Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2015 - Anul XX, nr. 84 (5896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

„Şcoala altfel”, la Grădiniţa ,,Gulliver” din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) ,,Gulliver” Suceava a desfăşurat, în această săptămână, programul naţional ,,Şcoala altfel”, în care a inclus activităţi atractive pentru cei mici. Luni, 6 aprilie, în prima parte a zilei, la sediul GPP ,,Gulliver” Suceava s-a desfăşurat acţiunea ,,Pompierii, prietenii copiilor!”, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Aceeaşi activitate a avut loc şi la sediul grădiniţei GPP ,,ABC”, în după-amiaza zilei de luni. Echipajul SMURD care a venit în curtea grădiniţei a oferit demonstraţii concrete, derulate în situaţii de urgenţă, precum accidente rutiere în care sunt implicate victime umane, accidente în care sunt implicaţi copii (accidente la joacă, accidente casnice, incendii, cutremure), utilizând tehnică specifică.

Cei 450 de preşcolari participanţi de la GPP ,,Gulliver” şi ,,ABC” Suceava au fost familiarizaţi cu modul în care se semnalează de către copii o situaţie de urgenţă, apelând numărul de urgenţă 112, cei mici admirându-i pe paramedici, care acordă primul ajutor şi transportă eventualele victime la spital, dar şi echipamentele şi costumele specifice, precum şi tehnica medicală cu care este dotată maşina SMURD. Directoarea GPP ,,Gulliver”, Marcela Matei, ne-a spus că preşcolarii, deosebit de încântaţi, au relaţionat cu paramedicii, care le-au oferit momente deosebite, invitându-i să stea la volanul maşinii de intervenţie, să îşi pună cascheta de paramedic, să se aşeze pe targa pentru victime, să le fie monitorizate bătăile inimii. În aplauzele preşcolarilor şi ale celor 35 de cadre didactice însoţitoare, echipajul SMURD şi-a luat ,,la revedere” de la ,,pitici” printr-un claxonat vesel, în semn de salut.

 

,,Câinele poliţist - prietenul omului”

Marţi, 7 aprilie, a fost ziua dedicată poliţiştilor, parteneri tradiţionali ai GPP ,,Gulliver”. Preşcolarii care au vizitat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava s-au familiarizat cu activitatea specifică a acestora, fiind în timpul acestei activităţi ,,Ajutor de poliţist”. Copiilor le-au fost prezentate uniforma şi instrumentele pe care poliţiştii le utilizează în activitatea desfăşurată pentru apărarea persoanelor şi bunurilor de infractori. Emoţionaţi şi încântaţi, copiii au fost conduşi în lumea misterioasă a activităţii poliţiştilor de subcomisarul Ionuţ Epureanu. În după-amiaza zilei de marţi, programul naţional ,,Şcoala altfel” a continuat cu activitatea ,,Câinele poliţist - prietenul omului”, eveniment la care un câine poliţist, însoţit de dresoarea Aspazia Puiu, poliţist al IPJ Suceava, le-a demonstrat celor 450 de preşcolari de la GPP ,,Gulliver” şi GPP ,,ABC” Suceava modul în care o sprijină şi o apără de un ,,infractor” care o atacă pentru a o lovi sau pentru a-i fura geanta. În aceeaşi zi s-a deschis, la sediul Primăriei Suceava, expoziţia ,,Învierea Domnului în ochi de copil!”, care cuprinde 100 de lucrări ale preşcolarilor de la GPP ,,Gulliver”, desene inspirate de sărbătoarea Învierii.

 

,,Târgul Primăverii”

În zilele de miercuri, 8 aprilie, şi joi, 9 aprilie, grădiniţele „Gulliver” şi ,,ABC” Suceava au organizat „Târgul Primăverii”, în cadrul proiectului educaţional antreprenorial cu acelaşi nume, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ,,Mihai Halunga” Hânţeşti, demers ce s-a materializat într-o expoziţie de lucrări ale preşcolarilor, expoziţie cu vânzare.

Marcela Matei a declarat că „scopul proiectului este educarea copiilor în spiritul bunătăţii, înţelegerii nevoilor altora, respectului faţă de semeni, întrajutorării reciproce, ceea ce reprezintă o operă plină de dăruire, prin care educatorul, alături de familie, de alţi membri ai comunităţii, îi asigură copilului deschiderea spre societatea umană, spre evoluţia ei”. ,,Târgul Primăverii”, aflat la a IV-a ediţie, constituie un prilej de a valorifica, prin vânzare, lucrările plastice inspirate de sosirea anotimpului primăvara şi a Sărbătorii Învierii Domnului (felicitări, tablouri, picturi, jucării), realizate de toţi preşcolarii din cele două grădiniţe în atelierele de lucru derulate de întreg colectivul didactic.

Părinţii şi bunicii preşcolarilor, alături de cadrele didactice, ,,au cumpărat” lucrările copiilor de la membrii Comitetului Reprezentativ al Părinţilor. Sumele obţinute din valorificarea lucrărilor expuse pe holurile grădiniţelor vor fi donate lui Marius Damian, elev la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Halunga” Hânţeşti, care se luptă cu cancerul, după ce şi tatăl acestuia a fost răpus anul trecut de aceeaşi afecţiune. Joi, 9 aprilie, s-a desfăşurat activitatea ,,Ajutăm pădurea să respire”, prilej pentru preşcolarii de la GPP ,,Gulliver” să ecologizeze pădurea Şcheia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Şcoala altfel”, la Grădiniţa ,,Gulliver” din Suceava.
 Vizualizări articol: 3132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Şcoala altfel”, la Grădiniţa ,,Gulliver” din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei