Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2015 - Anul XX, nr. 110 (5922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Colegiul Naţional „Spiru Haret” a aniversat 25 de ani de existenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional de Informatică (CNI) „Spiru Haret” Suceava sărbătoreşte, în perioada 14-17 mai, 25 de ani de existenţă a instituţiei de învăţământ patronate de cel mai mare reformator al învăţământului românesc, prilej cu care unitatea a pregătit o suită de manifestări aniversare - concursuri, dezbateri, momente artistice, expoziţii şi ateliere. Seria de evenimente dedicate celebrării unui sfert de veac de la înfiinţarea celui mai tânăr liceu din municipiul Suceava a debutat ieri cu o întâlnire festivă ce a reunit cadre didactice ale colegiului şi reprezentanţi ai mai multor licee şi şcoli gimnaziale din judeţ.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, singurul reprezentant, de această dată, din partea autorităţilor locale şi judeţene, a mărturisit că apreciază Colegiul “Spiru Haret” din prisma conducerii lui şi a performanţelor obţinute de elevi.

Cât despre sprijinul oferit de instituţia pe care o cârmuieşte, Lungu a mai spus că “primăria încearcă şi face eforturi să finalizeze nişte investiţii importante în municipiu, vorbim de cele două săli de sport. În fiecare an învăţământul a avut prioritate, circa 34-35% din bugetul municipalităţii este destinat învăţământului. De când sunt primarul municipiului Suceava, circa 20 de milioane au mers către investiţii în infrastructură în învăţământul preşcolar, gimnazial şi liceal”.

La rândul său, directorul colegiului gazdă, prof. Virginel Iordache, cel care a moderat festivitatea, a menţionat că „această aniversare este un prilej de sărbătoare şi bucurie pentru cadrele didactice, pentru elevii şcolii”.

“Unitatea noastră oferă servicii educaţionale recunoscute prin calitatea şi responsabilitatea actului didactic, prin toleranţă, egalitate de şansă pentru dezvoltarea valorilor umane şi formarea competenţelor necesare pentru evoluţia într-o societate democratică bazată pe valori ale cetăţeanului european modern. CNI are o evoluţie ascendentă atât din punct de vedere al bazei materiale, cât şi în ceea ce priveşte calitatea actului educaţional, fapt recunoscut de întreaga comunitate locală, de unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar cu care avem diverse parteneriate”, a menţionat Iordache în discursul său.

 

Diplome de onoare pentru invitaţi

În semn de admiraţie, respect şi recunoştinţă pentru contribuţia adusă învăţământului sucevean, directori ai liceelor din municipiul Suceava au primit diplome de onoare din partea conducerii Colegiului “Spiru Haret”.

Prima diplomă de onoare a fost înmânată directorului Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, prof. Dan Popescu, „unul dintre cei care au contribuit la înfiinţarea acestui colegiu”, după cum a mărturisit Virginel Iordache. La rândul său, Dan Popescu a oferit conducerii “Spiru Haret” o plachetă de onoare.

Au mai primit diplome de onoare prof. Daniela Dungeanu, directoarea Colegiului Naţional “Petru Rareş” Suceava, prof. Corneliu Romaşcu – de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava, Amalia Popescu – Colegiul “Samuil Isopescu” Suceava, Gabriela Alionte – Colegiul “Petru Muşat” Suceava, Ovidiu Arganisciuc – Colegiul “Al.I. Cuza” Suceava, precum şi reprezentanţii Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, ai Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, ai Liceului cu Program Sportiv Suceava, ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava şi ai Liceului “Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Totodată, conducerea Colegiului “Spiru Haret” a oferit diplome de onoare şcolilor gimnaziale din municipiu şi judeţ “pentru a marca rolul determinant al gimnaziului pentru devenirea viitoare a elevilor de liceu”.

Împlinirea a 25 de ani de activitate a fost un bun prilej pentru ca cei aflaţi astăzi la cârma instituţiei să-şi exprime recunoştinţa faţă de cei care s-au dedicat în trecut şcolii, cu diplomă de onoare fiind distins şi Călin Oanea, primul director al Liceului de Informatică Suceava, dar şi Constantin Rusu, Anişoara Huţupaş şi Lucian Lungu, foşti directori ai instituţiei.

Distincţii au mai primit reprezentanţii Universităţii “Ştefan cel mare” Suceava şi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul USV.

 

Înfrăţire între colegiul sucevean şi Liceul “Mihail Sadoveanu” din Chişinău

Unul dintre oaspeţii colegiului a fost prof. Valentin Chiper, director adjunct al Liceului “Mihail Sadoveanu” Chişinău, instituţie cu care Colegiul de Informatică s-a înfrăţit ieri, ca “semn bun de unire culturală, de rezonanţă în ceea ce înseamnă suflet românesc”.

 

Scurt istoric al colegiului

CNI “Spiru Haret” şcolarizează în prezent 798 de elevi, repartizaţi în 29 de clase, cu 56 de cadre didactice şi 32 de membri ai personalului auxiliar şi nedidactic.

În anul 1990 s-a înfiinţat Liceul de Informatică din municipiul Suceava, funcţionând în clădirea Şcolii Gimnaziale Nr. 1, apoi a Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă”. În anul 1998, Grupul Şcolar Sanitar din municipiul Suceava s-a desfiinţat, iar Liceul de Informatică a preluat clasele de liceu, personalul didactic şi baza materială a grupului şcolar.

Din anul 1999, liceului i s-a modificat titulatura în Liceul de Informatică "Spiru Haret", iar din 2005 instituţia poartă denumirea de Colegiu Naţional de Informatică.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Naţional „Spiru Haret” a aniversat 25 de ani de existenţă.
 Vizualizări articol: 2834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Naţional „Spiru Haret” a aniversat 25 de ani de existenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu bulion a Sorinei Ai trebuință de:pentru foi: 800 g faina, 300 ml ulei, 300 ml suc de rosii, 300 g zahar praf, un plic praf de copt.pentru crema: o jumatate litru lapte, 60 g faina, 200 g zahar pudra, doua linguri zeama de lamaie, 250 g unt.apoi o jumatate de borcan... Citeşte