Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2015 - Anul XX, nr. 43 (5855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mobilizare

250 de poliţişti şi silvicultori, angrenaţi într-un amplu control pe linie silvică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 250 de poliţişti şi lucrători silvici au fost angrenaţi, timp de trei zile, într-o amplă acţiune de control care a vizat prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos. Controlul s-a desfăşurat în perioada 17-19 februarie, fiind axat pe verificări în teren, la unităţi de debitare a lemnului, dar şi în mediul forestier, în zone unde existau informaţii referitoare la tăieri ilegale. De asemenea, echipaje de poliţie au acţionat şi în trafic, pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos. În acest sens au fost verificate peste 300 de autovehicule. 

După cele trei zile de controale au fost aplicate 237 de amenzi şi constatate şapte infracţiuni. Din cele şapte infracţiuni, patru au fost la regimul silvic (tăieri fără drept şi furt de arbori), în timp ce restul au fost infracţiuni la regimul rutier. Din cele 237 de amenzi, 24 au fost aplicate în baza Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 34 au fost pentru abateri la regimul rutier, în timp ce restul au fost aplicate în baza altor acte normative.

Deşi desfăşurarea de forţe a fost una deosebită, abaterile constatate nu au fost din cele foarte grave. Dovadă în acest sens este că echipele de control au confiscat în total puţin peste 80 de mc material lemnos, în valoare de aproape 15.000 de lei.

Una din cele mai importante capturi a fost cea a poliţiştilor din cadrul Postului comunal Preuteşti, care au identificat în trafic o autoutilitară care transporta 8,64 mc cherestea răşinoase, fără documente legale de provenienţă şi însoţire.

Lemnul, în valoare de 5.000 de lei, a fost confiscat, iar şoferul, Dumitru R., din comuna Bogdăneşti, a fost amendat cu 2.000 de lei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 250 de poliţişti şi silvicultori, angrenaţi într-un amplu control pe linie silvică.
 Vizualizări articol: 3101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
250 de poliţişti şi silvicultori, angrenaţi într-un amplu control pe linie silvică3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebari: trimis de
(24 feb 2015, 09:27:18
Ce fac angajatii ocoalelor silvice,padurari, brigadieri, tehnicieni etc? Pentru ce sunt platiti? Cum isi justifica averile acumulate? Cazul de la Falticeni este elocvent.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi la cuptor cu brânză și smântână la cuptor Nu a mai rămas decât o zi din această Săptămână a Brânzei ce precede Postul Paștilor, după care vom glisa încet către o bucătărie eminamente vegetală. Înainte de a vă prezenta rețeta acestei zile, să vorbim puțin... Citeşte