Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2015 - Anul XX, nr. 104 (5916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Victor Ponta, ANAF-ul tău impozitează copiii de ţâţă şi asasinează bătrâni! Opreşte măcelul!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Domnule Ponta, te lauzi că ai bani, că ai acumulat mult în trei ani, că eşti doldora de bogăţie naţională. Bravos naţiune! Ave Cezar, imperator al Românicii! Înseamnă că, vorba unui predecesor, economia duduie, străluceşte, uruie la turaţie maximă, dar – precum ştim şi vedem - lipseşte cu desăvârşire!  Atunci de unde gârla de bani care curge spre buget? Dacă te referi la ultimii bănuţi nejupuiţi de pe viaţa şi de pe spinarea amărâţilor şi pe care urmează să-i încasezi, procedezi urât, băiatule. Aş zice că procedezi atât de urât încât pare jegos.

Aflându-mă la Sângeru, cu casa aproape lipită de primărie, fiindcă a fost donată, clădirea primăriei, ”obştii satului” de bunicul meu, care era liberal, dar n-a dat-o partidului lui, ci obştii, comunităţii spre a-şi rezolva acolo treburile de bună gospodărire şi administrare, aflându-mă eu aici, am tot văzut, după 1 Mai, o peregrinare de oameni, unii în baston, de bătrâne cernite, venind la primărie cu chipuri amărâte. Unii au venit la mine, că au auzit că la Bucureşti le ştii pe toate, să mă întrebe ce şi cum e cu ”Decizia de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări de sănătate, anul 2012”. Pe mai toate somaţiile primite pe uliţe şi în cătunele din vârf de deal scrie cam acelaşi lucru. Baza de venit – 700 lei lunar, salariu minim pe economie în 2012. 12 luni ale anului 2012 – fac 8.400 lei venit total, adică 84 de milioane de lei vechi. De dat la stat în termen de maximum 60 de zile – 468 lei, adică pe limbajul vechi, aproape 5 milioane de lei asigurări de sănătate. De unde, se vaită o bătrână, că eu n-am nici un venit? Ce-i cu somaţiile astea care plouă pe sat, Birbirel? – îl întreb pe inspectorul-şef de profil al primăriei, că el se pricepe. Da, se pricepe. Este un vechi program, activat acum de ANAF. Ai un leu venit în 2012, când au marcat ei primul an de intrare în funcţiune a acestui program, te socotesc cu salariul minim pe economie din acel an, adică şapte milioane lunar şi te pun să plăteşti asigurări de aproape cinci milioane pe acel an. Și mama e în aceeaşi situaţie, zice Birbirel. Și îmi explică, în limbajul lui finanţist, cum o bătrână a lui a avut, ceva, un fel de dividend de un leu pe care nu l-a ridicat niciodată şi acum i-a căzut acest plocon de la ANAF. O fetiţă de câţiva ani a primit la botez o sumă de bani de la bunici şi părinţi pe care i-au pus-o într-un cont. La acei bani, puşi în bancă pe numele mamei, cu clauza că vor fi ridicaţi când copilul va împlini 18 ani, s-a adăugat suma de 40 lei lunar sau cât era, în 2012, alocaţia de la stat a copilului. Ei bine, mama, în clipa aceea nesalariată, a primit somaţia standard a ANAF. La venitul de 7 milioane pe lună, ca bază de calcul, plăteşti …. Și dă-i, strofa de poezie standard a creatorului ANAF. Eu n-aveam  nici un venit, zice tânăra femeie. Acum, ca salariat, îmi plăteşte asigurările de sănătate, din salariu, firma la care lucrez. Ai, zice Birbirel, un om cumsecade, pe care  îl cheamă altfel, dar s-a învăţat şi el cu alintul acestei porecle, bani la bancă? N-am răspunde tânăra mamă. A, ba am. Am banii copilului, din alocaţie, dar sunt ai lui până ajunge major. Sună Birbirel la ANAF-ul zonei, la Vălenii de Munte. Citeşte un cod de pe hârtia venită prin poştă. Da, doamna are bani la bancă. Nu contează că-s banii copilului, nu contează că plăteşte acum asigurările de sănătate de la serviciul pe care-l are, nu contează câţi sunt. Ai un leu venit, plăteşti. Mai plăteşte o dată.

Bravo, domnule Ponta. Te-ai procopsit şi ne-ai procopsit. Văd că transmiţi din Kuweit sau pe unde mai bântui, prin lumea arabă, felicitări electorale pentru Bănicioiu, că a făcut o mare ispravă cu cardurile de sănătate (a făcut  rahatul praf şi dacă nu eşti convins vino să vezi balamucul de la dispensarul meu sătesc!), îl feliciţi pe ministrul tău Rus pentru că la pod la Dunăre n-a fost coadă la plata taxei de 1 Mai (credeam că-l feliciţi pentru vreun centimetru de autostradă turnat peste noapte, dar nu e cazul), ne feliciţi de ziua libertăţii scrisului încât mă întreb când mai ai timp să negociezi cu şeicii niscaiva afaceri avantajoase pentru România, faci atâtea încât văd că propaganda se ţine scai de tine. N-ai putea să trimiţi o depeşă şi la ANAF? Nu să-i feliciţi, ci să-i bagi undeva. E ordinul tău pentru a avea bani de prostit lumea în noua campanie electorală? Dacă-i aşa, te înţeleg. Jupoaie, băiatule, pielea de pe babe şi de pe costelivii copii lăsaţi acasă. Jupoaie-ne pe toţi, că de-aia ai ajuns unde-ai ajuns. N-am văzut, din tot bănetul ăsta pe care-l tot luaţi de la bietul muritor, vinovat că i-a venit nu ştiu de unde un dividend de un leu, să fi realizat voi, guvernanţii, ceva. Nu doar tu, ci toţi care te-au precedat, până în iarna lui '90. De atunci tot bugetaţi şi vindeţi şi distrugeţi de s-a ales praful şi pulberea de ţara asta. Dă un mesaj din Kuweit, domnule Ponta, sau de unde te afli, să oprească porcăria asta, fiindcă e o uriaşă porcărie care agită sute de mii de oameni care ieri, alaltăieri şi continuă şi azi, au primit şi primesc mizerii ANAF de impozitare suplimentară a sărăciei.

P.S.

Am întâlnit un ţăran, crescător de vite din tată în fiu. Îşi vinde toate animalele. De ce? – m-am arătat eu surprins. Europa te ajută, primeşti prin APIA subvenţii! Aşa e. Numai că s-a introdus din acest an impozitul pe animal şi ce iei pe mere, dai pe  pere şi dai mai mult pe pere decât iei pe mere. Le vând. Să crească ei vaci, la Guvern!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta, ANAF-ul tău impozitează copiii de ţâţă şi asasinează bătrâni! Opreşte măcelul!.
 Vizualizări articol: 3865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Victor Ponta, ANAF-ul tău impozitează copiii de ţâţă şi asasinează bătrâni! Opreşte măcelul!5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei