Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2015 - Anul XX, nr. 55 (5867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Relocare

Direcţia de Drumuri Judeţene s-a mutat în podul Palatului Administrativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Suceava şi-a mutat, săptămâna trecută, birourile în podul Palatului Administrativ. Prin lucrările de mansardare s-au creat 20 de noi birouri în care îşi desfăşoară activitatea zilnică 28 de salariaţi.  Amenajarea a început anul trecut, în noiembrie, după ce deliberativul judeţean a aprobat alocarea fondurilor pentru acest proiect. Costul lucrărilor propriu-zise a fost de aproximativ 40.000 de euro, la care se adaugă mobilierul - 5.500 de euro. Locaţia birourilor, direct sub acoperiş, reclamă obligatoriu climatizarea pentru sezonul călduros, astfel că alţi 14.000 de euro vor fi alocaţi achiziţionării aparatelor de aer condiţionat, care ar trebui să fie şi montate până la venirea verii.

Pentru înfiinţarea noilor birouri ale Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri au fost mansardate parţial corpurile B şi C ale Palatului Administrativ, pe o suprafaţă de 244, 30 mp. Motivarea amenajării a fost necesitatea extinderii spaţiului alocat birourilor „pentru buna desfăşurare a activităţii Consiliului Judeţean Suceava şi ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de controlul privind sănătatea şi securitatea în muncă, pentru respectarea dimensiunilor încăperilor şi volumului de aer în încăperi”.

 

Palatul Administrativ este una dintre puţinele clădiri-monument care au mai rămas în oraş

Clădirea Palatului Administrativ are statut de monument istoric, astfel încât pentru amenajare a fost necesară aprobarea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional. A fost construită între anii 1903-1904, în perioada primarului Franz Des Loges, pentru a funcţiona ca primăria oraşului Suceava. Proiectul a fost realizat de arhitectul vienez Peter Paul Brang (1852-1925). În această clădire au mai fost găzduite poliţia oraşului, casa de economii şi muzeul de istorie, iar în perioada interbelică şi Societatea „Ciprian Porumbescu”. Edificiul administrativ al oraşului a fost folosit şi de pompieri, care au amenajat în turnul central o cameră de observare a incendiilor.

Imobilul are subsol, parter şi trei etaje, este construit din cărămidă presată, cu stâlpi de rezistenţă din beton armat, grinzi şi planşee din beton armat. Astăzi, în Palatul Administrativ îşi au sediul Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi şase cabinete parlamentare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia de Drumuri Judeţene s-a mutat în podul Palatului Administrativ.
 Vizualizări articol: 2094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Direcţia de Drumuri Judeţene s-a mutat în podul Palatului Administrativ3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei