Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 feb 2015 - Anul XX, nr. 32 (5844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie necesară

Termoficarea Sucevei ar putea fi scoasă din nou la licitaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele acestei săptămâni, aleşii locali suceveni se vor întruni la o şedinţă informală, pentru a lua o serie de decizii privind două importante servicii publice – termoficarea şi salubrizarea menajeră.

„Aşteptăm din moment în moment să vină de la Bucureşti răspunsul la solicitarea oficială privind înfiinţarea unui serviciu propriu de termoficare în cadrul Primăriei Suceava. Aprobarea privind preluarea unui număr de 157 de angajaţi de la Termica ar fi cea mai rapidă rezolvare a problemei şi am avea şi o serie de facilităţi, precum scutirea de TVA pentru energia termică preluată la gardul centralei”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi. Conform actualelor prevederi legale, municipalitatea suceveanănu poate prelua angajaţii de la Termica, fiind limitată la un număr maxim de salariaţi.

A doua variantă luată în calcul de conducerea municipalităţii sucevene este cea de organizare a unei noi licitaţii pentru încredinţarea serviciului de termoficare unui operator privat.

„Numărul firmelor interesate să preia acest serviciu ar trebui să fie mai mare acum. Municipalitatea nu doar că este cu plăţile la zi la subvenţiile pentru căldura furnizată populaţiei, ba chiar le achită în avans. Mai mult, sunt prinse fonduri de două milioane de lei pentru reparaţii şi modernizări la reţelele de termoficare, plus că se încearcă atragerea unor importante fonduri europene în acest scop”, a precizat viceprimarul sucevean.

Cea de-a treia variantă care va fi analizată de către aleşii locali, în vederea luării unei decizii, este cea de înfiinţare a unei noi societăţi de termoficare, la care acţionar majoritar să fie tot Consiliul Local.

„Din punctul meu de vedere, dar şi al conducerii PNL, aceasta ar fi ultima soluţie la care să apelăm. Costurile de înfiinţare a societăţii sunt mari şi nimeni nu poate garanta că aceasta va câştiga la licitaţie preluarea acestui serviciu”, a adăugat Lucian Harşovschi.

Anul trecut, licitaţia organizată de municipalitatea suceveană pentru încredinţarea serviciului de termoficare unui operator privat a fost anulată, după ce negocierile cu Thermonet – singurul ofertant eligibil, au eşuat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termoficarea Sucevei ar putea fi scoasă din nou la licitaţie.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Termoficarea Sucevei ar putea fi scoasă din nou la licitaţie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trebuie sa stim ce vrem cu Sistemul Centralizat! trimis de
(10 feb 2015, 13:41:13
Parerea UE este ca trebuie sa ramanem in sistemul centralizat. Oricum se va impune acest lucru, printr-o hotarare de consiliu local sau printr-un proiect european, etc

Ginditi-va ca toata Europa de vest si toata Europa centrala a folosit aceste centrale de apartament inaintea noastra si au renuntat la ele si au trecut din nou la sistemul centralizat de termoficare!
Apoi profesori universitari in domeniul instalatiilor, constructiilor, spun ca intotdeauna eficienta cea mai mare exista in sistem centralizat,
Deci trebuie sa ramanem in sistemul centralizat, pentru ca oricum se va impune acest lucru cit mai curind.
2.   In sfarsit trimis de
(10 feb 2015, 14:19:44
in sfarsit .... a trebuit sa vina Lucian Harsovschi la primarie sa rezolve cu pasi mici problema furnizarii termoficarii in Suceava ..... pentru ca cel dinaintea lui nu a fost in stare!
3.   Centrala trimis de
(10 feb 2015, 14:22:49
foarte bine, nu toata lumea isi permite sa-si puna centrala pe gaz in oras, va fi nevoie de aceasta licitatie pentru a rezollva intr-un sfarsit problema
4.   Maturitate politica si administrativa trimis de
(10 feb 2015, 14:24:44
sper ca domnul Harsovschi vca avea maturicatea administrativa sa gestioneze aceasta licitatie sa nu mai apara firme fantoma care sa solicite un pret exorbitant pentru furnizarea energiei termice!
5.   :) trimis de
(10 feb 2015, 14:29:30
Daca nu ar mai fi pierderi, sistemul centralizat ar fi cea mai buna solutie.
Ar trebui scosi din schema si astia cu repartitoarele lor de rahat.
6.   Centrală trimis de
(10 feb 2015, 14:31:55
Eu unul dacă aş avea bănuţi aş trece pe centrală dar şi acolo există posibilitatea să se strice şi apoi rămân cu ochii în soare. Dacă se mai scumpeşte gazul e şi mai grav.
7.   Bingo FASOLA trimis de
(10 feb 2015, 14:51:08
INTR-ADEVAR REPARTITOARELE AU FACUT DOAR SA CREASCA NUMARUL HOTIILOR.PIERDERILE SE VOR INLATURA DOAR DACA RETELELE VOR FI SCHIMBATE TOTAL AVAND IN VEDERE VECHIMEA AVANSATA A ACESTEIA.............ASA CA CHIAR DACA SE V-A SCHIMBA FIRMA DE DISTRIBUTIE SI TRANSPORT TOT ACELEASI PROBLEME VOR FI.....DOAR CA VA FI O ALTA MARIE CU ALTA PALARIE......DUPA CAT AM URMARIT EVOLUTIA PROBLEMEI,EA NU VA FI NICIODATA REZOLVATA PENTRU CA FIECARE TRAGE FOC LA OALA LOR SI NU A POPULATIEI IN REST SA DEA DUMNEZEU SA FIE BINE SI LA VARA CALD .....CA LA IARNA VIITOARE MAI TRAIM SI MAI VEDEM.....(DACA DA DUMNEZEU SA IESIM CU BINE DIN IARNA ASTA)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei