Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2015 - Anul XX, nr. 32 (5844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliția de Frontieră

Ţigări de contrabandă de peste 80.000 de lei, confiscate la frontiera româno-ucraineană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O autoutilitară marca Peugeot și peste 7.000 de pachete de țigări au fost ridicate de polițiștii de frontieră suceveni în weekendul trecut, în zona de graniță. Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, sâmbăta trecută, în jurul orei 12.00, pe sensul de intrare în țară din Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat cetățeanul ucrainean Dmytro R., în vârstă de 27 de ani, cu un microbuz marca Mercedes înmatriculat în Ucraina. Pentru că existau suspiciuni că acesta ar transporta ţigări, poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, ocazie cu care au descoperit, în roata de rezervă şi în caroseria autovehiculului, 600 pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de circa 750 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

 

Oamenii legii au executat două focuri de avertisment în plan vertical

Duminică, un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră (SPF) Brodina a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care se deplasau dinspre frontieră spre localitatea Straja, cu mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea au abandonat coletele și au fugit, condiții în care oamenii legii au executat două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Profitând de terenul accidentat şi de zona împădurită, suspecții au reușit să fugă pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment. În apropiere au fost descoperite mai multe colete cu ţigări care au fost transportate la sediul SPF Brodina unde, în urma inventarierii, au fost înregistrate circa 6.300 de pachete de ţigări marca Marble, în valoare de 63.000 de lei, țigări care au fost ridicate în vederea confiscării. Câteva ore mai târziu, o patrulă de la SPF Rădăuţi a oprit în trafic, pe raza localităţii Siret, o autoutilitară marca Peugeot. La volanul autoturismului se afla cetăţeanul ucrainean Stepan K., în vârstă de 42 de ani, iar în calitate de pasager, proprietara autoutilitarei, Elena C., în vârstă de 44 de ani, domiciliată în Republica Moldova. Pentru că existau unele suspiciuni, maşina a fost condusă la sediul SPF Rădăuţi, iar în urma controlului au fost descoperite, sub scaunul șoferului, 170 de pachete de ţigări marca Monte Carlo, care aparțineau proprietarei autoturismului. Țigările  în valoare de aproximativ 17.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeii i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. În același timp, autoutilitara evaluată la 6.000 lei a fost indisponibilizată la sediul SPF Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţigări de contrabandă de peste 80.000 de lei, confiscate la frontiera româno-ucraineană.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ţigări de contrabandă de peste 80.000 de lei, confiscate la frontiera româno-ucraineană5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei