Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2015 - Anul XX, nr. 32 (5844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cei mai buni

Parisienne a la Vys, firma de casă a Consiliului Judeţean, încheie contracte pe bandă rulantă cu administraţia judeţeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parisienne a la Vys Fântâna Mare, firmă aflată în administrarea lui Vasile Savu, un personaj foarte influent nu doar la nivelul zonei Fălticeni, ci şi în tot judeţul Suceava, este una din abonatele contractelor pe bani publici puse la bătaie de Consiliul Judeţean Suceava. Indiferent care a fost culoarea politică a celor care s-au aflat în fruntea administraţiei judeţene, licitaţiile au revenit aproape sine-die asocierilor de firme în fruntea cărora s-a aflat Parisienne a la Vys.

Se poate spune, fără teama de a greşi, că Vasile Savu a pus pe picioare o afacere extrem de fiabilă, iar în timp Parisienne a la Vys a devenit cel mai bun şi cel mai serios furnizor pentru cornul oferit elevilor din judeţ, iar mai nou şi pentru merele destinate consumului copiilor pe care-i trimitem la şcoală. Nici nu ar putea fi altfel, de vreme ce licitaţiile câştigate de Vasile Savu nu au prea fost contestate, ceea ce demonstrează încă o dată seriozitatea şi puterea firmei pe care o conduce.

 

Un scurt istoric al licitaţiilor adjudecate de Parisienne a la Vys

De-a lungul anilor, în conturile firmei Parisienne a la Vys, dar şi ale colaboratorilor săi, SC Buzdea COM SRL Fălticeni şi SC Sava Cazac SNC Broşteni, administraţia judeţeană a virat foarte multe milioane de euro. Afacerile cu statul român au fost, aşadar, extrem de profitabile pentru Vasile Savu.

2007 pare să fi fost cel mai dificil pentru Parisienne a la Vys în ceea ce priveşte legăturile de afaceri cu administraţia judeţeană suceveană. La licitaţia pentru contractul de produse de panificaţie s-au prezentat 4 firme, dar în final câştigător s-a dovedit societatea din Fântâna Mare. Totuşi, de la preţul de pornire a existat o scădere semnificativă. Mai exact, de la 2.089.430 de lei, fără TVA, Vasile Savu a coborât preţul de adjudecare până la 1.782.525 de lei, fără TVA, adică 553.416 euro.

Ulterior, lucrurile au mers mult mai bine pentru Vasile Savu, iar licitaţiile nu prea au mai fost deranjate de neaveniţi.

În cursul anului 2008, Consiliul Judeţean Suceava atribuie către firma din Fântâna Mare contractul din data de 3 septembrie. Suma totală a fost de 4.870.413 de lei, fără TVA, ceea ce la cursul de la acea vreme înseamnă 1,37 de milioane de euro, în condiţiile în care firma lui Vasile Savu a fost singurul ofertant.

La licitaţia pentru livrarea cornului către elevi în anul şcolar 2009-2010, celor de la SC Parisienne a la Vys SRL Fântâna Mare le-a fost atribuit, pe data de 6 noiembrie 2009, un contract în valoare totală de 5.619.427 de lei, fără TVA, adică 1,3 milioane de euro.

La licitaţia pentru livrarea de produse de panificaţie pentru anul şcolar 2010-2011, firma lui Vasile Savu a avut un contracandidat, dar în final a fost declarată câştigătoare. Suma încasată a fost de 7.058.515 de lei, fără TVA, adică 1,64 de milioane de euro, contractul de atribuire fiind datat 6 septembrie 2010.

În 2011, Parisienne a la Vys a alergat din nou de una singură la licitaţie, iar rezultatul a fost unul previzibil. Pe data de 2 septembrie 2011 i-a fost atribuit un contract în valoare totală de 7.044.970 de lei, fără TVA, adică 1,64 de milioane de euro.

În 2012 situaţia s-a repetat, iar unicul ofertant, fireşte fima condusă de Vasile Savu, a fost declarat câştigător, contractul fiind încheiat pe 4 septembrie pentru suma de 6.649.154 de lei, fără TVA, respectiv 1,53 de milioane de euro.

În 2013 au existat două oferte, dar în final admisibilă s-a dovedit doar cea depusă de Parisienne a la Vys. Contractul în valoare totală de 5.278.965 de lei, fără TVA, adică 1,19 milioane de euro, a fost atribuit pe 28 august 2013.

În fine, în cursul anului trecut, firma cu sediul în Fântâna Mare a alergat din nou de una singură şi a câştigat un contract în valoare de 4.964.217 de lei, fără TVA, echivalentul a 886.000 de euro, contract atribuit pe data de 8 septembrie.

În total, în perioada 2007-2014, Vasile Savu a încasat din contractele cu Consiliul Judeţean Suceava, pe linia produselor de panificaţie, peste 10 milioane de euro.

 

Merele, bonusul din ultimii ani

Introducerea programului pentru stimularea consumului de fructe proaspete în şcoli avea să devină, cum altfel, apanajul exclusiv al firmei Parisienne a la Vys.

În 2011, societatea condusă de Vasile Savu a concurat de una singură, iar pe data de 4 februarie i-a fost atribuit de către Consiliul Judeţean Suceava un contract în valoare de 948.164 de lei, fără TVA, adică 222.535 de euro.

Pentru anul 2012, firma din Fântâna Mare a fost, de asemenea, singura ofertantă pentru Consiliul Judeţean Suceava. Rezultatul nu putea fi decât unul singur: câştigător Parisienne a la Vys. Valoarea contractului atribuit firmei lui Vasile Savu a fost de 1.693.150 de lei, fără TVA, mai exact 391.898 de euro.

Anul 2013 a fost unul cu doi ofertanţi, dar câştigător s-a dovedit din nou Parisienne a la Vys. Contractul de atribuire datează din 12 februarie, iar suma plătită de CJ Suceava a fost de 1.985.925 de lei, fără TVA, echivalentul a 451.136 de euro.

În fine, la începutul lui 2014, firma din Fântâna Mare a primit un nou contract, pe data de 21 ianuarie, în valoare totală de 1.707.379 de lei, fără TVA, respectiv 376.821 de euro.

În total, în ultimii patru ani, este vorba de o sumă de 1,44 de milioane de euro, asta în condiţiile în care Vasile Savu şi Parisienne a la Vys nu sunt producători de mere, ci le achiziţionează la preţuri mult mai mici pentru a le revinde ulterior către Consiliul Judeţean Suceava.

 

Ce stipula contractul de sponsorizare din decembrie 2014 dintre Parisienne a la Vys şi CJ Suceava

În cursul zilei de ieri, pe adresa de e-mail de la Monitorul de Suceava a sosit şi răspunsul despre contractul de sponsorizare încheiat pe data de 15 decembrie 2014 între Parisienne a la Vys şi Consiliul Judeţean Suceava.

Potrivit răspunsului oferit, contractul de sponsorizare prevedea livrarea de produse de panificaţie, respectiv „2.500 de colăcei” cu o valoare totală de 3.750 de lei.

Produsele au fost livrate în perioada 16-27 decembrie 2014, „conform comenzilor Consiliului Judeţean, în funcţie de programul colindătorilor şi manifestările ce au avut loc cu ocazia sărbătorilor de iarnă”.

Răspunsul este semnat de directorul executiv Gheorghe Alexandru Moldovan din cadrul Consiliului Judeţean Suceava.

După cum precizam şi în numărul de ieri al cotidianului Monitorul de Suceava, contractul de sponsorizare a fost încheiat în timp ce firma Parisienne a la Vys era în plină procedură de licitaţie pentru atribuirea contractului de livrare de mere în şcoli pentru anul în curs. Respectiva procedură s-a finalizat pe 18 decembrie, prin atribuirea contractului către asocierea condusă de firma lui Vasile Savu.

Cu alte cuvinte, Vasile Savu a oferit un contract de sponsorizare de circa 1.000 de dolari cu trei zile înainte de a fi declarat câştigător la licitaţia de 400.000 de euro pentru mere, iar cu două zile înaintea acestui eveniment a şi început deja să livreze colăceii.

Ce se poate înţelege din toată această tărăşenie? Concluziile le poate trage oricine are capacitate de discernământ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parisienne a la Vys, firma de casă a Consiliului Judeţean, încheie contracte pe bandă rulantă cu administraţia judeţeană.
 Vizualizări articol: 3303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Parisienne a la Vys, firma de casă a Consiliului Judeţean, încheie contracte pe bandă rulantă cu administraţia judeţeană3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Merele de aur si.....!!!!!! trimis de
(10 feb 2015, 18:09:44
firma de ,,rahat'' ,cornuri de ,,rahat'',si... om de rahat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei