Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2015 - Anul XX, nr. 55 (5867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transporturi ilegale

Amenzi şi cantităţi mari de lemn confiscate la controale în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de acţiuni de control în trafic organizate de poliţişti, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Comisariatului Regim Silvic şi Cinegetic Suceava, s-au soldat cu aplicarea de amenzi mari şi confiscarea de cantităţi importante de lemn. 

Cea mai importantă captură a fost realizată de poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, care au identificat în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat de 35 ani, din comuna Stulpicani, care transporta 49,65 m.c. cherestea răşinoase, fără documente legale de provenienţă şi însoţire. Şoferul a fost amendat cu 5.000 de lei, iar materialul lemnos, evaluat la 20.610 lei, a fost confiscat. Într-un alt caz, într-o autoutilitară condusă de un şofer în vârstă de 30 de ani, din Iacobeni, a fost depistată cantitatea de 48 mc lemn rotund răşinoase fără documente legale de provenienţă şi însoţire. Şi în acest caz şoferul a fost amendat, iar lemnul, în valoare de peste 9.000 de lei, a fost confiscat.

În fine, un echipaj din cadrul Postului de poliţie Vatra Moldoviţei, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe DJ 176, în localitate, a depistat o autoutilitară cu remorcă la volanul căreia se afla un tânăr de 30 de ani, din Frasin, care transporta material lemnos. În urma verificării documentelor, polițiștii au stabilit faptul că avizele de însoţire a materialului lemnos prezentau neconcordanțe cu realitatea, în sensul că numărul de piese de material lemnos încărcate în autocamion nu corespundea cu numărul de piese înscris în cele două avize primare de însoţire.

Materialul lemnos a fost inventariat la depozitul Ocolului Silvic, unde a  rezultat o cantitate totală de 43,31 m.c. esenţă rășinoase, molid, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, cantitate de lemn ce nu corespundea cu totalul înscris în avize, iar numărul de bucăți de lemn era mai mare decât cel din acte.

Şoferul a fost amendat, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodie unui depozit silvic din comuna Frumosu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi şi cantităţi mari de lemn confiscate la controale în trafic.
 Vizualizări articol: 2673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Amenzi şi cantităţi mari de lemn confiscate la controale în trafic3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 9 mar 2015, 12:30:34
Daca s-ar dori cu adevarat eradicarea fenomenului, sau cel putin reducerea semnificativa a infractiunilor silvice, s-ar instala un punct de control la intrarea spre fabrica Egger, cel mai mare "mancator" de lemn din estul Europei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei