Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2015 - Anul XX, nr. 84 (5896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Şcoala altfel”

Mii de elevi au fost oaspeţii poliţiştilor şi jandarmilor în această săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de elevi din judeţul Suceava au fost în ultimele zile oaspeţii poliţiştilor şi jandarmilor, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Poliţişti din tot judeţul, de la sediul Inspectoratului Judeţean şi până la posturi comunale, au desfăşurat activităţi de prevenire, informare şi responsabilizare a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, urmărindu-se asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul şcolar şi diminuarea factorilor de risc infracţional şi victimal.

Luni, 6 aprilie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava s-a desfăşurat Ziua Porţilor Deschise, elevii Şcolii Nr. 11 din Suceava fiind oaspeţii poliţiştilor. În cadrul evenimentului au fost prezentate elemente de tehnică, aparatură, autospeciale din dotarea poliţie, expoziţia de armament, laboratorul criminalistic mobil şi câinii poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic. A doua zi, pe 7 aprilie, poliţiştii au lansat campania „Prevenire pentru toţi – Siguranţă pentru fiecare”. Campania a fost lansată în cadrul unei dezbateri publice organizate în parteneriat cu organizaţia Intercoolt la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava.

Tot marţi, la sediul IPJ Suceava a avut loc seminarul ,,Meseria de poliţist – risc şi satisfacţie profesională”, la care au participat elevi de la Liceul cu Program Sportiv Suceava şi de la Colegiul „Mihai Eminescu” din Suceava.

Miercuri, 8 aprilie, s-a organizat o sesiune de comunicare cu elevii şi profesorii Colegiului de Artă Suceava, cu tema ”Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

Un număr impresionant de copii au intrat în contact cu poliţiştii în această săptămână.

“Zilnic, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au participat la activităţi interactive peste 400 de copii. În total, la activităţile organizate de IPJ Suceava, la subunităţi, secţii şi posturi de poliţie au participat peste 8.500 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani”, a declarat subcomisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul poliţiei judeţene.

 

Şi jandarmii au avut peste o mie de oaspeţi

Şi la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava s-a organizat Ziua Porţilor Deschise, pe 9 aprilie, eveniment dedicat programului „Şcoala altfel”.

Aproximativ 700 de elevi şi preşcolari au vizitat spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii suceveni şi au putut vedea tehnica auto, materialele din dotarea posturilor montane de jandarmi şi a structurilor de intervenţie ale inspectoratului. Momentul cel mai apreciat de copii a fost exerciţiul cu câinii de serviciu din dotarea Detaşamentului de Intervenţie Suceava.

De asemenea, detaşamentele de jandarmi din judeţ au primit vizita a 360 de elevi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de elevi au fost oaspeţii poliţiştilor şi jandarmilor în această săptămână.
 Vizualizări articol: 1814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mii de elevi au fost oaspeţii poliţiştilor şi jandarmilor în această săptămână5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei