TOYOTA - Programul Rabla 2020
TOYOTA - Programul Rabla 2020
TOYOTA - Programul Rabla 2020
 
vineri, 15 mai 2015 - Anul XX, nr. 110 (5922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8698 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1617 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controversă

Avocatul Traian Andronachi afirmă că judecătorii nu-i pot permite lui Olărean să revină în primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Posibilitatea ca primarul ales suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, să revină pe o durată limitată la primărie, cu aprobarea judecătorilor, a stârnit controverse în rândul juriştilor. Avocatul Traian Andronachi, fost primar interimar la Rădăuţi în perioada 25-31 martie a.c., ne-a declarat, ieri, că judecătorii nu au cadru legal pentru a aproba o eventuală cerere a lui Olărean de a reveni la serviciu în perioada arestului la domiciliu. ”Operează în continuare suspendarea de drept a mandatului de primar, conform art. 71 din Legea 215 a administraţiei publice locale, conform căreia mandatul primarului se suspendă de drept în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Judecătorul nu poate da mai mult decât prevede legea. Unde-i lege nu-i tocmeală, raportat la cei care nu cunosc prevederile art.22 din legea de punere în aplicare a Codului de Procedură Penală nr.255/2013”, a spus Andronachi.

În opinia sa, legea spune că arestul la domiciliu produce aceleaşi efecte ca şi arestul preventiv, în speţă suspendarea de drept a mandatului de primar şi a tuturor prerogativelor acestuia. Andronachi afirmă că, de vreme ce art. 22 din Legea de punere în aplicare a CPP nu menţionează legea administraţiei publice locale ca excepţie de la suprapunerea arestului la domiciliu peste cel preventiv, este clar că suspendarea mandatului constatată prin ordin de prefect îşi produce în continuare efecte şi Olărean nu-i poate cere judecătorului să revină temporar la primărie.

 

O singură lege, interpretată diferit de jurişti

”A doua variantă, pentru cei care confundă instituţia arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar - mă refer aici la antecedentele apărute în mass-media, primarul de Iaşi şi cel de la Slatina, Olt, vreau să spun că legea nu impune obligaţia şi nici nu oferă posibilitatea ca în cazul arestului la domiciliu instanţa de judecată să impună ca obligaţie subsecventă interdicţia exercitării funcţiei, profesiei sau calităţii în cadrul căreia se presupune că a fost comisă infracţiunea, posibilitate pe care o are judecătorul doar în cadrul instituţiei controlului judiciar-art.215, alin.2, lit. e CPP. În limba română, suspendarea mandatului primarului sau viceprimarului, emisă ca urmare a arestării preventive, înseamnă că aceasta îşi produce în continuare efecte şi pe durata arestului la domiciliu, efecte care de altfel se produc în baza legii, suspendarea având loc de drept tocmai ca urmare a dispunerii de către instanţă a măsurii arestului preventiv, respectiv a arestului la domiciliu”, a arătat avocatul Andronachi.

Juriştii care susţin că Olărean poate face cerere la judecător pentru a i se permite să meargă la serviciu invocă art. 221 alin. 6 din Legea nr.135/2010 Noul Cod Penal, conform căruia la cererea scrisă şi motivată a inculpatului, judecătorul îi poate permite acestuia părăsirea imobilului pentru prezentarea la locul de muncă pentru o perioadă determinată de timp. Aprobarea judecătorului ar face ca ordinul de suspendare dat de prefect să nu mai producă efecte. În ceea ce priveşte art. 22  din Legea de punere în aplicare a CPP, acesta arată că ori de câte ori alte acte normative, cu excepţia Legii nr.135/2010, a Legii nr.286/2009 privind Codul Penal, a Legii nr.254/2013, a Legii nr.253/2013 şi a Legii nr.252/2013, fac referire la măsura arestării preventive, referirea se consideră a fi făcută şi la măsura arestului la domiciliu. În opinia juriştilor care consideră că Olărean poate reveni temporar la primărie, legea în baza căreia el ar putea formula cererea este din categoria celor care fac distincţie clară între arestul preventiv şi cel la domiciliu şi este nominalizată în mod expres la excepţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocatul Traian Andronachi afirmă că judecătorii nu-i pot permite lui Olărean să revină în primărie.
 Vizualizări articol: 2249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Avocatul Traian Andronachi afirmă că judecătorii nu-i pot permite lui Olărean să revină în primărie5.055

Facos Suceava
Iulius Mall Suceava
MedClinic
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DeMoonul aruncă bomba… trimis de
(15 mai 2015, 11:36:23
… ca să-și piardă alții trompa.

Îngăta un egzemplu de lege, al cărui articol referitor la suspendare a fost modificat prin legea 255/2013 de punere în aplicare a Ncpp:

Legea 303/2004 republicată:
„Art. 61, alin. (1) lit. a^1
(1) Judecătorul sau procurorul este suspendat din funcţie în următoarele cazuri:
[…]
a^1 când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă sau arestul la domiciliu;” *

Amu boamba aiasta aruncată poate fi interpretată în moduri perfect antinomice, adicătelea:
a) Advocații diabolului portocaliu să se folosească de prevederea expresă din Statutul Magistraților care asimilează atât arestul preventiv cât și arestul la domiciliu în rândul motivelor de suspendare în drept a unui anume mandat. Astfel încât să se acațe de principiul general potrivit căruia, în cazul Legii 215, tot ce nu este interzis expres adicătelea e permis.
b) Advocații diabolului roș să se folosească de același argument, iar în sprijinul alegației lor să invoce principiul interpretării extensive și analogice a normativelor juridice.

Îi tari gre știința asta advocățească a diabolului. Îi infinit mai gre ca_carnea de pork.
Sunt puțâni oamini care să știe tăte dedesupturile acestui cumplit meșteșug de tâmpenie, iar aceștia în nici un caz nu pot fi rândul plebeilor ce zbiară în agora ca niște țârcovnici.
Sângurii care se pricep la mica meserie la croșetarea după modelul „trii pe față – unul pi(z)dos” a versetelor satanice sunt numai buhaii și junincile celea de-s licențiate de Zâua a Șăptea pe la defunctul Ștefan Burghiu, iar în contemporaneitate la Sfredelu Haret, Româno-Americană, Româno-Keniană, Româno-Ugandeză, Hyperion, Goldiș, Dunărea din Aval sau Mihail & Co. Gălniceanu, cu tății niște BOULENI cu TALANGĂ de au adus nivelul profesionalismului din ministerele Public și Justiției la cota -5 undeground.
1.1  RE: DeMoonul aruncă bomba… trimis de
(15 mai 2015, 11:37:50
Bineînțeles ( erea să uit cu o impardonabilă și blasfemică omisiune) pe ….
… răpăit de ukulele, țiuit de trâmbițe apocaliptice și sunet de bagpipes….
… da, acestora de mai sus li se adaugă strălucita Famiglie parte componentă a Sacrei Corona Unita – Signora Lola Cicci di Tormenta the 11th & Signore Augusto Ciccio di Tormenta the 6th.

(ovații, orații, ode, urale și huiduieli prelungite, însoțite de catapultări de stuchiți, roșii, ouă împuțâte, bolohani și chietroaie)

-----
* Nota: această prevedere ciudată am găsât-o Io* într-o noapte de nesomn., în care îmi calculam următoarele 3-4 mișcări pe tabla de Chess, mișcare prin care s-o căpătuiesc pe Signora Lola Cicci c-o încetare a mandatului, astfel încât, PE CALE DE CONSECINȚĂ, să se ducă în piszdele mamei ei la cules sparanghel în Jermania, să vază și iea – Waca Draaqului - cum se câștigă banul cinstit, nu dând din clanță de-a-mproasta și așteptând să le bage statul rumân în buzunar un miliar și jumătate de leuți vechi / anual / Famiglie.
2.   Da, uăi! Așă-i! trimis de
(15 mai 2015, 12:10:21
LEGE nr. 255

publicat în Monitorul Oficial nr. 515 din 8/14/2013

pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penală și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispozitâții procesual penale

„Art. 22. - Ori de cate ori alte acte normative, cu exceptia Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare, a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, a Legii nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a altor masuri dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, neprivative de libertate si a Legii nr. 252/2013 privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune, fac referire la masura arestarii preventive, referirea se considera a fi facuta si la masura arestului la domiciliu.”
3.   Hai, uăi,... trimis de
(15 mai 2015, 12:22:16
...cari viniț' să dăm o bunăciune de lovitură de stat în Rădăuți?
Dă-o-n quizda mă-sii de Lege, c-aclo, în Rădăuți, Legea îi suspendată într-un plop, plopu-n aer și-aerul ceva mai sus.
Aștept propuneri pentru data și ora loviturii de stat.
Viniț', uăiiii?

Fimeia di serviciu de la birou primarulu' să aibe la iea cheia de la ușă.
Iar tăț' ștabii de pe la Meliție, Meliție maidaneză, Judecăcătorie, Parchet de pe lângă Lege, Bebleotecă, Servicii urbane, Grădină zoologică, Pistal etcaetera să fie prezenți la ora 07.30 în față la Premărie, smirnă, în ținută obligatorie de gală, cu cămașă albă, centură de ceremonie și eghilet ... ca să primească primele porunci ale Noului Dictator al Jamahiriei Bukowinene, Po ☭ re și Socialiste RĂDĂUCZI.

devildevildevildevil
hurry up The clock ticking!
time out The tock clicking!

-----
P.S. BOILOR! Vă meritați soarta!
Iar ce-i mai grav că, din cauza infatuării spongiforme din capul rădăuțeanului țâfnos, s-a întronizat un „spirit” local blestemat care are repercusiuni și asupra altor plebei nevinovați, din cetăți și târguri alăturate Jamahiriei. Cetățeni care sunt arondați, d.p.d.v. al competenței materiale, la cloaca acestui uluitor și imprevizibil TRACTIR denumit RĂDĂUȚI.

3.1  RE: Hai, uăi,... trimis de
(15 mai 2015, 12:25:09
erată: „competenței teritoriale” în loc de „competenței materiale”
„ BORDEL” în loc de „TRACTIR”
4.   Stejar extremă urgență trimis de
(15 mai 2015, 12:46:50
Grăii pe mess cu niște amici din auslanduri și or zis așa:
Lovitura de stat să se deie în noaptea de sâmbătă spre duminică, la „ora santinelei”. Adicătelea ora 03.30 când nici draaqu nu-și mai poate țâne ochii deschiși și doarme și pisda mă-sii cocoțată pe mă-sa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.Toyota - Programul Rabla 2020
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu bulion a Sorinei Ai trebuință de:pentru foi: 800 g faina, 300 ml ulei, 300 ml suc de rosii, 300 g zahar praf, un plic praf de copt.pentru crema: o jumatate litru lapte, 60 g faina, 200 g zahar pudra, doua linguri zeama de lamaie, 250 g unt.apoi o jumatate de borcan... Citeşte