Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2015 - Anul XX, nr. 32 (5844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Psihologul sufletului

Terapie de cuplu - Relaţiile armonioase şi relaţiile dificile

De multe ori vedem în jurul nostru relaţii în care cei doi iubiţi se potrivesc perfect: nevoi şi plăceri asemănătoare, nepotriviri puţine, aspiraţii identice etc. Sunt ei oare cea mai bună alegere unul pentru celălalt? O asemenea relaţie este ceea ce are nevoie în viaţă fiecare fiinţă? Să aleagă o fiinţă de sex opus cu care să fie cât mai potrivită şi să trăiască fericită? Liniştea şi traiul bun, fără griji, este ceea ce avem nevoie în această viaţă? Majoritatea dintre noi vor fi de acord cu acest gen de relaţie.

Mai există o variantă: abordarea vieţii ca transformare continuă, ca renunţare, ca impulsionare la a abandona toate defectele noastre, la a ne purifica şi alchimiza continuu, până când survine trecerea finală spre un alt plan de vibraţie, moartea. O relaţie dificilă, o relaţie între două caractere total diferite, cu incompatibilităţi de „nesuportat”, este ceva ce, dacă rezistă în timp şi devine o relaţie armonioasă şi echilibrată, va aduce în prim-plan două fiinţe ce au renunţat la orgoliile, blocajele, limitările, rigidităţile şi prejudecăţile lor şi s-au transformat profund pe toate planurile de vibraţie. Cei care au găsit o fiinţă de sex opus „potrivită” se pot odihni toată viaţa şi vor avea prea puţine impulsionări spre o transformare radicală a fiinţei lor. Totul depinde de ceea ce dorim de la viaţă, de cum înţelegem sensul acestei existenţe a noastre şi de ceea ce suntem dispuşi să punem în joc, să sacrificăm, pentru a ne transforma pozitiv, permanent.

 

Exerciţiu pentru armonizarea relaţiei de cuplu

Ne aşezăm comod pe o canapea, fotoliu etc., singuri sau împreună cu persoana iubită, închidem ochii, ne relaxăm, spunem o rugăciune şi ne imaginăm cum toate calităţile şi gândurile noastre pozitive, toate faptele bune făcute în trecut, dinamizează creştetul capului nostru, care devine luminos, din ce în ce mai luminos, inundat de o lumină alb strălucitoare. Conştientizăm gradul de activare a luminii, puritatea ei, în acord cu faptele şi meritele noastre. Această lumină alb strălucitoare se revarsă valuri, ne inundă tot corpul cu iubire, compasiune, sănătate, armonie, linişte şi echilibru şi se scurge în pământ prin tălpile picioarelor, ducând cu ea toate supărările şi gândurile negative. Ne focalizăm pe zona inimii şi percepem din ce în ce mai clar cum energia alb-strălucitoare ce se revarsă din creştet ne activează inima, ce devine din ce în ce mai pură, mai luminoasă, mai strălucitoare şi trimite sute de raze de lumină în tot corpul. Inima noastră se deschide asemeni bobocului unui trandafir ce înfloreşte şi din ea se revarsă valuri de iubire, de armonie, de fericire, iertare, odată cu sutele de raze de lumină. Acum inima noastră este asemeni unui trandafir complet deschis ce răspândeşte în jur lumină, iubire, armonie, dragoste, fericire, iertare. Ne imaginăm, percepem cum în mijlocul acestui trandafir se află fiinţa iubită. Ea este învăluită de iubire, de afecţiune, de dragoste şi echilibru. Trandafirul inimii noastre o protejează, o purifică, o armonizează şi o impregnează cu iubire. Toate tensiunile, blocajele, energiile negative şi limitările fiinţei iubite ard în flacăra iubirii din inima noastră şi aceasta, se purifică, se transformă, evoluează. Percepem cum ea, fiinţa iubită, este alcătuită acum doar din iubire, tandreţe, dragoste. 

Vizualizăm acum că şi noi ne aflăm alături de ea, în trandafirul inimii noastre. Suntem împreună, unul lângă altul, învăluiţi de iubire, armonie, dragoste şi iertare. Treptat energiile iubirii armonizează toate nepotrivirile dintre noi. Percepem profund, simţim armonia şi iubirea din inimile noastre. Toate nepotrivirile dintre noi au dispărut şi acum ne aflăm într-o armonie deplină, plini de iubire şi încredere, contopiţi. Inimile noastre sunt atât de apropiate încât, treptat, devin o singură inimă mare, o inimă a relaţiei noastre, o inimă ce ne protejează şi ne însufleţeşte permanent iubirea. Stând amândoi, în mijlocul trandafirului inimii noastre, având acum o singură inimă mare, plină de iubire şi afecţiune, percepem cum, treptat, devenim una cu trandafirul. Suntem acum acest trandafir, trandafirul iubirii, al armoniei. Percepem cum acest trandafir devine din ce în ce mai strălucitor, plin de iubire şi armonie. Respirăm amplu de câteva ori şi revenim din starea de relaxare. Abordăm relaţia cu celălalt păstrând în inimă această stare de iubire şi armonie faţă de persoana iubită. La final spunem o rugăciune.

Extras din lucrarea „Tehnici de eliberare emoţională - Vindecarea inimii”, autor Mihai Moisoiu

www.mihaimoisoiu.ro

Tel: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapie de cuplu - Relaţiile armonioase şi relaţiile dificile.
 Vizualizări articol: 822 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Terapie de cuplu - Relaţiile armonioase şi relaţiile dificile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei