Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2015 - Anul XX, nr. 55 (5867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furturi

Maşinile de lux din Suceava, luate la rând de hoţii de oglinzi retrovizoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia municipiului Suceava a înregistrat nu mai puţin de şapte plângeri privind furtul sticlei din oglinzile retrovizoare ale unor maşini parcate pe străzile oraşului, toate faptele fiind sesizate vinerea trecută şi fiind comise pe parcursul nopţii de joi spre vineri. Hoţii au avut ţinte precise, maşini scumpe, mărcile BMW şi Mercedes. Faptele au fost comise în mai multe zone ale oraşului, în cartierul Obcini, pe străzile Măgura, Victoriei şi Calea Obcinilor, pe bulevardul George Enescu, dar şi în cartierul Burdujeni, pe strada Păcii. Sucevenii care şi-au găsit maşinile fără oglinzi retrovizoare sunt proprietari de BMW M5, BMW X6, BMW X5, BMW 730, BMW 520 sau Mercedes clasa E. Prejudiciile create de hoţi, atât prinfurtul propriu-zis, cât şi prin distrugere, a fost estimat la 15.000 de lei. Cel mai mic prejudiciu în cazul celor şapte furturi din municipiul Suceava este de 1.000 de lei, iar cel mai mare de 4.000 de lei. Este foarte posibil să mai existe şi alte victime ale hoţilor, din aceeaşi noapte, care încă nu au depus plângeri ori care nu o vor face, fiind sceptice că îşi vor mai putea recupera vreodată prejudiciul.

Judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava au demarat o anchetă pentru infracţiunea de „furt calificat”, dosarul fiind înregistrat deocamdată cu autori necunoscuţi (AN).

 

Oglinzi de la maşini de lux, furate în toată ţara şi vândute „la ofertă” pe piaţa neagră

Furturile de acest gen sunt o noutate pentru Suceava, însă nu şi la nivel naţional. În multe oraşe din România s-au înregistrat furturi în serie de acest gen. Maşinile vizate sunt doar cele scumpe, cu precădere modele de BMW, Mercedes sau VW.  Aceste furturi s-au înmulţitdoareceexistă şi o piaţă neagră a vânzărilor de oglinzi „la ocazie”. În Capitală de exemplu, hoţii, direct sau prin complici, vând oglinzi retrovizoare la preţuri de 100-150 de lei perechea. Asta în condiţiile în care o singură oglindă originală la un model de lux costă cel puţin 600 de lei.

Având în vedere că astfel de fapte au mai fost înregistrate şi în alte localităţi din ţară este posibil ca furturile de la finele săptămânii trecute să fi fost comise de o grupare de hoţi voiajori, care se plimbă dintr-o localitate în alta.

Conform Pro TV, care a realizat un amplu material pe această temă, la nivel naţional, în ultimii ani, s-a înregistrat o triplare a numărului de furturi de oglinzi retrovizoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşinile de lux din Suceava, luate la rând de hoţii de oglinzi retrovizoare.
 Vizualizări articol: 2690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Maşinile de lux din Suceava, luate la rând de hoţii de oglinzi retrovizoare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei