Google
 
luni, 23 feb 2015 - Anul XX, nr. 43 (5855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5883 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9066 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Prăjitură fiartă în lapte

Ai trebuință de 500 g făină, 6 gălbenușuri, 300 ml lapte, 30 g drojdie, 100 g zahăr tos, 150 g zahăr pudră, 150 g unt, zahăr vanilinat, sare.

Cum se procedează: Făina se bate cu gălbenușurile, jumătate din cantitatea de lapte (în care s-a dizolvat și drojdia, lichefiată cu o lingură de zahăr). Se bate cu lingura de lemn, până când se desprinde de pe ea. Se lasă deoparte o oră, să se odihnească.

Untul se bate cu zahărul pudră, până se face spumă. Se întinde o foaie de aluat și se unge cu spuma de unt. Se rulează strâns foaia și se taie din ea bucăți de 10 cm lungime. Se așază rulourile de aluat într-o tavă rotundă, unsă cu unt, lăsându-le să mai crească o jumătate de oră.

Se dau la cuptor la foc mic și, când încep să se rumenească, se toarnă deasupra restul de lapte fiert și amestecat cu zahăr tos (100 g) și parfumat cu zahăr vanilinat. Se dă din nou la cuptor, până se încheagă laptele.

Află rețeta pe ANTENA SATELOR

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăjitură fiartă în lapte.
 Vizualizări articol: 2217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prăjitură fiartă în lapte0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură fiartă în lapte Ai trebuință de 500 g făină, 6 gălbenușuri, 300 ml lapte, 30 g drojdie, 100 g zahăr tos, 150 g zahăr pudră, 150 g unt, zahăr vanilinat, sare.Cum se procedează: Făina se bate cu gălbenușurile, jumătate din cantitatea de lapte (în care s-a... Citeşte