Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2015 - Anul XX, nr. 110 (5922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani alocaţi

Finanţare de 1,2 milioane de lei pentru clubul de fotbal Rapid CFR, dar condiţionată de performanţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa de fotbal Rapid CFR poate beneficia anul acesta de o finanţare de 1,2 milioane de lei (12 miliarde de lei vechi) de la bugetul local al Sucevei, dar trebuie să demonstreze că merită aceşti bani, luptând în teren, pentru a aduce bucurie suporterilor.

Consiliul Local Suceva, întrunit ieri într-o şedinţă extraordinară, a aprobat acordarea de finanţări nerambursabile de peste 1,3 milioane de lei, pentru susţinerea unor activităţi sportive, dar şi pentru organizarea de activităţi culturale, proiect care a fost respins în şedinţa ordinară de la finele lunii aprilie.

Cea mai mare sumă de bani, un milion de lei, a fost alocată pentru susţinerea activităţii sportive a clubului sportiv Rapid CFR, dar acordarea acestor fonduri s-a făcut cu anumite rezerve din partea unor aleşi locali.

Protestul suporterilor echipelor de fotbal şi handbal, la care au participat aproximativ 30 de persoane, dar şi „linşarea mediatică” a unor consilieri, mai ales pe reţelele de socializare, pentru că au votat împotriva acordării acestor fonduri, au fost criticate de reprezentanţii administraţiei locale.

„În weekend s-a întâmplat un lucru care nu este corect – un miting al susţinătorilor sportului, care s-a dovedit un fiasco, dar în cadrul căruia s-au adus acuze neîntemeiate municipalităţii sucevene.

Nu este corect, în condiţiile în care în ultimii 12 ani, de când sunt primar al municipiului Suceava, s-au alocat peste 5 milioane de euro pentru susţinerea activităţilor sportive. Singurii care au finanţat activitatea sportivă din judeţ sunt cei de la Primăria Suceava”, a spus primarul Ion Lungu, care, totuşi, a făcut apel la consilieri să voteze acest proiect.

 

Ţapii ispăşitori

„Nu vreau să fim noi scoşi ţapi ispăşitori pentru eşecurile echipei de fotbal, aşa cum se încearcă acum. I-am chemat la dialog pe reprezentanţii galeriilor sportive, i-am convins că problemele nici măcar nu sunt la primărie. Faptul că o parte din consilieri au avut reţineri în acordarea acestor bani li se datorează,  din cauza acelor suspiciuni de blat şi din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare.

În privinţa rezultatelor nesatisfăcătoare, acestea au continuat şi în ultima etapă, cu Bacăul. Noi dăm bani, dar trebuie să fie şi performanţă. Cei de la fotbal nici măcar nu aduc justificările la timp pentru banii utilizaţi, de aceea nici nu încasează tot ce li s-a alocat. La handbal avem o problemă cu recuperarea fondurilor alocate, tot din cauza celor de la club”, a adăugat Lungu.

 

“Ești în coada clasamentului, iei doi lei, eşti la mijloc, primeşti 3 lei, eşti în top, ţi se dau 10 lei”

Reacţiile fanilor echipei de fotbal sunt considerate exagerate şi de către viceprimarul Lucian Harşovschi, care a participat şi la discuţiile cu reprezentanţii galeriilor de la fotbal şi handbal.

„S-au adus acuze unor consilieri că nu au acordat suma de bani cerută de cei de la Rapid, când anul trecut cei de la club nu au reuşit să ia nici măcar toţi banii alocaţi de primărie. Au pierdut 100.000 de lei pentru că nu adus actele justificative la timp”, a spus  Harşovschi.

Acesta a spus că va vota pentru finanţarea fotbalului, dar în anumite condiţii.

„Noi dăm bani şi pentru performanţă – ești în coada clasamentului, iei doi lei, eşti la mijloc, primeşti 3 lei, eşti în top, ţi se dau 10 lei. Ori în ultima perioadă această echipă a avut parte numai de înfrângeri. Facem un ultim apel la această echipă de fotbal a Sucevei, singura mai valoroasă, să joace fotbal, să aducă bucurie suporterilor şi să dea dovadă de performanţă.  Cu vinderea jucătorilor şi cumpărarea altora nu este treaba noastră. Vom vedea la finele lunii decembrie ce performanţe au avut şi câţi bani vor reuşi să deconteze”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

Preşedintele de şedinţă, Adrian Arămescu, a susţinut cauza fotbalului, în ideea că fără sprijinul Consiliului Local, echipa de fotbal ar fi desfiinţată:

„Din păcate suntem într-o zonă slab industrializată şi nu avem firme puternice care să poată susţine o asemenea echipă. Dacă vrem să mai avem fotbal în Suceava, e necesar să se acorde această finanţare de la Consiliul Local. Cu toţii avem nevoie de sport, pentru a avea, după cum spune un dicton latin - minte sănătoasă în corp sănătos” .

Finanţarea de un milion de lei a clubului sportiv Rapid CFR a fost aprobată cu 14 voturi pentru şi o abţinere, iar aceşti bani se adaugă celor 200.000 de lei acordaţi deja la începutul anului, printr-un contract de asociere, încât, în total, echipa de fotbal are la dispoziţie 1,2 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţare de 1,2 milioane de lei pentru clubul de fotbal Rapid CFR, dar condiţionată de performanţe.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţare de 1,2 milioane de lei pentru clubul de fotbal Rapid CFR, dar condiţionată de performanţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu bulion a Sorinei Ai trebuință de:pentru foi: 800 g faina, 300 ml ulei, 300 ml suc de rosii, 300 g zahar praf, un plic praf de copt.pentru crema: o jumatate litru lapte, 60 g faina, 200 g zahar pudra, doua linguri zeama de lamaie, 250 g unt.apoi o jumatate de borcan... Citeşte