Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2015 - Anul XX, nr. 32 (5844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Măsură judecători

Arest la domiciliu pentru şeful Ocolului Silvic Fălticeni, proprietarul de pădure Cihoski şi complicii acestora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei şapte inculpaţi din dosarul tăierilor ilegale din pădurea moştenită de fiul vitreg al unei familii de boieri din Huşi - Preuteşti, în frunte cu şeful Ocolului Silvic Fălticeni şi cu proprietarul pădurii, au părăsit, ieri, arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Asta după ce Tribunalul Suceava a decis să admită contestaţiile celor şapte faţă de măsura de arestare preventivă propusă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni şi acceptată de Judecătoria Fălticeni.

Tribunalul Suceava a decis înlocuirea arestului preventiv cu măsura restrictivă a arestului la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Ciprian-Ştefan Cihoski, în vârstă de 31 de ani, din Preuteşti, proprietarul pădurii, moştenitorul familiei de boieri cu acelaşi nume, Constantin Barna Nistor, în vârstă de 55 de ani, din Fălticeni, şeful Ocolului Silvic Fălticeni, Costică Nicolaevici, în vârstă de 55 de ani, şi Petru Marişca, de 41 de ani, pădurari, ambii din Preuteşti, Lucian Pîslaru, în vârstă de 35 de ani, din Preuteşti, tehnician silvic, şef de district în cadrul Ocolului Silvic Fălticeni, Cezar Ungureanu, în vârstă de 32 de ani, din Fălticeni, şi Cezar Pavăl, în vârstă de 40 de ani, din Vadu Moldovei, ingineri silvici, au scăpat de celulele de la IPJ Suceava, însă au obligaţii stricte. Printre altele, nu au voie să-şi părăsească domiciliile fără permisiunea organului judiciar şi trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi. De asemenea, inculpaţii nu au voie să comunice între ei ori cu martorii din dosar.

 

Acuzaţiile anchetatorilor: tăieri ilegale timp de cinci ani, acoperite cu hârtii false

Cei şapte inculpaţi reţinuţi în acest dosar, alături de alţi patru cercetaţi în stare de libertate, au fost puşi sub acuzare pentru infracţiunile de „complicitate la săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la tăierea fără drept de arbori în formă continuată” şi „fals intelectual în formă continuată”.   

Anchetatorii au date despre 16 tăieri ilegale, făcute în perioada 2009-2014, cu un prejudiciu de peste 1 milion de lei. Toate infracţiunile au fost comise pe suprafaţa de pădure deţinută de Ciprian-Ştefan Cihoski. Anchetatorii susţin că pădurarii, cu complicitatea directă a unor şefi, până la nivel de şef de ocol, au marcat ilegal arborii şi i-au trimis spre exploatare în mod fictiv. Practic, masa lemnoasă era tăiată şi vândută de silvicultori, iar banii împărţiţi. Contractele de exploatare, susţin anchetatorii, erau doar încercări de acoperire a activităţii infracţionale cu hârtii.

Proprietarul pădurii susţine că este doar o victimă în acest caz, venind cu argumentul că a sesizat nereguli organelor competente încă din 2012, iar pădurea era dată în administrarea Ocolului Silvic Fălticeni. Anchetatorii sunt însă de altă părere şi l-au pus şi pe el sub acuzare, susţinând că au probatoriu că acesta a ştiut foarte bine cum se exploatează pădurea, iar mare parte din banii rezultaţi din tăiere au ajuns la el.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arest la domiciliu pentru şeful Ocolului Silvic Fălticeni, proprietarul de pădure Cihoski şi complicii acestora.
 Vizualizări articol: 2205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Arest la domiciliu pentru şeful Ocolului Silvic Fălticeni, proprietarul de pădure Cihoski şi complicii acestora3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Consilierul personal trimis de
(10 feb 2015, 11:54:50
ce bine ii mai sta lui pisoschi cu capul in jos.Asa mergea si inainte de a ajunge boier prin satul Husi si pupa mana la toate babele.Este mare jale intre fanii echipei de fotbal ca nu mai au trambitar la goarna,doar are arest la domiciliu.incet, incet va ajunge de unde a plecat poate si mai rau.Oare doamna Gabi de la falticeni ce va zice daca nu mai are sponsor sau ionela de la Leucusesti.Florin Costana si boierul le ducea undeva langa Stibina saptamanal unde se distrau de minune.De acum mai Florin du-le la militian acasa si face-ti sex in trei.
2.   Cu toti la puacarie! trimis de
(10 feb 2015, 15:06:18
putoski la puscarie? ha ha ha hacs hacs hi hi hi nu mai pot de ras, vezi ce inseamna sa inscenezi pitigoiule, dar lu vasiliu, sefu la pitigoi cand ii vine randu sa fie cautat pe acasa de mascati
3.   Com trimis de
(10 feb 2015, 15:10:14
domnule pompier de la preutesti atentie maxima, ca sunteti urmatorul vizat de DNA-ul nostru iubit.
4.   Catre monitorul de suceava trimis de
(10 feb 2015, 19:14:48
domnilor de la monitorul nu mai stergeti numarul vizualizarilor, e rusinos ca un ziar cum e monitorul sa recurga la asemenea mizerie
5.   In premiera trimis de
(10 feb 2015, 21:08:21
Bomba zilei!!! Preasfintitul primar Vasiliu Ion l-a vizittat astazi la ora 13 pe Marele Boier al comunei Pisoschi Ciprian impreuna cu nemiloasa Doina care ii venea sa planga de la o dubla de STALINSKAIA.Printre altele primarul l-a intrebat pe boier cum face sa-i dea cele doua loturi din livada pe care i le-a promis ca daca cumva il leaga ramane pagubit primarasul.D-le Primar imediat DNA-ul iti face o vizita si vor ramane toate de tine.,,si sotioara si stadionul si disco-Galaxis si asociatia si loturile de casa si banisorii si afacerea cu scoala de la Basarab etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei