Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2015 - Anul XX, nr. 106 (5918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tragic

Un bătrân a murit ars de viu după ce a dat foc vegetaţiei uscate de pe terenul său

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân în vârstă de 73 de ani, din comuna Brodina, a murit în condiţii cumplite, cuprins de flăcările unui incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins. Bătrânul a încercat să stingă incendiul plecat de la focul pe care chiar el l-a aprins, însă nu a avut puterea să o facă, mai mult pierzându-şi şi viaţa. Tragedia s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 14.00, pe raza satului Cununschi, comuna Brodina.

Din ancheta preliminară demarată de poliţie rezultă că bărbatul, Vasile Schipor, a lucrat sâmbătă pe un teren cu păşune care îi aparţine, după care a dat foc resturilor pe care le-a adunat. Cum iarba de pe păşune era uscată, focul s-a propagat şi a început să se extindă. La un moment dat mai mulţi vecini au observat flăcările şi au sărit şi ei cu apă, pentru a stinge focul. După ce au reuşit să stingă focul, oamenii au găsit cadavrul bătrânului în vârstă de 73 de ani, în mijlocul focarului. Cel mai probabil acesta s-a intoxicat cu fum, fiind vulnerabil şi din cauza unor probleme cardiace cu care era diagnosticat, şi a căzut la pământ. Trupul bărbatului a fost parţial carbonizat.

Cauzele exacte ale decesului urmează a fi stabilite în urma necropsiei.

În urma incendiului a ars circa un hectar de vegetaţie uscată.

În ultima perioadă de timp, după încălzirea vremii, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au fost nevoiţi să intervină la zeci de incendii de acest gen. În ciuda numeroaselor apeluri făcute de către pompieri şi de Prefectura Suceava, inclusiv a unor amenzi aplicate, oamenii continuă să-şi cureţe terenurile dând foc la resturi de vegetaţie, pe suprafeţe mari şi fără a supraveghea arderea. În condiţii de vânt sau de deşeuri uscate, aceste arderi pot deveni foarte uşor incontrolabile.

Nu cu mult timp în urmă, la mijlocul lunii aprilie, un incendiu de mari proporţii, care a transformat în scrum toate construcţiile dintr-o gospodărie, cu tot cu bunurile din interior, a fost provocat tot de arderea unor resturi de vegetaţie. S-a întâmplat la Sadova, pe proprietatea unei bătrâne în vârste de 80 de ani. Conform obiceiului periculos al multor săteni, proprietara a incendiat resturile din grădină, la câţiva metri de casă. În acest caz vântul puternic a dus la extinderea focului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân a murit ars de viu după ce a dat foc vegetaţiei uscate de pe terenul său.
 Vizualizări articol: 2092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bătrân a murit ars de viu după ce a dat foc vegetaţiei uscate de pe terenul său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei