Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 mar 2015 - Anul XX, nr. 55 (5867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nesimţire

Maşini parcate în bătaie de joc, la tot pasul în Suceava, în ciuda acţiunilor Poliţiei Locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şoferii care îşi parchează maşinile fără a ţine cont de nimeni şi de nimic, trecând cu mult peste limita a ceea ce înseamnă parcare neregulamentară, pot fi întâlniţi la tot pasul în municipiul Suceava. Nu este o concluzie de ieri de azi, însă reporterii Monitorului de Suceava au constatat că lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici după ce agenţii Poliţiei Locale Suceava au început să sancţioneze zilnic mult mai mulţi şoferi care parchează neregulamentar.

 

Exemple de parcări care sfidează orice regulă de circulaţie sau de bun-simţ

 Numai în ultimele zile, în plin centrul oraşului, unde există două parcări subterane, reporterii au surprins maşini parcate în bătaie de joc. Cel mai revoltător este modul în care şi-a lăsat maşina şoferul unui Mercedes, care a parcat în mijlocul intersecţiei străzilor Curtea Domnească cu Vasile Alecsandri, pe trecerea de pietoni care asigură accesul spre Autogară. Şoferul a lăsat autoturismul o perioadă îndelungată în drum, făcându-le viaţă grea celor care aveau de schimbat direcţia de mers de pe o stradă pe alta şi derutându-i pe pietoni.

Un alt şofer, la volanul unui BMW, şi-a lăsat maşina pe strada Nicolae Bălcescu, între două treceri de pietoni, în dreptul pietonalei de la kilometrul 0 al oraşului. Pentru a ajunge la un magazin de telefonie din apropiere, şoferul a ales să-şi lase maşina în cel mai rău loc posibil, ocupând jumătate din sensul de mers.

Un alt exemplu, pe strada Vasile Bumbac, în dreptul Direcţiei Finanţelor Publice, unde într-adevăr locurile de parcare sunt o mare problemă: doi şoferi nu au ezitat să-şi parcheze autoturismele lângă alte maşini care staţionau. Un Audi şi un BMW au făcut astfel ca şoferii care treceau cu maşinile pe strada Vasile Bumbac să facă slalom şi abia să se poată strecura printre autoturismele parcate aproape de axul drumului.

 

Până la 100 de parcări neregulamentare, constatate în fiecare zi

Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Locale Suceava, declara recent pentru Monitorul de Suceava că agenţii cu atribuţii pe linie rutieră constată, în ultima perioadă de timp, zilnic, aproape câte 100 de parcări neregulamentare. Cele mai multe constatări sunt în zona centrală a Sucevei, unde se consideră că şoferii au la dispoziţie o alternativă, parcările subterane. Poliţiştii lasă înştiinţări privind parcarea neregulamentară pe parbrizele autoturismelor, şoferii fiind invitaţi la sediul Poliţiei Locale. Mulţi dintre ei, a explicat şeful Poliţiei Locale, scapă doar cu avertismente, dacă sunt la prima abatere.

 

Un singur echipaj pe tură al Poliţiei Locale poate sancţiona şoferii care parchează neregulamentar

Poliţia Locală Suceava are zece agenţi care sunt atestaţi cu atribuţii pe linie rutieră. O parte dintre ei sunt trimişi în echipaje mixte de control în trafic, cu poliţişti rutieri, astfel că, efectiv, pe tură, există câte un singur echipaj care poate sancţiona şoferii care parchează neregulamentar. Aceste echipaje au însă şi alte atribuţii, astfel că de multe ori nu observă maşini „uitate” în intersecţii, spre sfidarea celorlalţi participanţi la trafic.

Pentru oprire neregulamentară sancţiunea aplicată conducătorului auto este de 2-3 puncte amendă şi 2 puncte de penalizare. Pentru staţionare neregulamentară (peste 5 minute) sancţiunea este şi mai mare, 4-5 puncte amendă şi 3 puncte de penalizare. În condiţiile în care un punct de amendă înseamnă 97,5 lei, concluzia este că sancţiunea contravenţională nu este tocmai mică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini parcate în bătaie de joc, la tot pasul în Suceava, în ciuda acţiunilor Poliţiei Locale.
 Vizualizări articol: 5683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
Maşini parcate în bătaie de joc, la tot pasul în Suceava, în ciuda acţiunilor Poliţiei Locale4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahaha trimis de
( 9 mar 2015, 17:10:52
politia ☭  nuIIlaughing mai mult de atat politia locala are sediu la 50 m de prima masina parcata in stradalaughing
2.   Uite asa trebuie facut trimis de
(10 mar 2015, 10:45:53
 ☭  ϑ

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei