Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2015 - Anul XX, nr. 84 (5896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ

Examen de limbă germană DSD, la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a găzduit în acest an şcolar cea de-a doua ediţie a examenului de limba germană Deutsches Sprachdiplom (DSD). Sub coordonarea profesoarelor de limbă germană Angelica Popovici şi Elena Anton, cei 44 de participanţi şi-au dovedit cu mult entuziasm şi dăruire competenţele lingvistice.

Examenul propriu-zis s-a concretizat în susţinerea a două probe: proba scrisă, ce a avut loc la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, şi proba orală, desfăşurată la colegiul rădăuţean, probă ce a constat în susţinerea de fiecare participant a unui proiect pe o temă aleasă. Comisia de evaluatori a fost formată din: Dieter Jaeschke, reprezentant din partea Ministerului german al Educaţiei la Ambasada Germaniei din Bucureşti, Kathrin Jarosch, profesor evaluator DSD de la Colegiul Goethe Bucureşti, Anca Zaharia, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, şi Angelica Popovici, din partea Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”.

Potrivit Angelicăi Popovici, „şi în acest an instituţia de învăţământ din urbea rădăuţeană şi-a propus să menţină pregătirea elevilor la limba germană la un standard de calitate elevat. În concordanţă cu acest deziderat, cadrele didactice au pregătit cu seriozitate candidaţii pentru susţinerea probelor, confirmând astfel faptul că obţinerea unui atestat de limbă germană constituie deja o tradiţie valoroasă în cadrul liceului rădăuţean”.

Organizarea examenului se bucură de doi ani de sprijinul consistent al Ministerului Educaţiei din Germania, asigurând elevilor interesaţi participarea gratuită concretizată în obţinerea unei diplome cu valabilitate nelimitată ce recunoaşte nivelul european de competenţă lingvistică B1.

Dieter Jaeschke a declarat: „În acest al doilea an de examen DSD, participanţii au reuşit să-mi confirme faptul că la Colegiul Naţional <Eudoxiu Hurmuzachi> studiul limbii germane este abordat cu maximă seriozitate şi profesionalism. Cadrele didactice depun un efort constant, susţinut în pregătirea elevilor, iar rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor. Ţin să remarc totodată spiritul organizatoric angajat în desfăşurarea examenului, şcoala dovedind din această perspectivă o implicare şi o rigoare deosebită, cu adevărat germană”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Examen de limbă germană DSD, la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”.
 Vizualizări articol: 3092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Examen de limbă germană DSD, la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei