Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2015 - Anul XX, nr. 43 (5855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inexplicabil

Deschiderea şoselei de centură a Sucevei, amânată până la o dată neprecizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recepţia lucrărilor şi darea în folosinţă a tronsonului trei al rutei ocolitoare a Sucevei au fost din nou amânate, până la o dată neprecizată, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a început, săptămâna trecută, verificarea contractelor de achiziţii şi calitatea lucrărilor. Reprezentantul pe Moldova al CNADNR, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, ing. Ovidiu Laicu, ne-a declarat că o comisie tehnică din cadrul companiei a fost săptămâna trecută la Suceava şi a efectuat verificările, dar încă nu poate spune nimic despre rezultatul controlului şi nici nu poate avansa un termen când şoseaua de centură ar fi, în sfârşit, dată în folosinţă. ”Poate săptămâna viitoare, poate peste două săptămâni, nu ştiu. Să vedem ce spune comisia care a fost în control”, a afirmat Ovidiu Laicu.

Potrivit acestuia, verificările efectuate de compania de drumuri, cât şi ”de alte instituţii ale statului” vizează mai multe aspecte, de la achiziţia de terenuri pentru construcţia rutei ocolitoare, până la probleme tehnice privind iluminatul acestui tronson de drum.

Cele două firme cărora li s-a încredinţat execuţia lucrărilor, Teo Trans şi Stratco, au fost reclamate la CNADNR că stâlpii de iluminat nu au dimensiunile şi calitatea prevăzute în contract şi nu au fost montaţi conform obligaţiilor asumate.

 

Achiziţia terenurilor de la ruta ocolitoare este investigată de zece luni de DNA Suceava

De la începutul lunii decembrie 2014, de când s-au reluat după a doua întrerupere majoră lucrările pe tronsonul trei Şcheia-Pătrăuţi, reprezentanţii CNADNR au avansat termene de finalizare de la o săptămână la alta. După mai bine de două luni, ziua când se va putea în sfârşit circula pe şoseaua de centură a devenit un subiect tabu.

Reamintim că lucrările la ruta ocolitoare a Sucevei au început în 2008 şi ar fi trebuit finalizate în 2012. Investiţia a fost marcată de mai multe scandaluri, precum achiziţia dubioasă a terenurilor din perimetrul rutei ocolitoare, investigată din aprilie 2014 de DNA Suceava, traseul stabilit în zone instabile, care au necesitat consolidări ce au majorat foarte mult costurile, amplasarea unui pilon la intersecţia cu DN 17, devenit ”zidul morţii”, falimentul companiei care a câştigat iniţial execuţia lucrărilor - SC CF Iaşi, indicatoare rutiere inscripţionate eronat etc.

Această şosea de centură, care înseamnă 12,42 km de drum, 16 poduri şi 48 de podeţe, ne costă circa 200 de milioane de lei fără TVA (aproximativ 46,5 milioane de euro). La asta se adaugă alte milioane de euro care s-au plătit sau urmează să se plătească proprietarilor peste ale căror terenuri trece ruta ocolitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschiderea şoselei de centură a Sucevei, amânată până la o dată neprecizată.
 Vizualizări articol: 5737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Deschiderea şoselei de centură a Sucevei, amânată până la o dată neprecizată4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Copiii nostri vor circula pe aici ? trimis de
(23 feb 2015, 11:46:42
au facut o strada noua dar cu un singur sens.. bravoo
a costat cat o autobanda in germina cu 4 benzi de rulare pe un sens.
a durat constructia cat au durat in egipt piramidele
si inca nu stim daca se deschide..
cine se lauda de anu trecut ca.i da drumu la circulat??? ba pe 15 ian.. ba la sfasitul lunii..
acum joi dupa miercurea ciuc
2.   Oamenii tac:,, lasa ca-i bine si asa”! trimis de
(23 feb 2015, 12:55:54
Din pacate societatea romaneasca nu are o societate civica dezvoltata si nici nu este dorita de puterea care face tot posibilul sa o submineze, pentru a nu-i incurca “afacerile” clientelare.
Viata sociala in Suceava este ca si inexistenta, si conducatorii fara supervizare, la adapostul confidentialitatii, abuzeaza si fac afaceri profitabile pentru ei. Puterea este utilizata in scopuri personale si coruptia prolifereaza, slabind democratia si puterea statului .
Este un haos voit lăsat așa, fiecare face ce vrea.....
3.   Relax man trimis de
(23 feb 2015, 14:09:48
pai da normal ca prima data trebuie sa se umfle cazanu lui nechifor
4.   Bataie de joc trimis de
(23 feb 2015, 16:09:48
Autoritatile locale practica sportul"sa-i facem din cuvinte pe papagali",papagalii fiind noi cetatenii.
Articol 15 ianuarie:
"Tronsonul trei al şoselei de centură a Sucevei, între Pătrăuţi (DN 2) şi Şcheia (DN 17), va fi finalizat la sfârşitul acestei lun(adica ianuarie)". Noul termen pentru finalizarea acestor lucrări a fost anunţat ieri de prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.
Ministrul transporturilor Ioan Rus a spus ca soseaua de centura a Sucevei va fi gata in noiembrie 2015 (adica si tronsoanele 1 si 2).
Ce sa mai spunem referitor la astfel de afirmatii?????

5.   Haideti oamenilor! trimis de
(23 feb 2015, 19:13:04
Investigati cat vreti dar lasati oamenii sa treaca! Nu pleaca nicaieri strada, nu o fura nimeni! Lasa-ti oamenii sa treaca odata!
6.   Ce atata graba???? trimis de
(23 feb 2015, 19:50:52
Bai fratilor, ce va tot grabiti sa se dea in folosinta aceasta centura? Nu e mai bine sa o privim asa.....de la distanta? Oricum, dupa ce va fi deschisa.....dupa ce vor circula asa.....cam 1000 de camioane, aceasta centura va trebui sa intre in reparatii. O sa traim si o sa vedeti daca nu am dreptate.....
Cat despre ursul din barlog , nechifur.....il asteptam sa ne mai abureasca cu noi termene.....si alte proiecte europene....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi la cuptor cu brânză și smântână la cuptor Nu a mai rămas decât o zi din această Săptămână a Brânzei ce precede Postul Paștilor, după care vom glisa încet către o bucătărie eminamente vegetală. Înainte de a vă prezenta rețeta acestei zile, să vorbim puțin... Citeşte