Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2015 - Anul XX, nr. 55 (5867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Copa Cabana

Primul restaurant cu specific brazilian din Suceava, deschis în aplauzele MasterChef-ilor din întreaga ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii participanţi la ultima ediţie a concursului MasterChef, Isadora şi George Topârceanu, şi-au văzut împlinit visul de a avea propriul restaurant, în care să ofere clienţilor privilegiul de a gusta preparate culinare deosebite, la realizarea cărora pun mult suflet, dar folosesc şi bogata experienţă acumulată de-a lungul timpului.

Inaugurarea primului restaurant cu specific brazilian din Suceava, Copa Cabana Restaurant & Lounge, amenajat la parterul blocului turn de pe esplanada din centrul Sucevei, în apropierea fântânii arteziene,  a avut loc cu o zi înainte de Ziua Femeii, pe 7 martie.

Înconjuraţi de prietenii/concurenţii de la MasterChef, veniţi din toate colţurile ţării, de cunoştinţele şi prietenii din Suceava, care i-au sprijinit în realizarea acestui vis,  Isadora şi George s-au apucat de treabă, gătind minunate feluri de mâncare cu specific brazilian, care au fost servite tuturor celor prezenţi.

 

„Provocarea” Rodizio

Ca aperitive şi antreuri au fost servite fel de fel de salate, în combinaţii exotice, cu file de somon, caracatiţă, dar şi salate de post, potrivite pentru această perioadă a anului, precum şi tartine cu somon.

Dar „piesa de rezistenţă” a restaurantului este, fără îndoială, meniul Rodizio, o specialitate din Brazilia, adică 12 feluri de carne gătită la grătar, din care clienţii îşi aleg cât vor să mănânce. Atât prepararea, cât şi servirea Rodizio-ului reprezintă un adevărat spectacol pentru clienţii restaurantului, care pot asista la tot ceea ce se întâmplă în bucătărie, fără nici un fel de ascunzişuri.

Meniul Rodizio este servit şi în conceptul <all you can eat>, adică mănânci cât poţi.

Practic, pe la masă ţi se perindă chelnerii cu cele 12 feluri de carne gătită la proţap, pe grătar, din care îţi alegi singur bucăţile pe care le vrei – mai suculente, mai bine prăjite, ori după tipul de carne preferat – cea de mânzat, de porc sau de pui, toate preparate după reţete tradiţionale braziliene.

Mirosul îmbietor, aspectul apetisant şi interesanta modalitate de servire te fac să îţi doreşti măcar să guşti din fiecare, chiar de eşti sătul.

Iar garniturile cu care se servesc aceste tipuri de carne sunt de asemeni tentante – cartofi Rodizio (cu caşcaval şi busuioc), orez basmati, dar şi o delicioasă fasole neagră gătită tot după o reţetă tradiţională braziliană.

Iar cum un meniu nu pare complet şi fără ceva dulce, cei dornici să descopere gusturi noi vor fi încântaţi de ananasul a la Copa Cabana, rumenit la grătar şi acoperit cu un strat uşor crocant dintr-un sos făcut special, dar şi de bananele prăjite.

Atmosfera exotică a fost întregită şi de acordurile muzicale de samba jazz ale trupei Creţu Jazz Live, care, împreună cu solistul Edy Hanuseac, va cânta şi va încânta clienţii restaurantului în numeroase alte ocazii.

 

Concurenţii de la MasterChef, reuniţi la Suceava

Inaugurarea restaurantului celor doi suceveni care au concurat la MasterChef a reunit la Suceava o mare parte dintre participanţii la cea de-a patra ediţie a emisiunii urmărite de milioane de spectatori din întreaga ţară.

Bucătarul-luptător, Paul Siserman, simpaticul Octavian Ghindea, buzoianca Odette Mândruţă, clujeanul Tudor Marcu, studenta din Bucureşti Andreea Oana Ionică şi băcăoancele Iuliana Petrunjel şi Elena Iftimie, „înarmaţi” cu şorţurile de MasterChef, au fost prezenţi alături de George Topârceanu şi Isadora Catila Da Silva E Silva la deschiderea restaurantului.

Ambii, emoţionaţi, le-au mulţumit din suflet colegilor de la MasterChef, dar şi celor care i-au sprijinit în realizarea acestui vis, că au venit să fie alături de ei la un moment important din viaţa lor.

Cum emoţiile aproape că i-au copleşit pe cei doi, „uriaşul” George având deja ochii umeziţi, colegii de la MasterChef i-au cântat în cor „Nu plânge, George!”, parafrazând o melodie îndrăgită a momentului.

Astfel, cu zâmbete, emoţii, cu voia bună care apare de la sine într-un loc în care te simţi bine, cel mai nou restaurant din Suceava a fost inaugurat de marea familie MasterChef, care îi invită pe suceveni să descopere numeroase surprize culinare, de la preparate precum cele văzute în cadrul celebrei emisiuni TV, la specialităţi braziliene, româneşti, dar şi portugheze.

 

George şiIsadora – dragoste împlinită la mii de kilometri distanţă

George Topârceanu a practicat handbal până la vârsta de 19 de ani, a plecat în Portugalia pe bicicletă, unde a ajuns după 24 de zile şi 4.500 km parcurşi, acolo cunoscând-o pe cea care avea să-i devină soţie şi parteneră de afaceri, Isadora Catila Da Silva E Silva, cu care s-a întors în Suceava şi a deschis o fermă bio de prepeliţe, iar acum şi un restaurant pe care doreşte să-l transforme într-un „punct de referinţă în Suceava”.

Mereu zâmbitoarea Isadora este originară din Portugalia, dar s-a născut în Angola, într-o familie înstărită. La vârsta de doi ani a fost răpită în timpul unui război civil, iar pentru a o răscumpăra, familia sa a fost nevoită să renunţe la toată averea. Pasiunea pentru gătit o moşteneşte de la mama sa, bucătar la un restaurant. De altfel, Isadora are o experienţă îndelungată în prepararea fructelor de mare şi în bucătăria braziliană şi portugheză.

Isadora şi George Topârceanu consideră că restaurantul lor este cel mai potrivit atât pentru cei care vor să servească un meniu al zilei, cât şi pentru cei care vor să comande a la carte, dar şi pentru familiile care vor să vină să servească masa alături de copii. Astfel, pentru copiii de până la 4 ani meniul Rodizio este gratis, iar pentru copiii cu vârste între 4 şi 9 ani, se plăteşte doar jumătate din preţul acestui meniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul restaurant cu specific brazilian din Suceava, deschis în aplauzele MasterChef-ilor din întreaga ţară.
 Vizualizări articol: 12457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.35/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 17 voturi
Primul restaurant cu specific brazilian din Suceava, deschis în aplauzele MasterChef-ilor din întreaga ţară4.4517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei