Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2015 - Anul XX, nr. 30 (5842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

A VIII-a ediţie

Tematici variate şi lucrări numeroase, înscrise la Sesiunea anuală de referate şi comunicări ştiinţifice a profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru al VIII-lea an consecutiv, Casa Corpului Didactic (CCD) „Vasile Tofan” Suceava a organizat simpozionul interjudeţean de referate şi comunicări ştiinţifice al cadrelor didactice, eveniment ce, încă de la prima ediţie, vizează perfecţionarea şi formarea continua a profesorilor suceveni.

Întâlnirea din acest an a fost găzduită vineri, 6 februarie, de Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, în cadrul evenimentului fiind dezbătută o gamă variată de tematici.

160 de cadre didactice din judeţ au răspuns pozitiv invitaţiei de a trimite lucrări ştiinţifice pentru această sesiune, acestea urmând să fie publicate într-un volum, iar alte 120 de lucrări au fost susţinute în cadrul manifestării, pe următoarele secţiuni – „Perfecţionarea şi formarea continuă a cadrelor didactice”, „Management şcolar”, „Managementul activităţilor educative -  Limbă şi comunicare”, „Managementul activităţii educative – Matematică şi ştiinţe, tehnologii, TIC”, „Managementul activităţilor educative – Om şi societate, educaţie plastică, educaţie muzicală şi educaţie fizică”, „Managementul activităţilor educative – Învăţământ preşcolar”, „Învăţământ primar”, „Activitatea educativă în şcoală” şi, în premieră în acest an, secţiunea dedicată personalului auxiliar - „Documentare, informare şi resurse în educaţie”. 

 

Lucrările trimise vor fi reunite într-un volum de referate

Directorul CCD Suceava, prof. Constantin Mărgineanu, a apreciat varietatea lucrărilor trimise de profesorii suceveni, punctând că după sesiunea din acest an editura instituţiei pe care o conduce va publica un volum generos, de peste 500 de pagini, cu lucrările cadrelor didactice.

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a reiterat mesajul transmis la ediţia din 2014 a sesiunii interjudeţene, evidenţiind importanţa adaptării profesorilor, a metodelor lor de predare, la tendinţele prezentului, formarea continuă fiind extrem de necesară în acest sens.

„Având în vedere dezvoltarea informaticii, a tehnicii de calcul, personalul didactic trebuie să ţină pasul cu aceste lucruri. Trebuie să ne gândim că dezvoltarea ştiinţei va face ca în viitor să apară noi meserii de care poate nici nu se vorbeşte acum, prin urmare elevii noştri trebuie pregătiţi, trebuie să fie adaptabili”, a mai transmis Gheorghe Lazăr.

Din prezidiul evenimentului au mai făcut parte insp. adjunct al IŞJ Suceava – prof. Gabriela Scutaru şi conf. univ. dr. ing. Dan Milici, de la Universitatea din Suceava.

Adjuncta IŞJ Suceava a transmis cuvinte de apreciere faţă de colectivul CCD, care a organizat acest eveniment timp de opt ani de zile, iar Dan Milici a subliniat nevoia de inovare în domeniul educaţional. „Suntem convinşi că mai sunt multe de făcut în acest domeniu, dar aici nu există reţete sau proceduri care să fie valabile pentru toate disciplinele, de aceea adaptarea dumneavoastră la elevi, la tot ce e nou, contează foarte mult”, a spus Milici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tematici variate şi lucrări numeroase, înscrise la Sesiunea anuală de referate şi comunicări ştiinţifice a profesorilor.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tematici variate şi lucrări numeroase, înscrise la Sesiunea anuală de referate şi comunicări ştiinţifice a profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei