Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2015 - Anul XX, nr. 84 (5896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Suceava sălbatică

Răzbunare după o sentință a Judecătoriei: oameni bătuți, un local distrus și mașini avariate

Marţi, 14 Aprilie 2015 (12:17:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți indivizi au devastat de Paşte un bar din Măriței - Dărmănești şi i-au luat la bătaie pe toţi cei care se aflau în local şi care nu au reușit să fugă ori se baricadeze prin alte încăperi, agresat fiind inclusiv patronul.

Cel mai probabil, mobilul agresiunii a fost răzbunarea pe patronul barului, un anume Vasile Lupitrec, după ce Judecătoria Suceava a dat zilele trecute verdictul într-un dosar în care tot respectivul a fost bătut prin 2010 de mai mulţi indivizi, o parte dintre aceştia din urmă fiind condamnaţi recent la închisoare.

„Soţul meu a fost bătut de această gașcă în urmă cu cinci ani de zile, de atunci s-au judecat şi acum, pe 10 aprilie a.c., s-a pronunțat hotărârea”, povestea la scurt timp după atac Elena Lupitrec, soţia lui Vasile Lupitrec.

 

“Îi arătau soţului meu că îi vor tăia gâtul şi că mai bine îl omoară”

Vinerea trecută, magistrații Judecătoriei Suceava au decis condamnarea mai multor tineri în dosarul bătăii de acum cinci ani.

O parte dintre inculpaţi au primit pedepse cu suspendare, însă unii au fost condamnaţi la închisoare cu executare, printre care şi Cătălin Marian Cozubaş (24 de ani), Ioan Cuşnir (27 de ani) şi Gheorghe Bogdan Daniliuc (24 de ani), din Dărmăneşti, condamnați la doi ani şi jumătate după gratii.

Deşi sentinţa nu era una definitivă, putând fi atacată cu apel la instanța superioară, unii dintre inculpaţi se pare că nu au suportat ideea că vor ajunge după gratii şi au decis să se răzbune. Cum altfel, decât repetând scenariul de acum cinci ani.

„Unul dintre ei a ţipat în gura mare că dacă tot merge la puşcărie, măcar să aibă pentru ce. Îi arătau soţului meu că îi vor tăia gâtul şi că mai bine îl omoară”, mai povesteşte soţia patronului localului în care au descins agresorii.

S-a întâmplat în noaptea de 12/13 aprilie a.c., când, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, cinci indivizi au venit la barul respectiv, unde era o petrecere, cu o formație de muzicanţi. „Agresorii  au lovit mai multe persoane şi au provocat distrugeri în bar, după care au ieşit în DJ 209, unde au provocat distrugeri unor mașini parcate în apropiere”.

În acel prim comunicat al poliţiei judeţene (remis în cursul zilei de luni) se arată că a fost vorba de un grup de cinci indivizi, pe lângă cei trei enumeraţi anterior – Daniliuc, Cuşnir şi Cozubaş, fiind şi alţi doi tineri din Dărmăneşti, Vasile Bejinaru (23 de ani) şi Andrei Robciuc (26 de ani).

 

Imagini de o violenţă extremă surprinsă de camerele video

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere video montate la barul cu pricina arată scene de o violenţă extremă, cu indivizi care distrug tot ce le iese în cale, aruncând cu scaune de bar, cu mese, cu o poartă metalică.

La un moment dat, un bărbat se prăbuşeşte la pământ după ce este lovit de unul dintre atacatori. Imaginile ce urmează sunt de-a dreptul înfiorătoare. Unul dintre agresori începe să lovească victima aflată la pământ şi îi dă picioare peste faţă, fiind urmat imediat de un alt agresor care aplică şi el acelaşi tratament.

Victima nu mai are nici o reacţie, semn că şi-a pierdut cunoştinţa, însă agresorii continuă să o lovească, unul dintre ei scoţându-şi papucul din picior şi lovindu-l peste faţă de bărbatul care nici nu mai mişca.

În urma altercaţiei, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, se mai arată în comunicatul poliţiei judeţene.

 

Trei tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore 

Marţi, polițiștii au trimis un nou comunicat în care, însă, numărul scandalagiilor s-a redus de la cinci la trei. Astfel, potrivit polițiștilor, doar trei tineri au provocat scandalul de la începutul acestei săptămâni: Gheorghe Daniliuc, Bejinaru Vasile şi Andrei George Robciuc, cei trei fiind reținuti preventiv pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere.

Suspecţii ar fi provocat distrugeri şi la trei autoturisme parcate în apropiere, unul fiind al patronului barului.

„Valoarea reclamată a prejudiciului este de 20.000 de lei”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Suceava.

Marţi după-amiază, cei trei indivizi reţinuţi urmau să fie duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

 

Poliţia a venit după 25 de minute. Au fost patru apeluri la 112

Doi dintre tinerii care se aflau în locul în acea noapte povestesc că au fost momente de groază şi că agresorii erau atât de porniţi să distrugă şi să verse sânge.

„Erau porniţi, aveau instincte criminale... dacă Doamne fereşte prindea pe cineva, putea să nenorocească... erau şi fete înăuntru”, povestea Alexandru Maruneac.

Un alt tânăr, Vasile Arganisciuc, dădea vina şi pe lipsa de operativitate a poliţiei, care a ajuns foarte târziu la eveniment.

„Poliţia a venit destul de greu... A durat vreo 25 de minute, s-a sunat de vreo patru ori la 112 şi au trimis un singur echipaj de doi agenţi”, spune tânărul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răzbunare după o sentință a Judecătoriei: oameni bătuți, un local distrus și mașini avariate.
 Vizualizări articol: 7639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Răzbunare după o sentință a Judecătoriei: oameni bătuți, un local distrus și mașini avariate4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Com trimis de
(14 apr 2015, 16:39:31
politia nu are parghiile necesare sa-i potoleasca, ca adrian nastase sa ocupat personal de asta in 2003, de teama sa nu fie si el incins si calcat cu bocanci pe cap, era cam singura solutie asta.. acum nu mai au frica de nimic huligani astia.. trebuie gandita si adusa din nou legea cu bastonul pe spinare, si schimbate conditiile in puscarie, sa nu stea toata ziua la televizor si masa sa-le vie la pat, si sa-i aduca aminte ca ei au statut de infractor si nu de boier

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei