Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2015 - Anul XX, nr. 106 (5918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rutier

Pietoni şi biciclişti, victime în cinci accidente produse în weekend

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea accidentelor rutiere produse vinerea şi sâmbăta trecută i-au avut în prim plan pe pietoni şi pe biciclişti, nu mai puţin de cinci astfel participanţi la trafic căzând victime în evenimentele rutiere de la finele săptămânii trecute. Din păcate, unul dintre accidente i-a fost fatal unui bărbat în vârstă de 60 de ani, care se deplasa pe o bicicletă. Aşa cum se întâmplă cel mai adesea, patru din cele cinci accidente s-au produs din culpa clară a victimelor.

 

A virat la stânga, fără a se asigura, şi a fost omorât de o autoutilitară

Un prim accident rutier a fost înregistrat vineri, în jurul orei 12.30, pe strada Privighetorii din municipiul Suceava.

Din ancheta poliţiei rezultă că un şofer în vârstă de 38 de ani, Marcel G., aflat la volanul unui autoturism, a surprins şi accidentat un băiat în vârstă de 7 ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat şi fără a se asigura. Copilul a fost rănit uşor.  

Vineri după-amiază, în jurul orei 17.25, un bărbat în vârstă de 38 de ani, Mihai G., din Şcheia, a fost implicat într-un accident la intersecţia străzilor Gheorghe Doja cu Biruinţei, în municipiul Suceava. Biciclistul a căzut în drum, susţinând că s-a dezechilibrat deoarece a fost nevoit să evite o maşină care nu i-a acordat prioritate de trecere în intersecţie. Autoturismul nu a rămas la faţa locului, însă a fost identificat ulterior. S-a stabilit că la volan s-a aflat Nicoleta P., în vârstă de 47 de ani, localnică. Aceasta a declarat că a plecat de la faţa locului deoarece biciclistul a înjurat-o şi a avut o atitudine violentă. Cei doi au fost verificaţi de poliţişti cu etilotestul, rezultând că nu au consumat alcool. Biciclistul a suferit leziuni minore, în urma impactului cu solul.

Nu la fel de simplu au stat lucrurile în cazul unui accident petrecut vineri seară, în jurul orei 18.45, pe DN 2E, în apropiere de Cornu Luncii.

Pavel N., un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Cornu Luncii, se deplasa pe o bicicletă, iar la un moment dat, rezultă din ancheta poliţiei, acesta a virat la stânga, spre un drum secundar, fără a se asigura. În acel moment biciclistul a fost lovit violent de o autoutilitară condusă din spatele său de Dan E., în vârstă de 26 de ani, din comuna Cornu Luncii.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a murit vineri noapte, la Spitalul Judeţean Suceava, din cauza gravelor leziuni suferite.

 

Pietonii şi biciclilştii, în topul celor care provoacă accidente

Un al patrulea accident rutier a fost înregistrat sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 11.00, pe strada Piaţa Republicii din oraşul Gura Humorului.

Poliţiştii rutieri care s-au ocupat de acest caz au stabilit că un şofer în vârstă de 67 de ani, Constantin R., din municipiul Bucureşti, aflat la volanul unui autoturism, a acroşat-o pe Zamfira D., în vârstă de 64 de ani, din comuna Valea Moldovei, care s-a angajat în traversare prin loc nepermis şi fără a se asigura, printre autovehicule care circulau pe ambele sensuri de mers. Femeia în vârstă de 64 de ani a ajuns la spital, fiind diagnosticată cu leziuni care nu-i pun viaţa în pericol.

Sâmbătă, în jurul orei 14.00, pe strada Calea Cernăuţi, din oraşul Vicovu de Sus, Gheorghe P., în vârstă de 47 de ani, localnic, aflat pe o bicicletă, s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil, fără a fi jenat de vreo maşină.

Aceste ultime accidente nu fac decât să confirme ce se întâmplă pe şoselele din judeţul Suceava. Indisciplina pietonilor (adică traversările neregulamentare şi mai ales fără o minimă asigurare ori deplasările neregulamentare, pe carosabil) este a doua cauză a accidentelor grave care se petrec în judeţ, în timp ce accidentele provocate de biciclişti s-au aflat pe locul trei în topul cauzelor accidentelor grave, în perioada sezonului cald. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pietoni şi biciclişti, victime în cinci accidente produse în weekend.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pietoni şi biciclişti, victime în cinci accidente produse în weekend0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei