Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2015 - Anul XX, nr. 106 (5918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Lipsă de organizare

Proasta sincronizare a lucrărilor sufocă traficul în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scuze şi explicaţii. Asta primesc de la autorităţi cei care sunt obligaţi să piardă între 30 şi 50 de minute în trafic pentru a ajunge din centrul Sucevei până în cartierul Burdujeni, adică o distanţă de mai puţin de 3 kilometri. Fără nici un fel de strategie, fără respect faţă de timpul oamenilor, administraţia locală face intervenţii în carosabil, concomitent, pe artere rutiere vitale pentru un trafic rutier relativ fluent.

Pistă continuă pentru biciclete între centru şi Burdujeni nu există, pentru ca măcar oamenii tineri să aibă o alternativă de a ajunge la serviciu sau la şcoală cu un alt mijloc de transport decât autobuzul sau autoturismul personal.

Singurul pod rutier peste râul Suceava are o bandă blocată din cauza executării unor lucrări de reparaţii la carosabilul de pe podul peste râul Suceava, în zona Bazar, iar primăria, Consiliul Local şi administraţia judeţeană nu au avut nicidecum pe lista de priorităţi construirea unui al doilea pod. O parte din strada de pe Serpentine este închisă până luna viitoare, pentru lucrări de apă-canalizare, iar pe strada Gheorghe Doja, considerată o alternativă pentru traficul rutier de pe Calea Unirii, se execută lucrări de refacere stradală.

Prin urmare, de la primele ore ale dimineţii, de la McDonald's până la sensul giratoriu de la mall coloanade maşini înaintează în pas de melc. În intervalul orar 07.30-18.00, ai nevoie de nervi şi răbdare pentru a străbate cei doi kilometri şi jumătate dintre centrul oraşului şi zona Bazarului. Situaţia va fi şi mai proastă odată cu începerea sezonului turistic şi a vacanţei de vară a sucevenilor plecaţi la muncă în străinătate, deoarece pe lângă o creştere semnificativă a numărului de autovehicule din trafic se vor închide pentru circulaţie podul şi pasajul rutier de la Iţcani, care vor intra în reabilitare.

 

Din 250 de străzi, pe mai mult de jumătate se lucrează

Întrebat ce soluţii are administraţia locală pentru această situaţie, primarul de Suceava, Ion Lungu, ne-a răspuns că ”acest an va fi unul de disconfort maxim pentru suceveni”, dar asta nu se întâmplă din cauza proastei organizări, ci pentru că se suprapun lucrările de apă şi canalizare şi reparaţii străzi, derulate cu fonduri europene, care au termene stricte de finalizare. ”Nu putem face o programare corectă a reparaţiilor. Vom încerca, împreună cu poliţia rutieră, să ne sincronizăm şi să facem planuri săptămânale de reparaţii”, ne-a declarat primarul.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca intervenţiile în carosabil să fie efectuate ca în Bucureşti, Iaşi sau Cluj, noaptea sau seara târziu, când aglomeraţia în trafic se diminuează, Lungu exclude această variantă: ”Sunt lucrări care trebuie executate pe timp de zi, pe lumină. Ei (n.r. constructorii) nici ziua nu le fac cum trebuie, darămite noaptea! Ar fi bani aruncaţi pe fereastră. Va fi disconfort maxim în acest an, eu îmi cer scuze sucevenilor, dar trebuie să facem aceste lucrări”.

Potrivit primarului de Suceava, din cele 257 de străzi ale oraşului, pe mai mult de jumătate se lucrează. Pe 50 sunt lucrări de apă şi canalizare, finanţate cu fonduri europene, iar 100 sunt în programul de asfaltare. Lungu a mai spus că speră ca până miercuri, 13 mai, să fie încheiate reparaţiile la podul din apropierea Bazarului şi astfel să se fluidizeze cât de cât circulaţia rutieră între Burdujeni şi restul municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proasta sincronizare a lucrărilor sufocă traficul în Suceava.
 Vizualizări articol: 3674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Proasta sincronizare a lucrărilor sufocă traficul în Suceava3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungule trimis de
(11 mai 2015, 11:50:49
din cite stiu firma care a reabilitat podul de la bazar e din Botosani, de reparat defectele aparute le repara MULTI FIRMA Flor construct (evazionista) ,dar cu tirnacopul,lopata si o betoniera , HALAL GARANTIE A FOST si va fi . Serpentina e inchisa de o saptamina ,dar ,de lucrat nimic ......,autorizatie data pe ochi frumosi?
2.   O aglomeratie urbana si atit! trimis de
(11 mai 2015, 15:03:48
O aglomeratie urbana si atit, asta s-a facut pina acum!

Inconjurati-va de arhitecti competenti si luati ca exemplu municipiile Piatra Neamt si chiar vecinii nostri botosaneni. Veti avea ce invata de la ei, in special cum trebuie sa arate un oras civilizat, sub toate aspectele. De subliniat ca si acolo se lucreaza la greu, la refacerea soselelor, trotuarelor, etc

La ei, la tot pasul, gasesti curatenie, soselele frumos marcate, occidental, cartierele, strazile si trotuarele cu multa diversitate de culori, unde te poti plimba, banci multe, parcuri multe si frumos amenajate, flori, verdeata…. in general este o incîntare si-ti creează confort si buna dispozitie.

3.   Comentariu trimis de
(11 mai 2015, 21:29:47
Da , corect ce spune LAATU, dar trebuie sa fie si o persoana coerenta si cu putere de intelegere acel edil , care este in fruntea unui oras, pe cand la Suceava, ca la Prelipca.....,,merge si asa,, ):

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei