii sub 35 de ani care primesc aceste locuinţe, în baza dosarelor depuse la primărie, au de achitat o chirie modică, cam la un sfert din preţul pieţei.

Deplasarea la Bucureşti a edilului sucevean s-a dovedit benefică şi în alte aspecte.

Astfel, la Ministerul Dezvoltării Regionale Ion Lungu a făcut demersuri pentru obţinerea cât mai rapidă a acordului de organizare a licitaţiei de modernizare a iluminatului public din fonduri elveţiene. În acest sens s-a consultat cu membrii comisiei de coordonare a fondurilor, pentru a fi lămurite toate aspectele care ar fi putut constitui o piedică în derularea acestui proiect.

„Cu mici observaţii, documentaţia întocmită de noi a fost acceptată, încât mă aştept să primim curând aprobare pentru a demara procedurile de licitaţie”, a spus Lungu.

Prin această investiţie vor fi înlocuite toate corpurile de iluminat din oraş cu altele noi, de tip led, mult mai economice, dar şi mai eficiente.

O problemă stringentă, de care municipalitatea era afectată indirect, era cea a decontării lucrărilor efectuate la două mari unităţi şcolare din Suceava, din fonduri europene. Mai exact, este vorba de construirea unei noi săli de sport la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi de construirea campusului sportiv de la LPS (Liceul cu Program Sportiv).

Cum în ultima perioadă constructorii s-au plâns la comandamentele săptămânale de la primărie, de gestionare a acestor investiţii, de faptul că nu li se decontează lucrările efectuate, ceea ce afecta ritmul de execuţie de pe şantiere, edilul sucevean a mers la Ministerul Dezvoltării pentru a rezolva problema.

„Facturile trimise au fost acceptate la plată şi până la finele săptămânii banii vor ajunge în conturi”, a menţionat edilul sucevean.

La cele două lucrări executate cu bani europeni fiecare zi de lucru este importantă, fiind obligatoriu ca aceste obiective să fie finalizate anul acesta, pentru că altfel nu mai beneficiază de finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia pentru construirea a două blocuri ANL la Suceava va fi reluată.
 Vizualizări articol: 1517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Licitaţia pentru construirea a două blocuri ANL la Suceava va fi reluată1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HA HAHA trimis de
(11 iun 2015, 15:08:15
Nu a iesit pasenta cu procentajul?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Balmoș mușcelean sau „fondue roumaine" Balmoşului muşcelean, Bogdan Gîlculescu, unul dintre cei mai pătimași gurmeți din prima ceta de scaun a Țării Românești, îi spune: „fondue roumaine", „alintându-l" și, în același timp,... Citeşte