Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2015 - Anul XX, nr. 32 (5844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Comedia continuă!

Aeroportul, mutat în centrul Sucevei de panourile rutiere de la „zidul morţii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Panourile rutiere dispuse în amenajarea rutieră de la „zidul morţii”, în vederea deschiderii tronsonului III al şoselei de centură, de la Şcheia la Pătruţi, se dovedesc o bătaie de joc generalizată. Pe de o parte, responsabilii de montarea halucinantului panou care a modificat harta Moldovei şi cea a Ardealului, contactaţi ieri de Monitorul de Suceava, au avut o atitudine de acceptare a vinei, însă, pe de altă parte, au încercat să paseze responsabilitatea principală către alţii.

Totuşi, nimeni nu a avut timp să observe, în teren, că şi alte panouri sunt departe de realitate. De exemplu, unul dintre panouri informează şoferii că au de parcurs doar 6 kilometri până la aeroportul din Salcea. Adică exact cât este distanţa, conform aceluiaşi panou, până în centrul municipiului Suceava. 

 

145 de kilometri de la Suceava la Gura Humorului

Pentru a relua firul evenimentelor, amintim că sâmbătă muncitorii firmei Teo Trans Consulting Bucureşti, cei care au preluat lucrările de finalizare a tronsonului III al şoselei de centură, au montat un panou privind distanţele rutiere care nu avea absolut nimic în comun cu realitatea.

Astfel, conform panoului care a fost dat jos abia duminică seară, de la Suceava la Gura Humorului ar fi 145 de kilometri, de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc 148 de kilometri, de la Suceava la Bistriţa 159 de kilometri, în timp ce de la Suceava la Dej ar fi numai 179 de kilometri. Distanţa până la Cluj-Napoca a fost şi ea scurtată aproape la jumătate, de la peste 300 de kilometri la 182 de kilometri.

 

Şefii de la Secţia de Drumuri Naţionale Suceava vor ajunge în faţa unei comisii de disciplină

În faţa acestor aberaţii, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu Laicu, reprezentantul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pe Moldova, a tunat inclusiv la adresa subordonaţilor de la Suceava.

El a explicat că panoul a fost scris greşit de firma executantă, Girod Timişoara, însă asta nu scuză cu nimic firma care a comandat panoul, Teo Trans.

„În momentul în care pui un panou pe un drum naţional, când pui ceva la cineva în curte, îi ceri acordul. Ei nu ne-au informat şi au montat panoul de capul lor în ziua de sâmbătă. Asta nu este însă o scuză pentru colegii mei de la Secţia de Drumuri Naţionale Suceava, care nu au văzut o zi întreagă acel panou aberant”, a declarat inginerul Ovidiu Laicu.

El a subliniat că a dispus constituirea unei comisii de anchetă în cadrul căreia se vor propune măsuri de sancţionare faţă de şefii Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava, care aveau obligaţia să monitorizeze strict fiecare pas al lucrării.

Ovidiu Laicu a mai spus că faţă de firma executantă a lucrării se vor lua măsuri de sancţionare conform clauzelor contractuale care nu au fost respectate.

 

Cum explică gafa reprezentantul firmei executante

Am reuşit ieri să luăm legătura, telefonic, şi cu unul dintre şefii firmei Teo Trans. Alin Andriaş a încercat să explice cum s-a putut monta un astfel de panou.

„Panoul a fost montat de o echipă de muncitori, în condiţii de zăpadă şi frig, şi nu s-au observat erorile privind poziţiile kilometrice. Aceste panouri vin în pachete foarte mari, eu nu pot să le desfac pe toate în şantier pentru că le-aş deteriora. Dacă ar fi venit cineva de la Secţia de Drumuri Suceava nu s-ar fi ajuns aici. Ei fiind din zonă, şi-ar fi dat seama imediat că sunt greşeli”, a explicat Alin Andriaş.

Rezumând ce a spus acesta, panoul a fost scris greşit de firma subcontractantă de la Timişoara, iar echipa de muncitori, formată din oameni care nu sunt din Suceava, nu şi-a dat seama de eroare. În plus, o parte din vină a fost transferată spre cei de la Drumuri Naţionale.

Panoul cu distanţele rutiere greşite a fost demontat şi trimis la firma din Timişoara, care va trebui să-l refacă şi să trimită varianta corectă până la finele acestei săptămâni.

 

Distanţa până la Botoşani, o altă mare problemă

Reporterii Monitorului de Suceava care s-au deplasat ieri la faţa locului aveau să constate că şi alte indicatoare montate recent prezintă erori. În afara panoului care a mutat aeroportul de la Salcea în plin centrul Sucevei, o altă problemă este legată de distanţa până la Botoşani. Dacă pe unul dintre panouri distanţa până la Botoşani este de 49 de kilometri, imediat, după aproximativ o sută de metri, distanţa de parcurs până în municipiul din judeţul vecin se reduce la 47 de kilometri. Sunt erori care spun totul despre cum s-a făcut semnalizarea în vederea deschiderii oficiale a tronsonului III al şoselei de centură. Ultimele termene avansate pentru deschiderea porţiunii de şosea de centură de la Şcheia şi până la Pătrăuţi, pe E 85, sunt finele acestei săptămâni ori mijlocul săptămânii viitoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroportul, mutat în centrul Sucevei de panourile rutiere de la „zidul morţii”.
 Vizualizări articol: 4340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 11 voturi
Aeroportul, mutat în centrul Sucevei de panourile rutiere de la „zidul morţii”3.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prea tare prea de tot =)) trimis de
(10 feb 2015, 11:22:06
„Panoul a fost montat de o echipă de muncitori, în condiţii de zăpadă şi frig, şi nu s-au observat erorile privind poziţiile kilometrice.
Ca drept dovada ca lucrarile la soseaua de centura nu au fosst deloc verificate..doar indicotoarele au fost singurele care pot demonstra acest lucrulaughing) ma distreaza de mor de explicatii pot da acesti indivizi care ne sug banii

1.1  RE: Prea tare prea de tot =)) trimis de
(10 feb 2015, 11:24:38
@Alin Andrias.. tampitule din cate stiu eu cand se efectuaeaza orice lucrare de santier..muncitorii trebuiesc supravegheati si nu lasati singuri pe santier! dar cum spui tu..era frig si ningea iar cafeaua din birou era mai calda:)) sper sa.ti iei doua suturi in ☭ si sa pleci cu tot cu firma
1.2  RE: Prea tare prea de tot =)) trimis de
(10 feb 2015, 12:10:34
E nevoie de ceva timp ca sa indoctrinezi sefutii, iar fara niste amenzi consistente, nu se vor invata niciodata sa verifice corespunzator lucrarile din bani publici. Dar ei procedeaza asa, pentru ca statul le permite. Daca Consiliul Judetean le-ar fi aplicat imediat o amenda usturatoare, cel putin cateva zeci de mii de lei, sa vezi ce bine si ce corect erau montate toate indicatoarele.
2.   Prea tare prea de tot trimis de
(10 feb 2015, 12:01:54
ce mai conteaza ce scrie pe indicatoare ca tot la fier vechi ajung, nui prima si nici ultima disparitie
2.1  RE: Prea tare prea de tot trimis de
(10 feb 2015, 12:44:00
macar cat is noi sa arate binerolling on the floor) ca oricum pana da drumul la soseaua asta ..ruginesc si indicatoarele si trebuie iar asfaltata:)) de cand promite primarul ca.i da drumul..
ba noiembrie..
ba la jumatea lunii ianuarie
ba la sfarsitul lunii..
datele deschiderii soselei sunt eronate la fel ca si datele de pe indicatoarelaughing probabil primaru citea apocalipsa cand a dat termenullaughing) mare taran am votat
3.   Fara amenzi consistente, nu se vor invata minte! trimis de
(10 feb 2015, 12:47:00
Aceasta a fost o treaba de mintuiala, deci nu a fost ,,un lucru bine facut”!

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, reanalizati limitatoarele de viteza pe soselele ce tin de Suceava!, deoarece cu Noul Cod rutier suntem si mai restrictionati la viteza!

In situatia de fata , ca sa ajungi la Oradea , respectiind constiincios semnele de circulatie, ne trebuie aproape doua zile! Ce spuneti,, este normal?

Si liniile continue nu respecta intotdeauna configuratia, ducind la accidente in aceleasi locuri.
4.   WTF? trimis de
(10 feb 2015, 14:01:13
se întâmplă, de vro câteva zile cu situl Monitorului?
Contoarele vizualizărilor ba stau pe loc, ba merg înspre înapoi, sunt articole la care nu se poate posta ioc deși nu sunt restricționate comentariile!
Au nu cumva s-a tras vreo... derivație a sitului, către Cooperativa Ochiul și Timpanul?
Apăi atuncea, însamnă că Trojanul celor de la servicii îi mai mult o mârțoagă decât mândrețe de cal.
4.1  RE: WTF? trimis de
(10 feb 2015, 19:39:03
Ete nah, și tu acuma... Ce derivație? Cum adică nu se poate posta?
Uiți că site-ul aparține unei publicații al cărei modus vivendi este libera exprimare însăși!
Zău, nuș' ce-ți veni...
Uite, și nick-ul meu(ăla fără liniuțe) a fost marcat ca sursă de spam. Dar asta nu-mi permite să insinuez că vreunui tăietor spânzurător de la monitorul i s-a cășunat pe mine. Nu, în nici un caz!
Mai probabil, mi s-a întâmplat asta din cauză că vreun asteroid rătăcit s-a ciocnit cu o cometă obosită. Astfel, cometa și-a schimbat nițel traiectoria perturbând echilibrul interplanetar al sistemului nostru solar. Câmpul magnetic al Pământului a tușit pentru o nanosecundă și exact atunci vântul solar s-a trântit fix în serverul în care era stocat nick-ul meu, și uite-așa s-a dus de suflet userul STAPLER, acuma trebuind să postez cu _STAPLER_
Ce derivație...ce contoare...eheii..
5.   Putem servi cina la Paris trimis de
(10 feb 2015, 17:20:44
Costica venea de la Gura Humorului.Era obosit si infrigurat.Ajunse la zidul  ☭ .Ei mai am putin si ajung la lenuta acasa sa mananc o ciorba fierbinte.Vazu panoul urias din fata lui.Ia uite ce frumos panou au pus.ia sa vedem ce scrie:Suceava Gura Humorului 145 km,Suceava Campulung Moldovenesc 148 km,Suceava Cluj Napoca 182 km,Suceava -Paris 83 km,Suceava -New York 25 km.Uraaaaaaaaaaaaaaa striga Costica,am stiut eu.am stiut ca soseaua de centura e de fapt o GAURA NEAGRA.De aia au facut zidul  ☭ ,sa mascheze gaura neagra.Asa a zis si Stephen Hawking,ca o gaura neagra e mascata de un zid.Distantele mici in realitate se maresc prin gaura neagra iar distantele foarte mari se micsoreaza.
6.   Putem servi cina la Paris trimis de
(10 feb 2015, 17:25:33
Costica o suna pe Lenuta.Iubit-o,imbraca-te frumos ca te scot la cina romantica la Paris.Costica,ai baut ceva,ce e cu tine?Serios,ajung acus,sa fii gata.Costica,nu m-ai scos macar la Vama Veche de vreo 10 ani.Acum ma scoti la Paris,nebunule.Si i-a inchis telefonul.Ei femeile,ele nu pot privi dincolo de aparente si de uzantele cotidiene.Ea nu poate intelege ca prin gaura neagra pana la Paris sunt doar 83 km.Nu-i asa Stephen Hawking???
7.   Comisia de Control SRC trimis de
(10 feb 2015, 17:32:45
*Ce le spun șefii SRI nevestelor când lipsesc de acasă? Că s-au dus la Comisia de control
*Ca să aibă ce discuta înainte de ședințe, cei din Comisia de control a SRI sunt obligați să se uite la filmele cu James Bond.
*După audieri, membrii Comisiei nu sunt foarte siguri dacă s-au întâlnit cu Serviciul Român de Informații sau cu Serviciul Român de Comedie.
*Informații vitale obținute de la SRI de către membrii Comisiei de control în urma audierilor: Daniela Crudu practică cel mai mici prețuri.
*Dacă era mai tânăr, șeful Comisiei de control a SRI era plutonierul Căpșună.
*Mai mulți telespectatori întreabă Antena 1 dacă asistentele TV fac și analogic sau doar digital.
*Ce fac asistentele tv atunci când sunt la menstruație? Bagă mira.
*Câțiva telespectatori ai Antenei au sunat la compania de cablu reclamând că le-au apărut niște pete pe telecomandă.
8.   Sa ne ciocanim nara dreapta trimis de
(10 feb 2015, 17:49:10
Ce a insemnat gestul cu nasul al Elenei Udrea:
Traiane,vezi ca mai mult de un an eu nu te astept
Ha ha ha,nici eu
*Printre asistentele tv audiate în dosarul de prostituţie s-a strecurat şi o apariţie exotică – o blondă cu aspect şi forme ce trădau trecerea peste ea a mai multor ani decât în cazul colegelor de audieri. „Noi n-avem treabă cu celelalte dosare, am luat-o pe doamna Udrea în calitate de asistentă tv. O monitorizăm de pe când evolua în show-uri dubioase, în care croşeta sau dădea cu mopul în direct"
*Codruta Kovesi când era mică i-a cerut diriginta fondul clasei şi i-a dat 7 ani cu executare;
* În timp ce alte femei îşi doresc gipane, ea adoră dubele;
*Administratorul se ascunde de ea, nu invers, ca în alte blocuri;
9.   Pt Radumamii - macar precizeaza sursa. trimis de
(10 feb 2015, 23:45:28
daca tot ai copiat de pe TIMES NEW ROMAN macar precizeaza sursa. Fazele cu SRI si Udrea sunt luate de acolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei