Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2015 - Anul XX, nr. 76 (5888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Familia minorului care a ajuns beat la spital este de patru ani în atenţia Direcţiei de Protecţie a Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copilul în vârstă de 13 ani, R.S., care a fost adus cu ambulanţa, marţi după-amiază, beat până aproape de comă, la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava a fost stabilizat din punct de vedere medical. El a fost internat cu diagnosticul de intoxicaţie acută etanolică, a primit toate îngrijirile necesare şi probabil astăzi va fi externat. Din punct de vedere emoţional şi al situaţiei lui sociale, însă, cazul este departe de a fi rezolvat.

Situaţia familiei sale este cunoscută de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava încă din anul 2011, când mama a venit şi a declarat că este nevoită  să plece des de acasă şi să-şi lase fără supraveghere cei şapte copii deoarece soţul ei este violent şi o bate. Purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat: „Reprezentanţii Protecţiei Copilului au întocmit o anchetă socială şi atât părinţilor, cât şi copiilor li s-a recomandat consiliere psihologică. Am luat legătura şi cu Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, dar şi cu cei din conducerea şcolilor unde sunt înscrişi copiii. I-am informat că cei mici au nevoie de atenţie specială pentru că provin dintr-o familie dezorganizată. Din păcate, părinţii nu şi-au adus copiii la programul de consiliere. Specialiştii noştri, care monitorizează cazul acestor copii, au făcut anchete sociale şi în anii 2012, 2013. Situaţia copiilor se îmbunătăţise. Din păcate, mama copiilor îi vizita sporadic pe aceştia pentru a evita, spune ea, scandalurile cu tatăl copiilor”.

 

Se caută o cale legală de a fi ajutaţi copiii

Anul trecut, Protecţia Copilului Suceava a ajutat această familie, împreună cu Fundaţia Hope and Homes for Children (HHC) România, cu haine şi hrană pentru copii, o maşină de spălat şi alte obiecte de îngrijire personală, sprijinul material fiind acordat pe o perioadă de trei luni. Părinţilor li s-a explicat că, dacă nu vor avea grijă de minori, aceştia pot fi luaţi din familie şi daţi în plasament unor asistenţi maternali sau pot fi internaţi în centre de plasament. Tatăl a refuzat categoric ideea luării copiilor de către stat.

Şi astfel s-a ajuns ca unul dintre copii, elev la Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, să ajungă să fie cules de ambulanţă de pe strada Jean Bart, după ce a consumat alcool până a ajuns aproape de comă. Din declaraţia directorului şcolii, profesor Dumitru Chiuariu, băiatul a mai avut probleme de comportament, dar până marţi nu a avut nici un fel de indicii că ar fi început să consume şi alcool. După incidentul de marţi, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului efectuează o nouă anchetă socială şi încearcă să găsească o cale prin care pot fi ajutaţi cei şapte copii ai familiei S. Ieri, echipa de urgenţă a instituţiei a fost la familie, însă tatăl - sau cine era acasă – a refuzat să deschidă uşa locuinţei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia minorului care a ajuns beat la spital este de patru ani în atenţia Direcţiei de Protecţie a Copilului.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Familia minorului care a ajuns beat la spital este de patru ani în atenţia Direcţiei de Protecţie a Copilului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de mazăre În toate cele patru țări ale Maramureșului, la fasole îi zice... mazăre. Iar în Apuseni, moții fac, în zilele de post, bucate din mazăre de cucuruz. Adică, tot din fasole. Știind toate astea, mai că nu-ți mai vine să-l iei... Citeşte