Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2015 - Anul XX, nr. 110 (5922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Revoltător

Moarte groaznică pentru o şoferiţă străpunsă în gât de un lemn dintr-o căruţă nesemnalizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O femeie în vârstă de 40 de ani, din Dolhasca, a murit în condiţii groaznice, după ce s-a izbit cu autoturismul pe care îl conducea în lemnele dintr-o căruţă nesemnalizată care circula în faţa sa, iar un lemn a pătruns prin parbrizul maşinii sale şi i-a intrat în gât. Femeia a avut puterea să iasă din autoturism şi a ajuns până în curtea unei case, unde, din cauza hemoragiei masive, a decedat. Femeia a murit sub ochii unor oameni îngroziţi care au aşteptat ambulanţa aproape jumătate de oră.

 

A murit când mai avea 50 de metri până acasă

Accidentul s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 21.30, pe DJ 208S, pe raza satului Gulia, oraşul Dolhasca.

Petronela Creţu, în vârstă de 40 de ani, localnică, se întorcea la acea oră de la serviciu. Conducea un autoturism Ford Mondeo, iar moartea a venit cu 50 de metri înainte ca femeia să ajungă acasă.

Autoturismul a lovit în partea din spate o căruţă trasă de un cal, care circula pe acelaşi sens, încărcată cu lemne subţiri. Încărcătura era mult ieşită din cadrul atelajului hipo, astfel că ce a urmat pare desprins dintr-un film de groază. Unul dintre lemne, cel mai lung, a pătruns prin parbriz şi a străpuns corpul femeii, în zona gâtului.

 

“Avea hemoragie mare, îi ţâşnea sânge şi pe gură, şi prin gât...”

Femeia în vârstă de 40 de ani a ieşit din autoturism pe picioarele ei deşi avea o hemoragie masivă. Avea să moară în curtea unui vecin.

Petru Chinole, bărbatul în curtea căruia a murit femeia, a relatat clipele de coşmar: “A coborât din maşină, a deschis poarta de la intrarea în gospodăria mea şi a căzut imediat. Am ajutat-o cât am putut, am ţinut-o în braţe în jur de 25 de minute, i-am pus şi lumânare. Avea hemoragie mare, îi ţâşnea sânge şi pe gură, şi prin gât... nu vă puteţi imagina prin ce am trecut. Ambulanţa a ajuns abia după 25-30 de minute”. 

 

Căruţaşul care transporta lemn a fugit de la faţa locului

Poliţiştii rutieri care au ajuns la faţa locului au găsit doar căruţa şi calul, căruţaşul fugind de la faţa locului.

Oamenii care locuiesc în zonă au relatat că maşina s-a izbit în căruţa care era ultima dintr-o coloană de atelaje hipo încărcate cu lemne. Acestea aparţineau romilor din Gulia, care se întorceau cu lemne din pădure.

Valeriu Roşca, tatăl femeii care a murit, a povestit plin de durere: “Fata venea de la serviciu, nu avea cum să aibă viteză, dar căruţa este plină de găteje, fără nici o semnalizare. Erau vreo patru căruţe una după alta, cu lemne furate. Poliţiştii din Dolhasca ştiu bine asta, dar nu fac nimic”. 

 

Maşina nu avea viteză

Ulterior s-a stabilit că atelajul hipo era condus de Carmen Sîrbu, o femeie în vârstă de 43 de ani, din Gulia. Căruţa şi încărcătura nu aveau elemente reflectorizante care să le facă vizibile. Doar o vestă reflectorizantă atârna undeva pe lemne. Practic, Petronela Creţu nu a avut cum să evite tragedia, izbindu-se în lemnele ieşite din căruţă. Faptul că atelajul hipo nu a fost distrus, iar calul nu a fost rănit demonstrează că şoferiţa nu circula cu viteză ridicată. A fost însă suficient ca acel lemn să intre prin parbriz şi să străpungă o zonă vitală. Dacă lemnul ar fi intrat mai spre umăr, femeia probabil ar fi supravieţuit.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a confirmat că atelajul hipo nu era înregistrat şi nici semnalizat pentru circulaţie pe timp de noapte. Pe numele femeii în vârstă de 43 de ani a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Aceasta a fost verificată cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool. Femeia va fi cercetată în stare de libertate. 

 

Monitorul de Suceava a scris din 2013 despre necesitatea unui punct SMURD la Dolhasca

Tragicul accident şi modul în care a murit femeia, fără a avea vreo şansă de a fi salvată, aduc în actualitate o problemă acută, care a fost semnalată de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava încă de acum câţiva ani. În 2013, Monitorul de Suceava publica un articol cu titlul „Pompierii ar putea avea două noi puncte de lucru, la Broşteni şi la Dolhasca”, în care se arăta necesitatea ca în cele două localităţi să se deschidă măcar staţii SMURD, unde să existe o ambulanţă şi personal pentru intervenţie 24 de ore din 24. Asta pentru că cele două localităţi se află la distanţe mari de cele mai apropiate subunităţi ale ISU, de la Fălticeni, respectiv Vatra Dornei. Din păcate, aceste planuri nu au fost concretizat până acum. Principalul motiv ar fi că primăriile locale nu au găsit spaţii adecvate pentru un astfel de punct SMURD. Un spaţiu adecvat înseamnă o clădire cu utilităţi, cu dormitoare pentru personal şi cu spaţiu pentru gararea maşinilor de intervenţie.

 

Căruţaşii, în topul celor care provoacă accidente grave în judeţ. Poliţia aplică amenzi care nu rezolvă nimic

O statistică a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava pentru primele trei luni ale acestui an arată că abaterile comise de căruţaşi (care nu se asigură sau circulă fără sisteme de iluminare pe timp de noapte) sunt a treia cauză a producerii accidentelor grave în judeţ. În primele trei luni ale acestui an pe raza judeţului s-au înregistrat şase accidente grave provocate de căruţaşi, cinci soldate cu rănirea gravă a unor oameni, iar unul mortal. Dacă în aceste şase accidente victime au fost căruţaşii, tragedia de ieri a arătat, dacă mai era nevoie, că şi oameni nevinovaţi pot fi victime ale unor inconştienţi.

Faptul că atelajele hipo circulă ignorând orice regulă de circulaţie, de multe ori fără nici un element reflectorizant, inclusiv pe drumuri naţionale, este o realitate vizibilă şi de necontestat. Amenzile date din când în când de poliţie nu au rezolvat şi nu au cum rezolva această problemă. Atunci când vine vorba de confiscarea de atelaje hipo nimeni nu face însă nimic, pe motiv că acestea nu au unde fi duse. Cu alte cuvinte, tragedii ca cea de miercuri se mai pot repeta oricând.

 

Fiica de 16 ani a femeii a văzut tragedia cu propriii ochi

Femeia în vârstă de 40 de ani are o fată, în vârstă de 16 ani, care la ora tragediei era acasă. Membri ai familiei au relatat că mama şi-a sunat fiica şi a rugat-o să deschidă porţile de la curte, pentru a intra cu maşina în interior. Fata a ieşit din casă, iar după câteva secunde a auzit impactul în urma căruia mama sa avea să moară.

„A văzut-o jos, plină de sânge, era încă vie, dar nu a putut să mai vadă şi a plecat”, a povestit Cristian Creţu, soţul îndoliat, care va trebui să-şi crească fiica singur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moarte groaznică pentru o şoferiţă străpunsă în gât de un lemn dintr-o căruţă nesemnalizată.
 Vizualizări articol: 8288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Moarte groaznică pentru o şoferiţă străpunsă în gât de un lemn dintr-o căruţă nesemnalizată5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(15 mai 2015, 11:30:37
Carutasii astia ar trebui amendati cu suma maxima daca nu-si semnalizeaza cum trebuie "vehicolele". Asta ar trebui sa-i civilizeze.
Da' astia de la rutiera-s toata ziulica ocupati cu micile spagute...

Pe cat punem pareu ca lemnele alea era furate?
Iar politistul (sunt mai multi?!?) din Dolhasca stia de treaba asta?
2.   Actiune preventie trimis de
(15 mai 2015, 15:38:38
Mai tineti minte ca acum cateva luni Politia Rutiera Suceava ii premia pe carutasi cu elemente reflectorizante in loc sa le dea amenzi cum primim de altfel noi toti ceilalti participantii la trafic cand suntem prinsi cu o neregula? Poftim roadele actiunilor lor... Dumnezeu sa o ierte
3.   Cati trebuie sa mai moara ???? trimis de
(15 mai 2015, 16:04:44
....... Ca sa terminati cu carutele pe caile principale ale localitatilor?????
Oameni buni ... de ani de zile aveti masini puternice cu multi cai putere ,
si calitatea drumurilor nu a crescut corespunzator cu masinile care se conduc acum in Romania . De ce nu se interzic atelejele HIPO la noi??
Cu romii e oricum groasa ....... Daca nu va organizati nu vad nimic bun in continuare pe acolo pe la voi .
Pacat de saraca femeie plecata in floarea vietii .....
Condoleante familiei
4.   Vinovatul e in oglinda..... trimis de
(16 mai 2015, 09:39:08
Cei de acolo ce au făcut sa schimbe situația asta?v.au căzut simpatici politzaiii,ce vina au ei ca un oraș european in sec.21 nu e luminat?intr.un sistem precum cel românesc carutele pot circula pe oriunde precum si mașinile pentru ca nu ai alternative....o autopistea pe Moldova nu e preconizata in următorii ani....orasenii din Dolhasca au dreptul la străzi luminate dar pt asta tre sa lupte...de pe banca din fata curtii nu vor rezolva nimic....pana se schimba ceva in România schimbări voi cei ce disfrutati de ea cu rele si cu bune....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu bulion a Sorinei Ai trebuință de:pentru foi: 800 g faina, 300 ml ulei, 300 ml suc de rosii, 300 g zahar praf, un plic praf de copt.pentru crema: o jumatate litru lapte, 60 g faina, 200 g zahar pudra, doua linguri zeama de lamaie, 250 g unt.apoi o jumatate de borcan... Citeşte