Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2015 - Anul XX, nr. 32 (5844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Alexandru Băişanu începe să-şi piardă puterea în fostul PNL Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii din fostul PNL Suceava încearcă să scape pe cât posibil de „comenzile” pe care le primesc de la liderul fostei organizaţii judeţene a acestei formaţiuni politice. Un exemplu clar în acest sens este şi votul pe care membrii Biroului Permanent Local al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL l-au dat pentru desemnarea reprezentanţilor în Comitetul Local Executiv al noului PNL Suceava.

 

Preşedintele fostei Organizaţii Judeţene Suceava a PNL, deputatul Alexandru Băişanu, începe încet-încet să-şi piardă puterea în rândul liberalilor suceveni. Cel mai bun exemplu în acest sens a fost şedinţa de joia trecută a Biroului Municipal Suceava a PNL, în cadrul căruia liberalii trebuiau să-şi desemneze reprezentanţii în Comitetul Local Executiv al noului PNL. Practic, în şedinţa respectivă trebuiau să-i aleagă pe cei care urmau să facă parte din viitoarea structură de conducere a noii Organizaţii Municipale Suceava a PNL rezultată în urma fuziunii PDL – PNL. Şi dacă pentru funcţia de copreşedinte din partea vechiului PNL lucrurile erau clare, această funcţie urmând să fie ocupată de Marius Zmău, rămâneau în discuţie celelalte nouă locuri pe care liberalii trebuiau să le ocupe în structura de conducere a Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL.

Surse din cadrul PNL Suceava ne-au declarat că votul în cadrul Biroului Municipal Suceava al PNL trebuia să decurgă fără nici un fel de probleme. Şi asta pentru că liberalii reuniţi în şedinţa de joia trecută nu trebuiau decât să voteze numele de pe o listă care urma să fie citită la începutul şedinţei, aceleaşi surse precizând că lista avea „avizul” liderului judeţean, Alexandru Băişanu. În realitate însă nu s-a întâmplat aşa, iar şedinţa s-a prelungit timp de câteva ore, în condiţiile în care lista cu respectivele nume nu a mai fost citită deoarece unii dintre liberalii prezenţi au dorit să candideze „pe bune” pentru a ocupa o funcţie în conducerea viitoarei Organizaţii Municipale Suceava a PNL.

Astfel se face că la finalul votului, trei dintre numele aflate pe lista acceptată şi avizată de Alexandru Băişanu nu s-au mai regăsit printre viitorii membri ai Comitetului Local Executiv al PNL Suceava. Sursele liberale arată faptul că cei trei care candidau cu susţinerea lui Alexandru Băişanu erau Dragoş Grosariu, Ioan Grădinăriu şi Nicolae Năstase. 

 

Nici un primar în funcţie din fostul PNL nu a fost ales în conducerea Organizaţiei Judeţene a noului PNL Suceava

În principiu, votul din şedinţa de joia trecută s-a desfăşurat după mai multe considerente. În primul rând s-a supus votului ca din viitoarea conducere a PNL Suceava să facă parte deputatul din municipiu, Alexandru Băişanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă, viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei, precum şi consilierii locali Dan Roibu, Daniel Prorociuc şi secretarul organizaţiei municipale, Ştefan Proţiencu. După ce aceştia au primit votul celor din Biroul Municipal, pentru cele trei locuri rămase libere s-au înscris 10 liberali din municipiul Suceava, printre care şi cei trei care se regăseau pe lista care ar fi fost propusă iniţial de Alexandru Băişanu. În lipsa lui Alexandru Băişanu de la şedinţa respectivă, liberalii au votat aşa cum au considerat ei de cuviinţă, astfel încât după numărarea voturilor cei trei care au reuşit să intre ca membri ai Comitetului Local Executiv sunt Cezar Florin Zaharia, Peter Carpiuc şi Aurel Jescu.

Astfel se face că şedinţa de joia trecută a conducerii fostei Organizaţii Municipale Suceava a PNL este un exemplu clar care arată că Alexandru Băişanu începe să-şi piardă din puterea pe care o avea în PNL. Mai mult, surse din rândul liberalilor mai declară că tot mai mulţi dintre cei care i-au fost apropiaţi lui Alexandru Băişanu încep să se îndepărteze de acesta, lăsându-l astfel şi în cadrul noului PNL cu o influenţă mult mai mică decât cea la care se aştepta.

O altă problemă interesantă care ar putea să apară zilele acestea este şi cea legată de desemnarea reprezentanţilor vechiului PNL în Comitetul Executiv Judeţean al noului PNL. Şi pe marginea acestui subiect au apărut numeroase nemulţumiri în rândul liberalilor suceveni, cu atât mai mult cu cât desemnarea celor 12 membri din partea fostului PNL în Comitetul Executiv Judeţean s-ar fi făcut în cadrul unei şedinţe care a avut loc înainte de Consiliul Naţional al noului PNL. Trebuie spus că şedinţa Consiliului Naţional al PNL a avut loc în data de 31 ianuarie 2015. Cu toate acestea Biroul Judeţean al fostului PNL Suceava îşi desemnase viitorii reprezentanţi în Comitetul Executiv Judeţean al noului PNL într-o şedinţă care s-a desfăşurat cu câteva zile în urmă, printre aceştia neregăsindu-se nici unul dintre primarii liberali suceveni. Unii liberali afirmă că printre cei pe care Alexandru Băişanu i-a propus să facă parte din viitoarea conducere judeţeană a noului PNL Suceava se regăsesc membri de partid aproape necunoscuţi sau care nu s-au implicat în ultimele campanii electorale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Băişanu începe să-şi piardă puterea în fostul PNL Suceava.
 Vizualizări articol: 1942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Alexandru Băişanu începe să-şi piardă puterea în fostul PNL Suceava5.0511

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei