Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2015 - Anul XX, nr. 43 (5855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


La Decima şi pentru Simona

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iată că n-a trebuit să aştept prea mult pentru a readuce tenisul la această rubrică. De sâmbătă, numărul turneelor câştigate de Simona Halep se scrie cu două cifre. Victoria de la Dubai este, poate, cea mai importantă din cariera Simonei. Pasul logic – când va fi să fie – ar fi un turneu de primă categorie, numit Mandatory în circuitul feminin: Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing. Noi am ridicat pretenţiile direct la nivelul de Grand Slam, fără să ne pese că asta ar fi însemnat sărirea unor trepte. Nu-i vorbă, dacă s-ar fi întâmplat, vorba lui Anthony Hopkins: “primim ce ni se oferă”! Ar mai fi un motiv pentru care triumful de la Dubai cântăreşte greu: Simona şi-a învins, odată cu adversarele, şi propriile temeri sau îndoieli. Meciul cu Makarova ne-a oferit o mostră de nedreptate a acestui sport. Simona a avut statistici nefavorabile pe linie: mai puţine lovituri direct câştigătoare, mai multe neforţate, mai puţine puncte adjudecate! Numai că tenisul premiază mai mult acele mingi de intensitate psihologică, la care Simona a fost mai tare. După acea eliminare de la Open-ul Australian, produsă tocmai de Makarova (a rămas singurul meci pierdut de Simona în 2015, excluzând FED Cup!), jucătoarea noastră şi-a arătat orgoliul, ambiţia, încăpăţânarea, adică ingredientele indispensabile în reţeta unei adevărate campioane. Pe lângă rusoaică, a mai trecut de încă o jucătoare de Top 10, Wozniacki, daneza traversând poate cea mai bună perioadă a carierei. Sigur, primele două clasate, sperietoarele circuitului, au lipsit la Dubai, altele au fost eliminate pe parcurs, dar pentru a câştiga un turneu nu trebuie neapărat să depăşeşti toată crema, că altfel ar fi campionat, s-ar juca fiecare cu fiecare. Federer a câştigat un Roland Garros fără să treacă de Nadal, i-l ia cineva înapoi pe considerentul ăsta? Apropo de Nadal, are şi el La Decima lui de împlinit, exact Slam-ul francez. Pentru asta, a călătorit în America de Sud ca să joace încă de pe acum turnee pe zgură, acest lucru fiind o renunţare neoficială la sezonul de hard (ca pretenţii, nu ca prezenţă). La Rio, a fost învins de Fognini, italianulfiind nu numai la prima victorie în faţa lui Rafa, ci la prima victorie împotriva unui jucător clasat în primii 5!

Chiar dacă abia la final, un gând bun pentru Irina Begu, colegă de turneu cu Nadal, şi ea eliminată în semifinală, pe fondul unor probleme de sănătate, venite la pachet cu această lungă deplasare, care au făcut-o să abandoneze în finala de dublu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Decima şi pentru Simona.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La Decima şi pentru Simona5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi la cuptor cu brânză și smântână la cuptor Nu a mai rămas decât o zi din această Săptămână a Brânzei ce precede Postul Paștilor, după care vom glisa încet către o bucătărie eminamente vegetală. Înainte de a vă prezenta rețeta acestei zile, să vorbim puțin... Citeşte