Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2015 - Anul XX, nr. 76 (5888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 2 – 8 aprilie

 

Expoziţia foto-literară Eco-Art, o radiografie a Naturii (şi a naturii umane...), la Shopping City

Shopping City Suceava găzduieşte expoziţia foto-literară Eco-Art, o radiografie a Naturii (şi a naturii umane...). Expoziţia cuprinde“eco-fabule” surprinse în fotografii şi povestite de Anca şi Nicolae Dărămuş.

 

Vânătoare de ouă şi ateliere de pictură pentru cei mici, la Shopping City

În perioada 4-10 aprilie, Shopping City Suceava îi invită pe cei mici, împreună cu părinţii şi bunicii, într-un decor special amenajat, să picteze cele mai frumoase ouă gigant din oraş şi să se fotografieze cu iepuraşul care a poposit la Shopping City pentru a se distra alături de cei mai cuminţi dintre ei. De altfel, sâmbătă şi duminică, între orele 10:00-16:00, şi de luni până vineri, între orele 16:00-18:00, clienţii vor putea să îşi facă fotografii gratuite cu iepuraşul, într-un decor special de Paşte. Mai mult, iepuraşul îi invită pe cei mici să participe împreună la „vânătoarea de ouă” din data de 4 aprilie pentru a se distra şi a câştiga numeroase surprize dulci.

 

Târg de Paşte, la Shopping City

În perioada 7-10 aprilie, Shopping City Suceava, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina şi Centrul Judeţean de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare Suceava, organizează Târgul de Paşte, eveniment-expoziţie dedicat sărbătorilor pascale. În cadrul târgului se vor prezenta produse tradiţionale, produse artizanale realizate de meşteri populari, precum şi cadouri pentru cei dragi. De asemenea, în cadrul târgului, vizitatorii vor avea ocazia de a urmări sesiuni de încondeiere a ouălor de Paşte, de către meşteri pricepuţi în această artă. Expozanţii vor aduce în faţa clienţilor din Shopping City o varietate de produse specifice acestei perioade, care le vor îmbogăţi masa în ziua de Paşte. Târgul de Paşte va putea fi vizitat, zilnic, între orele 09:00-21:00, în incinta Shopping City.

 

Campania „Iepuraşul te înnoieşte de Paşte”, la Shopping City

În perioada 1-10 aprilie, la Shopping City Suceava se desfăşoară Campania „Iepuraşul te înnoieşte de Paşte”, care oferă sucevenilor şansa de a câştiga 1.600 de premii instant şi marele premiu, o bucătărie complet mobilată de Mobexpert – „expertul tău în mobilier”. Zilnic, în perioada 1-10 aprilie, iepuraşul de Paşte îi invită pe cumpărători să descopere sub taloanele răzuibile zeci de electrocasnice, constând în cafetiere, blendere şi prăjitoare de pâine oferite de magazinul Electrotop, precum şi fierbătoare, cozonaci proaspeţi şi iepuraşi de ciocolată Carrefour, pentru o masă festivă delicioasă. Curăţenia generală înainte de sărbători va fi mai uşoară pentru cei care vor descoperi sub taloanele răzuibile unul dintre abonamentele lunare oferite de curăţătoria şi spălătoria Crizantema din incinta Shopping City. Marele câştigător al campaniei, care va extrage talonul răzuibil norocos, se va bucura de o bucătărie nouă şi modernă, complet mobilată de Mobexpert. Pentru a participa la campanie, clienţii trebuie să facă cumpărături de minimum 150 de lei pe un singur bon de casă sau pe bonuri cumulate, din magazinele aflate în incinta Shopping City, şi să se prezinte la Info Point-ul special amenajat în faţa magazinului Leonardo pentru a extrage talonul răzuibil câştigător.

 

Excursie la Ierusalim şi mii de premii pentru clienţii Iulius Mall

Iulius Mall Suceava a lansat Campania „De Paşte, împreună, acasă”, care se desfăşoară, în perioada 28 martie – 11 aprilie, oferind mii de premii sucevenilor. Toţi cei care fac cumpărături de minimum 100 de lei de la magazinele lor preferate se prezintă cu bonul fiscal la Centrul Info şi completează taloanele pot participa la tombola organizată de „Iepuraşul” de la Iulius Mall. Marele premiu va fi acordat pe 11 aprilie, prin tragere la sorţi, cel mai norocos client fiind răsplătit pentru fidelitatea sa cu un sejur la Ierusalim. Marele câştigător şi perechea sa vor pleca într-un pelerinaj pentru suflet, putând vizita „Zidul Plângerii”, Biserica Sfântului Mormânt şi multe alte obiective. În plus, în urma extragerilor zilnice, 15 clienţi vor fi premiaţi cu câte un televizor LCD performant, care va aduna toată familia în faţa lui, petrecând sărbătorile împreună. Clienţii mall-ului vor fi vizitaţi de „Iepuraş” şi pentru a le îmbogăţi masa. Zilnic, primii 200 de clienţi vor fi premiaţi instant cu bunătăţi: cozonaci, pască, răcoritoare, iepuraşi de ciocolată şi produse tradiţionale de Paşte.

 

Joi, 2 aprilie

Concertul “Postul Mare în cântece şi versuri”, la Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu Biserica „Sf. Dumitru” din Suceava, organizează, în Biserica „Sf. Dumitru”, de la ora 17:00, Concertul „Postul Mare în cântece şi versuri”, eveniment care marchează patimile Domnului nostru Iisus Hristos, urmate de Înviere. Vor concerta coruri parohiale, formaţii artistice şi coruri de copii. Intrarea este liberă.

 

Spectacol de teatru, pe scena Universităţii din Suceava

Casa de Cultură a studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava organizează spectacolul de teatru „Pyram & Thisbe Making of” – după scenele meşterilor din „Visul unei nopţi de vară” de W. Shakespeare. Spectacolul va avea loc de la ora 19.00, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al USV. Preţul unui bilet la spectacol este de 8 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari şi de 15 lei pentru publicul larg. Biletele pot fi achiziţionate în avans, la camera 101, din corpul F al Universităţii „Ştefan cel Mare” sau la intrare, înaintea spectacolului. Informaţii şi rezervări la numărul de telefon 0753 59 54 52.

 

Seară de film german

La Casa Prieteniei din municipiul Suceava va avea loc o seară de film german organizată de Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben şi Organizaţia Tineretului German „Jugendforum”, cu sprijinul Institutului Goethe şi al Centrului Cultural German Iaşi. Va fi prezentată, începând cu ora 18:30, producţia cinematografică, din anul 2004, „Alles auf Zucker!”, în regia lui Dani Levy. Intrarea este liberă.

 

Concert de muzică corală religioasă

Sala de spectacole a Casei Municipale de Cultură Rădăuţi găzduieşte, la ora 18.00, un concert de muzică corală religioasă. Aflat la cea de-a VI-a ediţie, concertul are genericul „Ofrandă la poalele crucii”. Intrarea este liberă.

 

Sâmbătă, 4 aprilie

Târgul de Paşte de pe esplanada Casei de Cultură Suceava

Târgul de Paşte de pe esplanada Casei de Cultură Suceava va fi inaugurat sâmbătă în cadrul programului „Paştele în Bucovina”, ultima zi de funcţionare urmând să fie 19 aprilie. Programul de funcţionare al acestuia este cuprins între orele 10.00-16.00.

 

Ceremonial militar de acordare a Drapelului de luptă Jandarmeriei Suceava

Începând cu ora 12.00, în faţa Palatului Administrativ Suceava va avea loc Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Bogdan Vodă” Suceava. La ceremonial vor participa subunităţi constituite din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, precum şi Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională Bucureşti şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române. La activitate au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi ai instituţiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava colaborează. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava invită toţi sucevenii să participe la acest ceremonial.

 

Spectacol de muzică şi poezie cu Grigore Leşe şi Rodica Mandache

La Auditorium „Joseph Schmidt”, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, va avea loc, de la ora 19.00, un spectacol de muzică şi poezie susţinut de Grigore Leşe şi Rodica Mandache. Spectacolul, care reuneşte versul cu muzica, iubirea cu durerea, aduce rezonanţe lirice din opera lui Nichita Stănescu, Mihai Eminescu, Tennessee Williams, Marin Sorescu, Lucian Blaga, William Shakespeare, Geo Bogza, Zaharia Stancu, Ioan Alexandru, şi vibraţii muzicale din hori cu dor şi hori de însingurare, hori de noroc, de nuntă, de nenoroc, de înstrăinare, cântece de pelerinaj, toate reunite într-o poveste de sărbătoare care înalţă sufletul în pragul Duminicii Floriilor. Intrarea este liberă.

 

Duminică, 5 aprilie

Festivalul Ouălor Încondeiate de la Moldoviţa

În Duminica Floriilor – Intrarea Domnului în Ierusalim - la Moldoviţa va avea loc Festivalul Ouălor Încondeiate, ediţia a IX-a. Sosirea invitaţilor şi aranjarea standurilor vor începe la ora 10:00, în sala de sport a comunei Moldoviţa. După o scurtă slujbă religioasă de sfinţire, de la ora 13:00 se lansează concursul festivalului, cu premii. În perioada cât juriul va alege câştigătorii festivalului, la fiecare secţiune, vizitatorii se vor putea delecta cu un program artistic special cu formaţii locale. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Moldoviţa, alături de Muzeul Ouălor Încondeiate „Lucia Condrea” din Moldoviţa.

 

Kids City, ateliere de creaţie Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică, 5 aprilie, copiii vor putea participa la atelierul „Coşuleţ de Paşte”, în cadrul căruia cei mici vor decora şi vor picta ouă. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de mazăre În toate cele patru țări ale Maramureșului, la fasole îi zice... mazăre. Iar în Apuseni, moții fac, în zilele de post, bucate din mazăre de cucuruz. Adică, tot din fasole. Știind toate astea, mai că nu-ți mai vine să-l iei... Citeşte