Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2015 - Anul XX, nr. 76 (5888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La cererea DIICOT

Judecătorii au arestat un deţinut condamnat la 7 ani de închisoare, după ce, ajutat de părinţi, a răpit, sechestrat şi violat o minoră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă un individ a fost arestat în dosarul romilor din clanul Lazăr din Câmpulung Moldovenesc, acuzaţi de structurile de combatere a crimei organizate că exploatau persoane prin practicarea cerşetoriei, victimele fiind supuse unor torturi şi tratamente inumane, iar toţi banii câştigaţi fiind folosiţi de traficanţi pentru a-şi cumpăra maşini şi case.

Potrivit portalului instanţelor, mandatul de arestare a fost emis ieri pe numele lui Pardalian Lazăr (20 de ani), la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, care îl acuză pe respectivul de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de minori.

Pardalian Lazăr este astfel a şasea persoană arestată preventiv în acest dosar, alături de părinţii săi, Tudor Lazăr (42 de ani) şi Livica Motan (37 de ani), de bunicul său, Gheorghe Lazăr (76 de ani), dar şi de alte rude, Gheorghe Lazăr ( 32 de ani), zis „Norocel”, şi Florea Lazăr (22 de ani).

 

Au răpit o minoră de la Sighetu Marmaţiei şi au adus-o la Câmpulung Moldovenesc, să fie „soţie” pentru fiul lor

Pardalian Lazăr a fost condamnat definitiv în vara anului trecut la 7 ani de închisoare, fiind acuzat de săvârșirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Victima: o minoră de nici 15 ani, în perioada comiterii faptelor.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi la închisoare şi părinţii lui Pardalian, Tudor Lazăr şi Livica Motan, acuzaţi de lipsire de libertate în mod ilegal. Cei doi au primit câte 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepselor.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, faptele s-au petrecut în a doua jumătate a anului 2013.

Pe 15 august 2013, tânărul şi părinţii săi se aflau pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei şi aici, „prin inducere în eroare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore”, au determinat-o pe fată să urce în maşina lor, cu pretextul că o duc acasă, însă au oprit abia la Câmpulung Moldovenesc, spunându-i că va fi „soţia” lui Pardalian.

„În perioada 15 august - 1 septembrie 2013, cei trei au adăpostit-o pe victimă în locuinţa lor sau în alte locaţii, iar în toată această perioadă Lazăr Pardalian, prin constrângere, a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale cu victima, precum și prin ameninţări cu moartea, prin violenţă, au exploatat-o prin obligare la practicarea cerșetoriei în folosul lor”.

Tânărul şi părinţii lui au dus-o pe minoră şi în alte localităţi din ţară, unde au obligat-o să cerşească în folosul lor.

Pe 1 septembrie 2013, victima a reuşit să fugă, fiind găsită de poliţişti în gara din Burdujeni şi internată în Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii au arestat un deţinut condamnat la 7 ani de închisoare, după ce, ajutat de părinţi, a răpit, sechestrat şi violat o minoră.
 Vizualizări articol: 2587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Judecătorii au arestat un deţinut condamnat la 7 ani de închisoare, după ce, ajutat de părinţi, a răpit, sechestrat şi violat o minoră4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de mazăre În toate cele patru țări ale Maramureșului, la fasole îi zice... mazăre. Iar în Apuseni, moții fac, în zilele de post, bucate din mazăre de cucuruz. Adică, tot din fasole. Știind toate astea, mai că nu-ți mai vine să-l iei... Citeşte