Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2015 - Anul XX, nr. 30 (5842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliul Judeţean Suceava

Consiliul Judeţean Suceava Drept la replică

Referitor la articolul dumneavoastră intitulat ”O licitație dubioasă organizată de Consiliul Județean Suceava a lăsat fără mere 85.000 de copii”, publicat vineri, 06 februarie 2015, pentru corecta informare a opiniei publice, solicităm redacției publicarea prezentului drept la replică:

1) Cu privire la pretinsa încălcare a OUG 34/2006:

Nici în motivare şi nici în dispozitivul deciziei CNSC nu se face referire la încălcarea în vreun fel a dispoziţiilor OUG 34/2006 ori a HG 925/2006;

2) Cu privire la garanţia de participare:

În conformitate cu prevederile HG 925/2006, garanţia de participare se constituie de către ofertant în scopul de a proteja autoritatea contractantă faţă de riscul unui eventual comportament al acestuia până la încheierea contractului de achiziţie publică. Poliţa de asigurare a fost prezentată la deschiderea ofertelor, a rămas la dispoziţia comisiei de evaluare şi conţinea suma impusă şi toate condiţiile de valabilitate.

3) Referitor la necomunicarea motivelor de prelungire a perioadei de evaluare a ofertelor:

În conformitate cu dispoziţiile art. 200 alin.(3) din OUG nr. 34/2006, prelungirea perioadei de evaluare se aduce la cunoştinţa operatorilor economici implicaţi în termen de maxim 2 zile de la expirarea termenului iniţial de evaluare, care este de 25 de zile calendaristice de la data deschiderii ofertelor.

Din interpretarea textului actului normativ se deduce fără echivoc, faptul că, doar termenul de prelungire a perioadei de evaluare se comunică, motivele propunerii fiind precizate doar în nota justificativă supusă aprobării conducătorului autorităţii contractante. Evaluarea ofertelor trebuie realizată în termenul maxim al prelungirii, în funcţie de activitatea comisiei aceasta putându-se finaliza şi mai devreme.

4) Referitor la comunicarea respingerii ofertei depusă de PFA Amariei G. Petru, precizămurmătoarele:

În conformitate cu dispoziţiile art. 165 din OUG 34/2006, înainte de lansarea unei licitaţii electronice, autoritatea contractantă a avut obligaţia de a realiza o evaluare iniţială integrală a ofertelor, în conformitate cu criteriul de atribuire stabilit în documentaţia de atribuire şi de a invita doar acei ofertanţi care au depus oferte admisibile. În această situaţie nu s-a aflat şi PFA Amariei G. Petru, care nu a prezentat un document obligatoriu al ofertei. Însă, aşa cum tot OUG 34/2006 stipulează la art. 200 alin. (1) din OUG 34/2006, autoritatea contractantă stabileşte oferta câştigătoare, pe baza criteriului de atribuire precizat în anunţul de participare şi în documentaţia de atribuire, dacă oferta respectivă îndeplineşte toate condiţiile de admisibilitate care rezultă din documentaţia de atribuire şi actele anexate. Totodată, în conformitate cu dispoziţiile art. 206 alin. (1) din acelaşi act normativ indicat, autoritatea contractantă are obligaţia de a informa operatorii economici implicaţi în procedura de atribuire despre deciziile referitoare la rezultatul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică. În acest sens, Consiliul Judeţean Suceava prin comisia de evaluare a ofertelor a făcut cunoscute operatorilor economici care au depus ofertă, rezultatele procedurii de atribuire. Se constată astfel, fără putinţă de tăgadă, faptul că procedurile instituite prin OUG nr. 34/2006 au fost respectate şi aplicate în integralitate.

5) Referitor la faptul că PFA Amariei G. Petru este producător local, observaţia persoanei care a redactat articolul nu are relevanţă tocmai în respectarea scopului şi principiilor care guvernează achiziţiile publice, astfel cum au fost precizate la art. 2 din OUG 34/2006.

6) Referitor la preţul merelor

Afirmaţia că „merele au fost achiziţionate de Consiliul Judeţean Suceava cu 2,9 lei/kg fără TVA” este neadevărată, motivat de faptul că la data de astăzi, 06.02.2015, procesul de evaluare nu este finalizat şi nu s-a încheiat nici un contract de furnizare mere pentru elevii din şcolile din învăţământul de stat şi privat autorizat/acreditat, în anul şcolar 2014-2015, la nivelul judeţului Suceava. Valoarea estimată a contractului de furnizare de produse mere, pentru elevii din şcolile din învăţământul de stat şi privat autorizat/acreditat, în anul şcolar 2014-2015, la nivelul judeţului Suceava a fost stabilită în conformitate cu prevederile HG nr. 788 din 10 septembrie 2014, prin care a fost stabilit preţul de pornire a licitaţiei pentru una bucată măr de 0,37 lei/elev cu TVA urmând a se realiza îmbunătăţirea preţului în urma ofertării prin licitaţia electronică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava Drept la replică.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean Suceava Drept la replică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei