Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2015 - Anul XX, nr. 55 (5867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

11 activităţi sportive, sprijinite din bugetul local al Sucevei, cu aproape 2,5 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Practicarea sporturilor de performanţă beneficiază şi în acest an de un sprijin consistent din partea municipalităţii sucevene, care a alocat, pentru finanţarea activităţilor sportive, aproape 2,5 milioane de lei.

 

„Partea leului”

Deocamdată, „sportul rege”, fotbalul, a primit doar 200.000 lei, prin asocierea Clubului Sportiv „Rapid CFR” cu primăria municipiului reşedinţă de judeţ, într-un proiect de promovare a imaginii acesteia, „prin practicarea fotbalului la nivel de performanţă, în Liga Naţională”.

Proiectul este încheiat pentru o scurtă perioadă de timp, până pe 15 aprilie, urmând ca  între timp reprezentanţii echipei să vină cu un alt proiect de finanţare, valabil până la finele anului, prin care să li se aloce încă un milion de lei.

În baza acestui parteneriat, membrii echipei de fotbal, dar şi personalul clubului trebuie să poarte în timpul meciurilor tricouri inscripţionate cu însemnele Primăriei Suceava şi ale Consiliului Local, iar la fiecare joc pe teren propriu trebuie să afişeze bannere, afişe sau postere care să conţină textul „Proiect realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Suceava şi al Consiliului Local Suceava”.

 

Fostul „vârf de lance” al sportului sucevean, pe locul II la finanţare

Fosta vedetă a sportului sucevean, handbalul, care timp de câţiva ani a primit aceeaşi finanţare ca şi fotbalul, iar uneori chiar mai mult, beneficiază de o finanţare de doar 500.000 de lei. Banii i-au fost acordaţi Clubului Sportiv Universitatea Suceava tot în baza unui proiect de promovare a imaginii municipiului Suceava, valabil de la 1 martie până pe 15 decembrie 2015.

„Din păcate la handbal nu s-au modificat condiţiile de finanţare, cea mai bună variantă rămâne asocierea”, a precizat ordonatorul de credite al municipalităţii sucevene, Ion Lungu. Problemele cu finanţarea echipei de handbal au început în urmă cu câţiva ani, în urma unui control al Curţii de Conturi, care a blocat alocarea de fonduri, ba chiar a solicitat returnarea parţială a acestora, respectiva formă de finanţare nefiind clar specificată în lege.

 

535.000 de lei pentru ramurile sportive ale CSM

Nu au fost uitate nici alte sporturi practicate la nivelul municipiului Suceava, în cadrul Clubului Sportiv Municipal. Teoretic, finanţarea necesară desfăşurării acestor activităţi sportive ar trebui să fie asigurată din sumele alocate de la bugetul de stat. Practic, fără bani şi de la bugetul local, multe dintre aceste ramuri sportive ar ajunge la blocaj financiar.

Tocmai de aceea, pentru încurajarea activităţilor sportive şi pentru promovarea imaginii municipiului prin prezenţa sportivilor suceveni la competiţii din ţară sau chiar şi din străinătate, a fost alocat un buget de 535.000 de lei, împărţit astfel: secţia rugby – 200.000 de lei, volei – 100.000 de lei, tir sportiv – 35.000 de lei, tir cu arcul – 20.000 de lei, hochei pe gheaţă – 30.000 de lei, box – 60.000 de lei, atletism – 40.000 de lei, lupte greco-romane – 30.000 de lei, canotaj – 20.000 de lei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că, de la caz la caz, în funcţie de rezultatele obţinute şi de necesităţile care apar, sumele alocate sprijinirii unor activităţi sportive ar mai putea fi suplimentate, dar din a doua parte a anului, când vor putea fi făcute rectificări bugetare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 activităţi sportive, sprijinite din bugetul local al Sucevei, cu aproape 2,5 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11 activităţi sportive, sprijinite din bugetul local al Sucevei, cu aproape 2,5 milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei